Dezvoltare personală Povești de viață

Florian – despre sistemul românesc de învățământ

noiembrie 12, 2013

Distribuie!

Din categoria „Exprima-te!”: Dupa ce ne-a incantat cu articolul despre banii de tigari, Florian a scris un nou material in care isi spune parerea despre sistemul romanesc de invatamant. Ce crezi despre asta? 🙂 

In plus, Florian ne promite si o continuare a acestui articol. Asteptam cu nerabdare!

Iata ce ne spune el:

„Sistemul românesc de învăţământ !?! În ultimii ani a fost drastic criticat. Au fost punctate multe minusuri de către specialişti, s-au făcut tot felul de modificări şi de încercări de „mai bine” şi totuşi pare neschimbat în ochii lumii. Eu nu sunt în măsură să critic felul în care se predă, nici programa şcolară actuală, ce pot eu să fac însă este să aduc sugestii pentru  câteva schimbari absolut necesare în opinia mea.

Înainte de toate, trebuie să spun că am o deosebită admiraţie faţă de profesorii care vin la clasă deschişi la suflet şi la minte, profesorii care predau din pasiune pentru materia lor şi care au tăria de caracter să le predea elevilor ceea ce considera ei esenţial şi care merită să fie reţinut şi poate chiar folosit pe viitor, ghidându-se după programa şcolară , în locul mercenarilor care se limitează la o predare mecanică, strict pe programa şcolară editată si reeditată şi care a suferit schimbări mai mult sau mai puţin pozitive.

De acest gen de dascăli e nevoie in instituţile de învăţământ din România, însă nu pe aceştia se axează topicul meu . Eu am în minte două materii,care după părerea mea,ar duce sistemul de învăţământ la nivelul următor,prin rezultatele care se vor concretiza în rândul elevilor:educaţia financiară şi educaţia vestimentară .

Prima chestiune, e una esenţială dar totuşi ignorată, problemele financiare cu care ne confruntăm, elevii, provin din faptul că mulţii ani de şcoală nu ne învaţă nimic despre cum funcţionează banii iar cu toate că majoritatea  conştientizăm valoarea acestora încă din clasele primare, nu ni s-au ţinut niciodată cursuri despre bani sau despre felul în care am putea să-i investim. Mereu aud de la părinţi aceleaşi vorbe  „În­vaţă că pentru tine înveţi!  Ia note mari şi intră la o facultate bună ca mai apoi să găseşti o slujbă bine plătită, undeva la birou, să nu munceşti din greu ca noi”. Lumea din jur s-a schimbat, dar sfaturile  au rămas aceleaşi.

O educaţie solidă şi notele mari nu mai asigură reuşita, însă parcă nimeni nu observă asta.Sunt conştient de faptul că parinţii mei nu au  învăţat nimic despre bani la momentul oportun, adică pe băncile şcolii, în schimb alţii au profi­tat de lipsa lor de informare şi de asta au fost nevoiţi să muncească din greu toată viaţa pentru bani. Este o prostie să presupui că studiile asigurate de sistemul şcolar actual ne vor pregăti pe noi, eleviii, pentru viitor . Fiecare persoană are nevoie de şi mai multă educaţie, însă de un alt tip de educaţie; pentru că sunt puţini cei care au înţeles că trebuie să lase banii să muncească pentru ei, şi nu invers, în timp ce restul sunt învăţaţi să muncească din greu pentru bani, iar atunci când îi obtin – mai mulţi sau mai puţini – nu ştiu cum să-i folosească în favoarea lor.

În acest sens, cred că ar fi ideal ca în şcoli să se pună mai mult accent pe aceasta temă, de multe ori ignorată , sau tratată superficial , şi încă din gimnaziu, să se ţina cursuri în acest sens, mai apoi să devină una din materile optionale, pentru ca la liceu să fie cuprinsă în programă, o materie în deplinătatea cuvântului, cu părţi teoretice, dar şi cu seminarii , dezbateri, jocuri şi concursuri. Astfel, încurajând investiţile şi riscurile calculate, vor apărea valuri noi de tineri antreprenori, creativi şi inovatori, care vor ridica economia de la pământ şi vor aduce României respectul cuvenit pe plan internaţional. „

Like daca iti place ce ne-a scris Florian 🙂

Acesta a fost Florian. Eu sunt Andreea și pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, mă găsești pe contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol! Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu și de acceptare a sinelui, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată, în cele două cărți ale mele, Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut, pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Stefan noiembrie 13, 2013 at 6:10 am

    Am asteptat cu nerabdare acest al doilea articol si pot sa spun ca m-a incantat la fel de mult ca primul. Felicitari, Florian!

  • Leave a Reply