Dezvoltare personală Evoluţie personală Încredere în sine Iubire de sine

Când te simți trist, întoarce-te către iubire! Iubirea este vindecătoare

aprilie 20, 2019

Distribuie!

Eu cred în iubire. Cred că este cel mai puternic sentiment de pe pământ. Cred că iubirea te vindecă, aşa cum te poate ucide lipsa ei. Cred că iubirea este salvarea oricăruia dintre noi. Cred că iubirea ne uneşte şi ne dă apri şi ne face să zburăm. Cred că prin iubire putem înfăptui tot ceea ce visăm.

Iubirea dărâmă orice “nu pot” şi orice „imposibil” care ies în calea ei. Iubirea este tot. Ne întoarce la esenţă, ne face atenţi la noi.

Eu cred că pentru a fi fericit e important să umbli la butoanele sufletului tău şi să te setezi pe frecvenţa iubirii. Iubirea există în fiecare dintre noi. E în mine, e în tine, e în oamenii din jur. Trebuie doar să ne conectăm la ea pentru a ne bucura de viaţă.

Iubirea este atât de puternică încât se ascunde chiar şi în acela pe care-l crezi a fi cel mai rău om de pe pământ. Sub orice mască se ascunde un miez al iubirii. Dacă îţi dai voie să te conectezi la iubirea din tine, te poţi conecta la iubirea din orice om, oricât de adânc este ea ascunsă în sufletul fiecăruia.

Până la a ajunge să vezi iubirea în ceilalţi, e important să înveţi să vezi iubirea din tine.  Doar conexiunea cu tine te face să simţi că trăieşti. Restul e nebunie, e parfum.

Iubirea de sine te face să iubeşti orice. Dacă nu te iubeşti pe tine, nu poţi iubi nimic. Dacă nu îţi accesezi iubirea interioară, nu trăieşti, doar supravieţuieşti.

E mai uşor să gândeşti negativ decât pozitiv. E mai uşor să critici decât să apreciezi. E mai uşor să judeci decât să accepţi. E mai uşor să te împotriveşti decât să te laşi purtat de val, e mai uşor să simţi ură, nedreptate, tristețe, furie şi supărare decât să îţi dai voie să simţi iubire.

Opusul iubirii este frica. Frica ne duce către ură şi invidie, furie şi resemnare. Frica e cauza oricărei dureri, a oricărei probleme pe care o avem. Frica stă la baza dezechilibrului şi a nefericirii fiecărui om.

Uneori lumea pare ostilă, iar oamenii par că nu ne acceptă, că ne resping, că profită dacă ne arătăm vulnerabili. Credem că a-ţi arăta iubirea e o dovadă de slăbiciune care ne va duce apoi la o suferinţă în plus. Dar noi dăm însemnătate lucrurilor. Noi le dăm putere, noi ataşam emoţii fiecărui gând. Noi ne creăm realitatea. De ce să nu ne creăm o realitate bazată pe iubire atunci?

Da, când priveşti lucrurile cu iubire devii vulnerabil. Şi când eşti vulnerabil poţi fi mai uşor rănit. Dar vulnerabilitatea asta nu e dovadă de slăbiciune, e o dovadă de curaj. Să poţi să îţi porţi adevărul cu mândrie şi să îţi arăţi rănile, să le accepţi, să le îngrijeşti, asta este dovadă de curaj. Iubirea este dovada supremă de putere.

Dacă te conectezi la iubirea din tine, atunci deţii cea mai puternică armă din univers. Iubirea vindeca şi cea mai profundă rana de pe pământ. Iubirea trece dincolo de negativ și de tristețe. Trece dincolo de orice rău.

Cum ar fi, când simţi că urăşti pe cineva, să te opreşti puţin şi să îndrepţi către persoana respectivă o doză de iubire? Cum ar fi când simţi că eşti dur cu tine să te opreşti şi să îmbrăţişezi tu pe tine cu iubire? Cum ar fi să priveşti cerul într-o zi senină şi să te umpli cu iubirea data de faptul de a trăi?

Noi, oamenii, ne antrenăm atât de mult în critică şi judecată şi disperare şi ură şi gelozie şi răzbunare şi furie şi frică, încât nici nu mai ştim ce înseamă cu adevărat să iubim. Şi ne e greu să ne conectăm la sursa asta minunată care se află în fiecare dintre noi.

Nu mai contează ce ai făcut până acum, cum ai trăit până acum, ce ai simţit până acum. Astăzi e ziua în care ai ocazia de a-i da o nouă şansă iubirii. Opreşte-te din ceea ce faci, aşează-te într-un loc confortabil şi conctează-te la sursa din tine. Aminteşte-ţi de un moment din viaţa ta în care ai simţit iubire. În ce context a fost? Ai simţit iubire pentru tine, ai simţit iubire pentru ceilalţi? Lasă vibraţia să te cuprindă şi bucură-te de sentimentul acesta pentru cât mai mult timp. Poate că azi îţi vine greu să păstrezi vibraţia mai mult. Dar antrenându-te în a simţi iubirea, vei ajunge să o faci starea ta naturală, iar realitatea ta se va transforma complet atunci.

Iubirea este bucurie, iubirea este uşurinţă, este îngăduinţa, este căldura, este siguranţa, este adevăr, este confort, este încredere, este cunoaştere, este autenticitate, este asumare, este creştere, este creaţie. Iubirea este a fi, a trăi.

Cum ar fi dacă de azi ne-am da voie să iubim, să ne bucurăm, să trăim, să ne conectăm, să zâmbim, să fim prezenţi, să simţim, să ne alintăm, să privim viaţa cu căldură, dintr-un loc al păcii, al îngăduinţei, al bunătăţii, al blândeţii?

Cum ar fi dacă ne-am da voie să fim recunoscători, să mulţumim, să ne îmbrăţişăm, să ne prindem de mână, să ne bucurăm unii de alţii şi unii pentru ceilalţi?

Cum ar fi dacă ne-am da azi voie să fim fericiţi pentru că trăim, pentru că suntem, pentru că universul ne-a adus împreună, pentru că am reuşit, pentru că ne-am eliberat, pentru că iubim, pentru că ne iubim, pentru că suntem iubiţi?

Poate că viaţa ar decurge mai lin şi poate că universul pe care ni l-am crea ar fi mai aproape de cum ne dorim şi de cum avem nevoie fiecare dintre noi. Iubirea este totul şi este în fiecare dintre noi. Hai să ne conectăm la ea!

Dacă treci printr-o situație dificilă, dacă te simți copleșit și ai nevoie de un ghid care te-ar putea ajuta să treci prin asta, eu sunt aici pentru tine.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă. Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply