Orice om visează, în secret sau nu, să atingă succesul. Unii acționează în acest sens, alții se mulțumesc cu a visa în continuare. Ceea ce știu toți, însă este faptul că, pentru a atinge succesul, foarte importantă este stabilirea unor obiective. Mai mari, mai mici, pe termen lung sau pe termen scurt, ele reprezintă cheia.
Tu ești o persoană orientată spre scop?
Dacă răspunsul este afirmativ, înseamnă că te afli în căutarea succesului și înțelegi destul de bine ce stă la baza stabiliii de obiective. Probabil ai învățat să treci pe foaie ceea ce îți dorești să obții, dar și motivele pentru care îți dorești acel rezultat. De asemenea, știi câte ceva despre motivație, obstacole și provocări, termeni limită, plan de acțiune, vizualizare și perseverență.
Așadar, având toate aceste cunoștințe la indemâna ta, permite-mi să te întreb:
Câte dintre obiectivele tale reușești cu adevărat să îndeplinești?
Nu e cazul să te panichezi, dacă rezultatul nu este pe măsură. Cu toții simțim uneori că, deși facem totul ca la carte, lucrurile nu ne ies așa cum ne-am fi așteptat.
Care este problema atunci?
Ei bine, în ceea ce privește atingerea obiectivelor, pe lângă ceea ce știi deja, mai există anumiți factori de o importanță crucială, pe care probail până acum i-ai ignorat, dar pe care trebuie să îi incluzi în acest proces pentru a atinge succesul.
Iată care sunt acești factori:
1) Credințele. Credințele și imaginea ta de sine trebuie să rezoneze cu scopurile tale. Dacă undeva în interior nu te simți încreztor în capacitatea ta de a reuși, aceste credințe de bază vor sabota eforturile tale.
Pentru a îndeplini obiective mărețe este necesar să te identifici cu imaginea ta de om de succes. Vei fi pe drumul cel bun atunci, când vei rezona cu acea viziune.
2) Perspectiva. E necesar să înveți să minimizezi dimensiunea provocărilor pe care le întâmpini. Atunci când eșți în dificultate și îți faci griji în privința asta nu faci altceva decât să alimentezi și să oferi putere obstacolelor, care intervin în calea ta.Prin urmare, va fi necesar un consum mai mare de energie pentru a depăși acest moment.
Așadar, tu eșți cel care hotărăște dacă mintea ta va percepe orice activitate ca fiind posibilă sau imposibilă. Atunci când încrederea în propria persoană este undeva sus pe scară valorică, până și o provocare majoră îți va părea antrenantă și distractivă. Totul ține de perspectiva.
3) Felul în care percepi obstacolele. Învață să percepi obstacolele ca fiind o parte necesară în evoluția ta. E cert că, vei întâmpina multe provocări în drumul tău, dar felul în care le priveșți va determina dacă vei merge mai departe sau vei renunța la a ajunge colo unde îți doreșți. Așadar, consideră că din fiecare obstacol poți învăța ceva benefic.
4) Dorința. Dezvoltă-ți o pasiune arzătoare pentru rezultatele pe care ești pe cale de a le creea. Îndrăgostește-te atât de beneficii, cât și de procesul în sine. Familiarizează-te cu sentimentele de realizare și satisfacție, care vin odată cu atingerea obiectivelor. Nu e suficient să știi ce beneficii îți va aduce îndeplinirea țelurilor, e necesar să îți implici și emoțiile în acest proces, dacă îți doreșți să îți păstrezi motivația și concentrarea.
5) Angajamentul. Ia-ți angajamentul că vei ajunge la linia de sorire, indiferent ce se va întâmpla pe drum. Este necesar să te întrebi mai întâi dacă rezultatele pe care le-ai obține ar merita să îți asumi un asemenea angajament uriaș. Pentru că dacă rezultatele nu sunt atât de importante pentru tine, vei ceda mai ușor, iar asta va avea un impact negativ asupra încrederii în forțele tale și îți va fi mult mai greu să încerci din nou.
Stabilirea obiectivelor și îndeplinirea lor cu succes reprezintă o abilitate extraordinară. Totuși, nimeni nu se naște înzestrat cu abilitatea de a atinge succesul, și din păcate, nici nu învățăm asta în școală. Dar cert este că putem dobândi aceste abiltăți și le putem folosi pentru a atinge succesul în fiecare domeniu din viața noastră. E doar o chestiune de voință.
Tu ce strategii de stabilire a obiectivelor foloseșți?
Cum ai conștientizat importanța stabilirii obiectivelor?
Care sunt obiectivele cele mai dificile pe care le-ai dus la îndeplinire până acum?
Aștept răspunsurile tale într-un comentariu. Și nu uita să dai Like dacă ți-a plăcut acest articol!
________________________
Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro
Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.
Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.
Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!
Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!
Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,
Andreea
No Comments