Dezvoltare personală Gândire pozitivă

5 componente ale succesului

octombrie 17, 2011

Distribuie!

Orice om viseaza, in secret sau nu, sa atinga succesul. Unii actioneaza in acest sens, altii se multumesc cu a visa in continuare. Ceea ce stiu toti insa este faptul ca pentru a atinge succesul foarte importanta este stabilirea unor obiective. Mai mari, mai mici, pe termen lung sau pe termen scurt, ele reprezinta cheia.

Tu esti o persoana orientata spre scop?

Daca raspunsul este afirmativ, inseamna ca te afli in cautarea succesului si intelegi destul de bine ce sta la baza stabilrii de obiective. Probabil ai invatat sa treci pe foaie ceea ce iti doresti sa obtii dar si motivele pentru care iti doresti acel rezultat. De asemenea stii cate ceva despre motivatie, obstacole si provocari, termene limita, plan de actiune, vizualizare si perseverenta.

Asadar, avand toate aceste cunostinte la indemana ta, permite-mi sa te intreb:

Cate dintre obiectivele tale reusesti cu adevarat sa indeplinesti?

Nu e cazul sa te panichezi daca rezultatul nu este pe masura. Cu totii simtitm uneori ca, desi facem totul ca la carte, lucrurile nu ne ies asa cum ne-am fi asteptat.

Care este problema atunci?

Ei bine, in ceea ce priveste atingerea obiectivelor, pe langa ceea ce stii déjà, mai exista anumiti factori de o importanta cruciala, pe care probail pana acum i-ai ignorant, dar pe care trebuie sa ii incluzi in acest proces pentru a atinge succesul.

Iata care sunt acesti factori:

1) Credintele. Credintele si imaginea ta de sine trebuie sa rezoneze cu scopurile tale. Daca undeva in interior nu te simti increztor in capacitatea ta de a reusi, aceste credinte de baza vor sabota eforturile tale.
Pentru a indeplini obiective marete este necesar sa te identifici cu imaginea ta de om de succes. Vei fi pe drumul cel bun atunci cand vei rezona cu acea viziune.

2) Perspectiva. E necesar sa inveti sa minimizezi dimensiunea provocarilor pe care le intampini. Atunci cand esti in dificultate si iti faci griji in privinta asta nu faci altceva decat sa alimentezi si sa oferi putere obstacolelor care intervin in calea ta. Prin urmare, va fi necesar un consum mai mare de energie pentru a depasi acest moment.
Asadar, tu esti cel care hotaraste daca mintea ta va perceapa orice activitate ca fiind posibila sau imposibila. Atunci cand increderea in propria persoana este undeva sus pe scara valorica, pana si o provocare majora iti va parea antrenanta si distractiva. Totul tine de perspectiva.

3) Felul in care percepi obstacolele. Invata sa percepi obstacolele ca fiind o parte necesara in evolutia ta. E cert ca vei intampina multe provocari in drumul tau, dar felul in care le privesti va determina daca vei merge mai departe sau vei renunta la a ajunge colo unde iti doresti. Asadar, considera ca din fiecare obstacol poti invata ceva benefic.

4) Dorinta. Dezvolta-ti o pasiune arzatoare pentru rezultatele pe care esti pe cale de a le creea. Indragosteste-te atat de beneficii, cat si de procesul in sine. Familiarizeaza-te cu sentimentele de realizare si satisfactie care vin odata cu atingerea obiectivelor. Nu e suficient sa stii ce beneficii iti va aduce indeplinirea telurilor, e necesar sa iti implici si emotiile in acest proces, daca iti doresti sa iti pastrezi motivatia si concentrarea.

5) Angajamentul. Ia-ti angajamentul ca vei ajunge la linia de sorire, indiferent ce se va intampla pe drum. Este necesar sa te intrebi mai intai daca rezultatele pe care le-ai obtine ar merita sa iti asumi un asemenea angajament urias. Pentru ca daca rezultatele nu sunt atat de importante pentru tine, vei ceda mai usor iar asta va avea un impact negativ asupra increderii in fortele tale si iti va fi mult mai greu sa incerci din nou.

Stabilirea obiectivelor si indeplinirea lor cu succes reprezinta o abilitate extraordinara. Totusi nimeni nu se naste inzestrat cu abilitatea de a atinge succesul, si din pacate nici nu invatam asta in scoala. Dar cert este ca putem dobadi aceste abiltati si le putem folosi pentru a atinge succesul in fiecare domeniu din viata noastra. E doar o chestiune de vointa.

Tu ce strategii de stabilire a obiectivelor folosesti?

Cum ai constientizat importanta stabilirii obiectivelor?

Care sunt obiectivele cele mai dificile pe care le-ai dus la indeplinire pana acum?

Astept raspunsurile tale intr-un comentariu. Si nu uita sa dai Like daca ti-a placut acest articol!

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, mă găsești pe contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol! Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu și de acceptare a sinelui, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată, în cele două cărți ale mele, Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut, pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply