Dezvoltare personală Relaţii de cuplu

10 greșeli de evitat când relația ta este în dificultate (pentru femei)

iulie 27, 2011

Distribuie!

Dacă relația ta este în dificultate, probabil încerci să găsești metode prin care să rezolvi situațiile neplăcute apărute în cuplu. Cu siguranță, îți dorești ca relația ta să nu se deterioreze mai rău, iar pentru asta este necesar să eviți anumite greșeli comune pe care femeile le comit destul de des:

• Nu mai vorbi atât de mult despre problemele pe care le aveți în relație. Te-ai săturat să discuți tot timpul despre ce nu merge bine? Cu siguranță și partenerul tău la fel. Posibil chiar să se teamă de o nouă discuție privind relația voastră. Aveți aceleași certuri, însă fără rezultat? Dacă vei continua să le inițiezi, foarte probabil să ajungeți chiar la despărțire. Uneori, este nevoie de timp, pentru ca lucrurile să se așeze și pentru ca rănile să se vindece. Așa că, evită să mai ajungi mereu în aceeași situație.

• Nu-i face cadouri fără motiv, mai ales dacă relația voastră nu funcționează chiar atât de bine. Când treburile sunt dificile, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te comporți normal și să speri că lucrurile se vor așeza cât mai curând.

• Încetează să te mai scuzi. Orice ar merge prost în relație, nu este în totalitate vina ta. Când lucrurile nu merg bine, e cu siguranță din cauza amândurora, așa că încetează să îți mai ceri scuze. Asta nu va îmbunătăți situația,ci doar îi va aminti constant că ceva nu e în regulă.

• Încetează să mai plângi așa ușor. Este dificil să ne controlăm emoțiile, dar este bine să faci tot posibilul pentru a-ți ține lacrimile sub control. Ai avut parte de o discuție aprinsă. E neplăcut, ești tristă. Mergi mai departe. A fi extrem de emoțională nu îți aduce niciun beneficiu. Începe să-i arăți că ești o femeie puternică ce îl vrea în viața ei, dar care nu are nevoie  de el.

• Nu vorbi cu prietenii lui despre problemele voastre. Aceasta este o greșeală enormă pe care femeile o comit destul de des. Chiar crezi că prietenul său îl va  trage de mânecă și-i va spune că ești o persoană minunată și că e cazul să-ți ofere o a doua șansă? A te duce la prietenii lui este ca și cum l-ai înjunghia pe la spate.

• Oferă-i timp. Bărbaților le ia mai mult timp decât femeilor să proceseze emoțiile. Emoțiile îi derutează și au nevoie de timp pentru a le descifra. Femeile vor ca totul să revină la normal în secunda doi și vorbesc întruna despre asta. Destinde-te, ieși cu prietenele tale și lasă-l și pe el să iasă cu băieții. Uneori, bărbațîi au nevoie doar de ceva timp pentru a se calma și a reveni la normal.

• Nu mai fi excesiv de drăguță. Asta nu înseamnă că, trebuie să te transformi dintr-o dată într-o scorpie, dar nici nu-i mai face toate poftele. Când ești prea drăguță îi lași partenerului tău impresia că, eșți pasivă și nesigură pe tine. În felul ăsta, îi transmiți că, orice ar face, tu vei accepta cu zâmbetul pe buze. Foarte greșit!

• Nu te mai purta ca o scorpie. Mai sus ți-am spus că nu e indicat să fii prea drăguță. Ei bine, nu poți trăi nici în cealaltă extremă. Niciun bărbat nu-și dorește lângă el o femeie, care pare să aibă zi de zi PMS. Este epuizant. Fiecare dintre noi, este îndreptățit să aibă o zi proastă, dar dacă îl cicălești tot timpul, este posibil să-și piardă interesul. Nimic nu va determina un bărbat să fugă cât îl țin picioarele decât o femeie care țipă la el de fiecare dată când are ocazia.

• Încetează să-i spui “Te iubesc!” la fiecare 5 minute. Știe că îl iubești așa că, nu-l mai copleși. Este în regulă să-i repeți mai des în ziua de după o ceartă, dar nu e cazul să exagerezi. Nu îl sufocă, are nevoie de timp pentru a se confrunta cu emoțiile sale și să depășească perioada de furie. Dacă îi vei spune mai mult decât de obicei cât de mult îl iubești, își va aminti de ce v-ați certat de la bun început și sentimentele negative vor persista.

• Nu te mai comporta ca și cum o ceartă este o problema de viață și de moarte. Devii isterică de fiecare dată când va certați, plângi și îi spui că el este lumea ta și că nu poți trăi fără el? Oprește-te pentru un moment și respiră. Cu siguranță, este o persoană foarte importantă pentru tine, dar poți trăi și fără el. Viața ta nu se va sfârși din cauza unei despărțiriașa că nu te mai comporta că și cum așa ar fi. Făcând asta, îi oferi lui putere deplină aspura ta. Dacă în schimb îi lași impresia că eșți o femeie puternică ce ar putea oricând să-și găsească pe cineva mai bun, cu siguranță te va privi altfel. Fă-ți o viață și începe să o trăiești. Nu uita, îl vrei în viața ta, dar nu ești dependentă de el!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply