Abundență Dezvoltare personală

Cea mai bună investiție în urma căreia ai să te îmbogățești

iulie 6, 2015

Distribuie!

Astăzi vreau să-ţi spun o poveste. O poveste despre lucrurile care contează cu adevărat, dacă scopul tău este să devii un om bogat.  O poveste despre acel ceva ce te ajută să te transformi şi să te deosebeşti de mulţime.

Este o poveste despre ceva ce te face să fii special şi te ajută să reuşeşti în viaţă, să fii mai mult decât ai fost, să devii persoana aceea care îţi doreşti cu adevărat să devii. Aşa cum te imaginezi, în secret, atunci când nu te vede nimeni.

Ştii ce zic, nu?

Te imaginezi devenind omul acela admirat de cei din jur, omul cald, calm, realizat, care nu duce grija zilei de mâine, care nu simte că munceşte pentru că face cu pasiune ceea ce îi place şi câştigă bani din asta. Omul care lasă şi o urmă pe acest pământ, care deschide o cale, care aduce un aer proaspăt acestei lumi, care oferă speranţe, care smulge zâmbete, care iubeşte şi este iubit cu sinceritate. Autentic. necondiționat.

Omul acela care contează. Omul bogat.

Omul bogat nu este neapărat cel care are conturile pline cu bani, omul bogat este omul care lasă ceva în urma lui, ceva de care să se poată bucura şi cei ce vin după el, care deschide drumuri şi bătătoreşte căi pe care să le poată urma şi alţii, care trăieşte frumos şi dă un sens vieţii sale şi implicit a celorlalţi. Este omul care contribuie, care oferă valoare acestei lumi.

Ca să fii bogat şi pentru ca alţii să-şi amintească de tine şi după ce nu vei mai fi, este nevoie să faci un singur lucru. Ceva pe cât de simplu, pe atât de greu pentru atât de mulţi: e nevoie să investești în tine, pentru că, în propria viață, tu trebuie să fii cel mai important om de pe pământ.

Ți-am promis că-ţi spun o poveste despre asta, aşa că fii atent la ea şi vei afla care este cea mai bună investiţie de pe urma căreia te vei îmbogăţi:

Părinţii mei sunt oameni simpli, muncitori. Nu au şcoli înalte nici nu sunt bogaţi. Dar au principii şi valori puternice pe care mi le-au transmis şi mie. Poate că nu au reuşit să-mi ofere foarte multe pe plan financiar, dar au făcut în aşa fel încât astăzi să ajung să îmi pot oferi singură ceea ce îmi doresc şi ceea ce am simţit că mi-a lipsit în copilărie. Ceea ce le-a lipsit şi lor şi care i-a împiedicat să îmi satisfacă toate nevoile materiale.

Da, sigur că vorbesc despre bani. Pentru că şi mie, poate că şi ţie, banii mi-au lipsit mult timp. Şi, la fel ca tine, am suferit şi nu înţelegeam de ce majoritatea banilor alor mei mergeau într-o singură directie în ceea ce mă priveşte. Mă uitam către alţi părinţi şi vedeam cum investeau în haine pentru copiii lor, investeau în tabere pentru copiii lor, în petreceri pentru copiii lor, în jucării, jocuri şi în alte lucruri pe care mi le-aş fi dorit şi eu. Ai mei investeau mai mult în mine, în educaţia mea.

Nu-ţi imaginezi cum mă simţeam de fiecare dată când mă certam cu maică-mea şi-i reproşam că eu nu am ce au alţi copii iar ea îmi răspundea : “eu investesc în tine”.

Multe certuri am mai avut pe tema asta… Pentru că, pe vremea aceea, eu nu înţelegeam. Pentru că în mintea mea gândeam că investeşti într-o casă , investeşti în terenuri, în acţiuni sau în orice altceva. Dar cum să investeşti într-un om? Mă simţeam dezumanizată uneori.

