Despre mine

Distribuie!

Îmi place să scriu. Despre oameni şi pentru oameni.

Îmi place să comunic. Şi vorbesc limbajul sufletului.

Îmi place să trăiesc. Şi mă bucur din plin de viaţă.

Sunt Andreea Săvulescu, iar pentru mine cerul este limita!

Sunt psiholog clinician cu drept de liberă practică, psihoterapeut de formare cognitiv comportamentală, coach pentru femei, copywriter al acestui site şi autor al cărţilor „Trăieşte autentic! Descoperă secretul fericirii” şi „How to Use Affirmations to Get Everything You Want in Life” – publicată pe Amazon în ediţie Kindle.

Mă consider o persoană norocoasă. Mi-am descoperit de mică vocaţia, am ştiut mereu care este scopul meu în această lume. M-am visat psiholog, m-am visat oferind speranţă. Mi-am dorit, am muncit, iar visul meu s-a transpus în realitate. Astăzi aduc zâmbete pe feţele oamenilor, pentru că în sfârşit am înţeles. Am înţeles că eu sunt creatorul propriului meu Univers. Iar lumea pe care mi-am făurit-o este magică şi îmi oferă puterea de a-i ajuta şi pe alţii, de a te ajuta pe tine să devii arhitectul propriei tale vieţi.

Dar nu a fost întotdeauna aşa. Sunt om, iar oamenilor nu li se dau la naştere instrucţiuni de folosire pentru viaţă. De aceea, unerori suntem confuzi. Iar eu am avut momentele mele. Când am venit în Bucureştiul pe care l-am văzut în adolescenţa ca fiind oraşul cu nespus de multe posibilităţi, în încercarea mea de a mă adapta, am căzut în capcana rutinei, a mediocrităţii, a „roboţelului industrial”. Astfel încât am ajuns să lucrez în domeniul financiar, chiar dacă cifrele nu au fost niciodată „my thing”. Am fost nevoită să mă adaptez, să fiu flexibilă. Şi, pentru o perioadă, am plătit preţul sufletului neîmplinit. Realitatea m-a dezamăgit, şi am ajuns să fiu doar o schiţă nereuşită a unui om care a visat cândva ceva…

Aşa că mi-am împachetat frumos talentele şi dorinţele, le-am legat cu fundiţă roz în amintirea zilelor cu miros de reuşită, şi le-am stocat în memoria de lungă durată. M-am conformat unei vieţi anoste şi lipsite de creativitate. Am ajuns pe aceeaşi lungime de undă cu cei care au grija zilei de mâine, am ajuns să fiu o altă faţă tristă în metrou.

Uneori am impresia că undeva acolo în Univers, dincolo de planul fizic, raţional şi explicabil, există o forţă, mai preusus de orice, care mă aduce exact în locul potrivit, chiar la momentul potrivit. Pentru că, prin nu ştiu ce miracol, s-a produs declic-ul şi m-am dezmeticit. Într-un moment de luciditate, am conştientizat că pot fi mai mult decât atât. Atunci am decis să ACŢIONEZ şi într-o fracţiune de secundă mi-am „despachetat” talentele, le-am şters frumos de praf şi le-am aşezat la loc de cinste, în conştiinţă.

Mi-am dat seama că îmi doresc să fiu departe de mediocritate şi că ar fi păcat, în calitate de posesoare a câtorva talente şi abilităţi, să ma sting fără să fi îndrăznit să fac ceva, fără să fi luptat pentru o cauză, fără să mă fi desprins din mulţime, fără să fi lăsat o urmă în urma mea.

Acela a fost momentul în care mi-am propus să escaladez MUNTELE. M-am echipat şi am pornit la drum. Am ajuns în vârf, am înfipt steagul şi am găsit alt munte pe care să-l escaladez. Cred că viaţa este despre a te bucura de priveliştea pe care ţi-o oferă călătoria în sine, mai mult decât despre a te vedea în vârf. De aceea caut constant noi munţi, noi drumuri, noi privelişti. Uneori calea pe care o aleg este grea iar câteodată apar obstacole. Dar viaţa m-a învăţat să transform obstacolele în oportunităţi. Am învăţat că devii putrnic pe măsură ce reuşeşti să îţi învingi fricile şi să îţi depăşeşti limitările.

Dacă te afli astăzi aici, înseamnă că probabil vrei şi tu acelaşi lucru de la viaţă. Te înţeleg. Eu ştiu… Ştiu cât de frustrant este să te trezeşti în vâltoarea vieţii şi să-ţi dai seama că nimic din ceea ce ai învăţat în şcoala nu se aplică în realitate. Ştiu cum este să faci lucrurile “din inerţie”, fără să fii măcar conştient de faptul că viaţa se trăieşte şi nu doar se întâmplă. Dar ştiu de asemenea că SE POATE să-ţi descoperi vocaţia şi să trăieşti frumos. Ştiu că se poate să trăieşti cu adevărat pentru că VREI, aşa cum vrei. Iar astăzi te invit să trăim! Şi te provoc să o facem intens!

Astăzi îţi propun să-ţi găseşti propriul munte şi să pornim împreună pe drumul dezvoltării personale, pe drumul succesului, pe drumul împlinirii şi al evoluţiei spirituale!

Bine-ai venit în comunitatea ArtaEducatiei!

Te îmbrăţişez cu drag,
Andreea