Oamenii iubesc familiarul. Ne place să ne simțim confortabil cu job-ul nostru, cu relația noastră și cu modul în care gândim. Ne asigurăm că totul în viața noastră rămâne constant. Iubim zona de confort! Ne oferă sentimentul de siguranță, iar atâta timp cât rămânem între zidurile a ceea ce cunoaștem, ne simțim protejați și încrezători.
Zona noastră de confort este zona banilor, a bucuriei, a dragostei, a împlinirii, a spiritualității. Și dacă vrem mai mult din toate astea în viața noastră, e necesar să începem să ne extindem zona de confort. Totuși, majoritatea dintre noi am creat ziduri destul de solide, care ne delimitează zona de siguranță, iar spargerea lor presupune un efort conștient.
Se spune că, oamenii de succes sunt dornici să facă ceea ce oamenii de rând refuză să facă. De accea, ei sunt mai puternici, mai eficienți, mai încrezători și inovativi.
Sigur, asta presupune să ne confruntăm cu cele mai mari temeri ale noastre: teama de nou, de necunoscut, frica de eșec, frica de respingere sau teama de a fi judecați. Dar dincolo de ziduri te așteaptă succesul, sub toate formele lui. Ca să evoluăm, e necesar să ne învingem temerile, trăim într-o lume plină de posibilități.
Și atunci, cum faci să ieși din zona de confort?
Avem tendința de a cădea în rutină în orice moment al vieții noastre. Iar creierului nu-i place rutină. Că să eviți că viață ta să se desfășoare pe pilot automat e necesar să încerci lucruri noi, să mergi în locuri noi, să-ți depășeșți limitele imaginare.
Cunoaște oameni noi, integrează-te în diverse grupuri de oameni, nu te limita doar la cercul tău de prieteni și la familie, altfel rișți să devii plictisit și nesatisfăcut. Ca să ai succes, e necesar să fii expert în a cunoaște diverse tipologii umane și a-i înțelege pe ceilalți.
Nu te complace în situație făcând aceleași lucruri zi de zi, încearcă lucruri noi, pentru că atunci când faci asta, creșți, te dezvolți. Și cu cât crești mai mult, cu atât ai mai multe de oferit.
Dezvoltă-ți latura creativă, imaginativă și inovativă. Ca să evoluezi, e important să fii într-o continuă dezvoltare și să spargi constant barierele, care produc rutina.
Cum m-a ajutat pe mine ieșirea din zona de confort?
• am reușit să lucrez în diverse domenii de activitate și să cunosc foarte multe tipologii de oameni
• mi-am îmbunătățit abilitățile de comunicare și mi-am învins teama de a vorbi în public
• mi-am făcut prieteni adevărațipe care mă pot baza
• m-am confruntat cu propriile temeri și mi-am propus scopuri îndrăznețe
• mi-am descoperit vocația și îi încurajez și pe alții să o facă
• am evoluat și profit de acest lucru pentru a răspunde nevoilor oamenilor
• experimentez fericirea și o multitudine de alte sentimente pozitive
Mi-ar plăcea să îți aud povestea despre pașii pe care i-ai urmat tu pentru a ieși din zona de confort. Experiențele tale le pot fi de folos și altora, așa că nu ezita să ni le împărtășeșți. Răspunde într-un comentariu la următoarele întrebări:
Ce lecție ai învățat în urma acestei experiențe?
Atunci când ți se deschide o ușă, intri sau o lași să se închidă fără să acționezi?
________________________
Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro
Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.
Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.
Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!
Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!
Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,
Andreea
3 Comments
Cred ca cel mai usor mod de a iesi din zona de confort e sa … iesi pur si simplu. Deseori a iesi din zona de confort si a indrazni sa faci ceva cu totul nou e ca si cum te-ai arunca intr-o cascada. Si cum te arunci in cascada? Pur si simplu te arunci. Deci pur si simplu faci acel lucru ce nu l-ai facut. Vei vedea ca esti in stare sa il faci.
Am retinut asta de la un seminar motivational:
„De vrei ceva ce n-ai avut, fa ceva ce n-ai facut”
In rest, foarte bine ai scris.
O modalitate buna de a iesi din zona de confort e sa arzi corabiile, adica sa nu mai lasi cale de intoarcere.
[…] e preluată de pe http://artaeducatiei.com/2011/12/1001/ __reach_config = { pid: '50340052a782f30d20000069', title: 'Zona de confort sau unde începe […]