Vezi tu, maică-mea, aşa femeie simplă şi muncitoare cum e ea, a ştiut să facă diferenţa între recompensa imediată şi recompensa întârziată. Ea a ştiut că, dacă înveşte în mine, în educaţia mea, chiar dacă nu primesc ceea ce vreau pe moment şi mă revolt, suferinţa aceea este infimă faţă de cea pe care aş îndura-o în viitor dacă ar ceda impulsurilor de moment. Ea a ştiut că dacă continuă să investească în mine, chiar dacă material nu-mi oferă câte mi-aş dori, mă ajută astfel să am tot ce-mi doresc în viitor. Să fiu împlinită pe toate planurile. Şi a avut dreptate. Iar pentru asta, azi îi mulțumesc.

Dar până să ajung să înțeleg care sunt motivele pentru care investeşte în mine, am avut momente în care am urât-o pe maică-mea. Pentru că mi se părea atât de nedrept ce îmi făcea… cel mai mult o uram când mă punea să citesc şi nu-mi dădea voie să ies să alerg afară în jurul blocului, decât după ce terminam 20 de pagini dintr-o carte. În fiecare zi. Asta din clasa a II-a, chiar după ce am învăţat să citesc la şcoală. Şi nu te gândi că o puteam păcăli, pentru că îmi punea întrebări din ceea ce citeam. Muream de ciudă, mă revoltam şi plângeam pentru că ceilalţi copii de vârsta mea “băteau mingea” în faţa blocului iar eu eram cu cartea-n braţe şi mă chinuiam. Simţeam că pierd timpul, că-mi distrug copilăria şi că este foarte nedrept ceea ce mi se întâmplă.

Privind în urmă, acum îmi dau seama că în simplitatea ei, mama mea a dat dovadă de înţelepciune. Pentru că ea ştia că altfel nu aş fi ajuns niciodată prea departe. Şi dacă nu ar fi făcut asta, probabil nu aş fi reuşit să-mi dau seama că de fapt îmi place la nebunie să citesc, că de fapt cărţile mă ajută să-mi dezvolt vocabularul, să învăţ lucruri noi, să trăiesc lucruri şi să experimentez sentimente noi, să-mi dezvolt imaginaţia, să-mi dezlănţui creativitatea, să-mi formez şi să-mi exprim păreri, să dezbat diverse subiecte, să fiu capabilă să disting între ceva bine scris şi ceva care nu merită atenţie şi timp.

Atât de mult m-am îndrăgostit de cărţi şi de citit, încât în adolescenţă începuseră ai mei să mă roage să ies afară pentru că în 80% din timp nu făceam altceva decât să citesc. Citeam o carte de 600 de pagini în două zile, pe cele mai puţin voluminoase într-o zi, chiar în câteva ore. Iubeam vacanța de vară și așteptam cu nerăbdare să primesc listele interminabile cu cărți de citit.

Am petrecut foarte multe nopţi pe tărâmul cărţilor şi mă bucur că am avut ocazia de a citi atât de mult şi că mi-am dezvoltat această abilitate. Pentru că asta m-a ajutat să devin ceea ce sunt astăzi. Asta m-a ajutat să devin capabilă să scriu, să mă exprim şi să ajut prin scrisul meu. Asta m-a ajutat să devin un om bogat.

Şi nu, nu mă refer la bogăția ce constă în milioane de dolari în conturi, bogăţia mea este intelectuală, spirituală şi emoţională. Din punct de vedere material, mă descurc destul de bine. Dar aceste trei feluri de bogăţie mă fac extrem de fericită şi îmi permit să trăiesc din pasiunea mea. Nu mă îndoiesc că milioanele nu vor întârzia să apară, însă ele nu sunt un scop în sine acum. Cred în abundența pe toate planurile și o am, mă bucur de ea.

Când cunoşti aceste feluri de bogăţie, mai presus de partea materială, fericirea ta este “aici şi acum”, nu “atunci când voi avea/face x”. Chiar dacă aş rămâne fără un ban în portofel, aş fi în continuare fericită. Pentru că ştiu că am mai bătut odată aceasta cărare şi am reuşit să ajung teafără la capăt. Iar cu aceste trei resurse pot face orice, oriunde, oricând.

Eu am devenit omul care mi-am dorit să fiu şi vreau acelaşi lucru pentru tine. Sigur că întotdeauna vom vrea să fim mai bine, dar pentru a ajunge acolo e necesar să nu ne oprim niciodată din a investi în noi, în cultura noastră, în educaţia noastră, în sufletul nostru. Eu am avut norocul de o mamă care să-mi inducă de mică faptul că investiţia în tine este cea mai bună investiţie pe care o vei putea face vreodată. Pentru că în rest, poţi să rămâi fără nimic, dar dacă te ai pe tine, dacă ai ceva în suflet şi în minte, poţi să faci orice, oricând, poți crea în exterior, cu ceea ce ai în interior. Dacă deţii aceste tipuri de bogăţie poţi să pierzi tot şi încă să fii fericit, pentru că ştii că ai reursele necesare de a clădi sau reclădi imperii.

Nu-ţi poţi imagina cât de mult am investit în mine şi în educaţia mea pentru a ajunge la nivelul de bogăţie în care să fiu aptă să te pot ajuta pe tine azi. În care să pot strânge suficiente informaţii şi experienţe pentru a scrie cărțile Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut, pe care le găsești la preț promoțional, aici: Pachet Psiholog Andreea Săvulescu,

Am făcut toate acestea pentru mine în primul rând, pentru echilibrul meu emoțional și pentru a-ţi oferi și ție o urmă de speranţă, să vezi fața mai plăcută a vieţii. Am investit foarte mult în mine până să ajung la nivelul la care să pot scrie aceste cărți, pentru a face acest blog, pentru ca astăzi să mă prezint în faţa ta, pregătită să te ajut. Ca să poți fi psihoterapeut și să ajuți oamenii, nu sunt suficiente o facultate și un master, eu am două mastere, două formări, 250 de ore de psihoterapie de grup, multe alte ore de psihoterapie individuală și doi ani de supervizare în ambele specializări. Plus ani de lucru în cabinet și multe cărți citite pe lângă cele ce ni s-au recomandat.

A fi psiholog şi a ajuta oameni presupune a învăţa tot timpul, a citi mereu, a urma cursuri constant. E nevoie să lucrezi mereu la tine şi cu tine pentru a putea ajuta alți oameni în drumul lor. Chiar dacă evoluția presupune costuri enorme, eu nu mă voi opri niciodată din a investi în mine. Pentru că asta mă face bogată sufletește. Asta mă face fericită. Asta mă îndreptăţeşte să te ţin de mână când rătăceşti pierdut în ceaţă şi să te trag către drumul potrivit pentru tine. Drumul cel mai luminat.

Eu cred că viaţa este despre a te transforma, despre a evolua, despre a învăţa. Mi-ar plăcea ca la sfârşitul vieţii mele să pot privi în urmă şi să fiu recunoscătoare pentru faptul că investind în mine, ajutându-mă pe mine, transformându-mă pe mine, am fost capabilă să te transform și pe tine. Mi-ar plăcea să privesc înapoi şi să ştiu că la un moment dat am avut un impact în viața ta.

Educatia este acel lucru care te ajută să te îmbogăţeşti, garantat!

Mi-aș dori ca în urma acestui articol să înțelegi că viaţa ta valorează exact atât cât înveşteţi în ea. Nu investeşti, te pierzi. Cu cât investeşti mai mult, cu atât valoarea ta ca om creşte, iar tu devii tot mai bogat.

În încheiere, îndemnul meu pentu tine este:

Investeşte! Citeşte! Educă-te! Dezvoltă-te! Îmbogăţeşte-te!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply