Abundență Dezvoltare personală

5 obiceiuri ale oamenilor bogați

aprilie 26, 2012

Distribuie!

Suntem fascinați de prosperitate. Îi admirăm pe oamenii înstăriți, care dețin averi impresionante, și visam că într-o zi să ne permitem la rândul nostru luxul de a călători in destinații mirifice, de a gusta mâncăruri exotice, de a avea mașini superbe, case imense și luminoase și haine semnate de designeri celebri. Ne dorim bunăstare, putere, admirație, recunoaștere.

Mulți dintre noi, însă vor rămâne doar cu visele. De ce? Pentru că, nu au habar ce se întâmplă în spatele cortinei. Pentru că, percep greșit ideea de bunăstare. Privim bogăția la modul superficial, fără să știm că, aceasta nu se rezumă doar la a avea sau la a face bani pe bandă rulantă. Bogăția se referă la a șți cum să-ți construiești prosperitatea, la a ști cum să-ti păstrezi banii și, cel mai important, la a ști cum să îi cheltuiești cu înțelepciune.

Nu sunt bogata, dar vreau sa fiu. Traiesc cu convingerea ca merit abundenta. M-am intrebat de nenumarate ori ce pot face pentru a avea parte de prosperitate si de ce oare inca nu atrag ceea ce imi doresc pe acest plan? De curand am realizat ca nu este suficient doar sa iti doresti si sa visezi. Am aruncat o privire in interior si am ajunus la concluzia ca nu este benefic sa ma plang, dar este imperios necesar sa actionez in acest sens.

Așadar, m-am hotărât să mă informez pentru a ști ce este necesar să fac că să primesc ceea ce îmi doresc și simt că merit. Și ce altceva ar fi mai potrivit pentru început decât un studiu al obiceiurilor oamenilor prosperi? Vreau să împărtășesc cu tine aceste informații, deoarece cred cu tărie că, fiecare dintre noi merită pe deplin să cunoască prosperitatea, abundență, bogăția.

Prin urmare, iată care sunt cele mai sănătoase obiceiuri ale oamenilor bogați și cum ți le poți însuși:

Cunosc diferența dintre investiție și pierdere. Cel mai fundamental aspect al prosperității constă în a ști care este diferența dintre investiție și pierdere. O mașină, chiar dacă este de colecție, reprezintă o pierdere. Plătești impozit, carburant, și te costă bani frumoși întreținerea ei. O casă poate fi ori investiție, ori pierdere, în funcție de potențialul ei. Spre exemplu, o casă cumpărată în rate, nu reprezintă o investiție, contrar gândirii generale. Casa este estimată la o anumită valoare, iar suma pe care o plătești către banca este mult mai mare decât valoarea imobilului. Dacă in schimb ai o casă pe care o închiriezi, atunci ea reprezintă un profit.

Muncesc din greu și sunt înțelepți în privința finatelor. Nu cheltui banii economisiți timp de câteva luni pe ceva pe care consideri că “îl meriți”. Întreabă-te înainte dacă chiar ai nevoie de “ceva-ul” respectiv. Te ajută să te dezvolți ca persoană? Te ajută să îți extinzi afacerea? Ai anumite beneficii de pe urmă acestei achiziții sau cumperi doar pentru a-ți astupa golurile interioare?

Trăiesc sub posibilitățile lor finaciare și nu își etalează bogăția. Dacă să spunem câștigi 1000 de euro pe lună, trăiește ca și cum ai câștigă 700 și economisește restul. A trăi bine sub posibilitățile tale adevărate nu înseamnă a trăi sărăcăcios, înseamnă a trăi precaut, pregătit să întâmpini potențiale dificultăți care s-ar putea ivi în cale. Iar acest lucuru îți oferă un sentiment de confort și stabilitate, și de asemenea îți cultivă modestia și simțul responsabilității.

Sunt răbdători în ceea ce privește evoluția lor. Majoritatea celor înstăriți nu au făcut avere peste noapte. Ar fi minunat dacă ne-am culca săraci și ne-am trezi bogați, dar din nefericire nu există niciun peștișor auriu, care să ne îndeplinească astfel de dorințe. Trebuie să ai răbdare, să fii perseverant, să muncești din greu și să înveți diferența dintre a investi și a cheltui.

Învață continuu și țintesc mereu către mai mult. Chiar dacă ți-ai terminat studiile formale, nu renunta la a învăța. Continuă să studiezi informal sau urmează o altă facultate, master, sau orice consideri că te ajută să îți construiești prosperitatea.

Aceste 5 obiceiuri constituie un mod de viața, iar acest mod de viața face diferența între oamenii care sunt prosperi și oamenii care par prosperi.

Rămâi alături de mine în aventură către prosperitate. Și dacă știi și alte obiceiuri ale oamenilor bogați, te rog nu te sfii să le împărtășești cu noi. Nu uita, cu toții merităm abundență și există suficiente resurse pentru toată lumea.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

14 Comments

  • costel barzu aprilie 26, 2012 at 12:29 pm

    Buna, Andreea

    Cred ca ai reusit sa termini cartea lui Brian Tracy… despra „broaste” pentru ca vad cateva din invataturile de acolo. Daca nu ai citit-o inca, atunci felicitari pentru idee.

    Ca si comentariu, asi spune ca o mare parte din omenire, are placerea de a-i critica sau de a-i antipatiza pe cei care au ajuns la bunastarea materiala. Daca s-ar opri din a face acest lucru si ar incepe sa-si focalizeze atentia spre … cum ar face ei sa ajunga acolo, atunci totul in jurul lor se schimba la 180%.
    Bineinteles, munca sustinuta, gandirea pozitiva, intuitia, increderea in tine insuti si rabdarea, sunt atuurile principale pentru a ajunge pe o treapta superioara a bunastarii materiale; dupa parerea mea.

    O casa cumparata in rate, este o investitie atata timp cat iti aduce profit. Cunosc cateva persoane care au case cumparate in rate, ratele sunt mai mici decat chiria, iar ei isi permit sa plateasca chirii foarte mari unde locuiesc ei. Una dintre persoane mi-a motivat faptil ca se plictiseste in 2 ani de tot ce vede in casa si l-ar costa prea mult sa-si schimbe design-ul.
    In acelasi timp, banii lucreaza pentru tine si tu nu platesti nici chirie, nici rate, iar in timp poti face rate peste rate. Vezi Robert Kiyosaki
    Cred ca o buna idee ar fi si … Salveaza 10% din tot ceea ce produci, imprumuti, sau platesti. Considera ca toata lumea vrea ca tu sa devii bogat. Ce creezi, vizualizeaza, fii rabdator si vei avea.
    Trebuie sa te las acum si multumesc.

    La reverdere, Costel

    • Andreea aprilie 26, 2012 at 12:58 pm

      Buna Coste!

      Nu, recunosc, nu am citit mai nimic despre abundenta, dar e cazul sa o fac. Multumesc pentru recomandari!
      Cat despre ceea ce spui, sunt 100% de acord cu tine, comentariul reda intocmai realitatea!

      Multumim pentru interventia ta!

    • Andreea august 14, 2013 at 10:09 pm

      Acum aproximativ doua luni am citit si eu cartea despre „broaste”. Mi-a placut 🙂

  • Gina aprilie 26, 2012 at 12:53 pm

    Mă bucur mult ca am găsit acest site printr-un prieten pe Facebook si-i multumesc si îți multumesc si tie pentru sfaturile pretioase!chiar avem nevoie uneori si nu numai de sfaturile unor oameni cu experiența.va multumim si apreciez f mult!!

  • Sorin aprilie 30, 2012 at 3:18 pm

    Deleaga

    Cred ca alt obicei al oamenilor bogati e sa delege.

    Dupa ce ti-ai insusit un task si il faci robotizat cred ca e timpul sa il delegi. Gandeste-te cat profit iti aduce aceea activitate si plateste pe cineva sa faca in locul tau.
    Vei pierde 3 luni, 6 luni timp cu educarea unui „angajat”, dar dupa aia vei pierde numai o ora cu supervizarea „angajatului” .

    • Andreea mai 1, 2012 at 7:36 pm

      Foarte adevarat! Oamenii bogati au in spate echipe, oameni pe care ii formeaza pentru a face o treaba anume. In acest mod scutesc timp si energie 🙂

  • Anda mai 16, 2012 at 1:39 pm

    Draga Andreea,

    Si eu sunt acea faza in care descopar universul din mine… si cate bogatii se afla in interiorul meu!!! Daca oamenii s-ar privi cu adevarat in oglinda sufletului, ar gasi resursele necesare sa depaseasca orice obstacol. Ar mai fi un obicei pe care merita sa-l mentionez aici: oamenii bogati profita de orice oportunitate care se iveste! Energia lor nu se risipeste in prea multe vorbe, iar oamenii cu care comunica sunt intotdeauna pozitivi!

    • Andreea mai 18, 2012 at 8:44 pm

      Buna Anda!
      „si cate bogatii se afla in interiorul meu” – superba exprimarea! Se pare ca ai inteles cu adevarat esenta!
      Felicitari si multa bafta in continuare!

  • AndaGM mai 18, 2012 at 10:45 pm

    Ce admir mai mult la oamenii bogati(cei care nu s-au imbogatit din intamplare) e ca nu le este jena sa se controleze, sa nu cheltuie prea mult doar ca sa impresioneze.Pare simplu, dar e greu pentru oricine sa invinga obsesia asta.

  • Nicoleta mai 23, 2012 at 5:01 pm

    Hey andreea ce faci?sunt nico si alex.Tiam citit siteul e dragut

  • florin iulie 9, 2012 at 10:00 am

    Am vazut la Peter Drucker, Warren Buffett, Aneta Bogdan un concept sanatos: „responsabilitate sociala”.

    Cred ca a venit momentul sa ne aplecam cu atentie la ceea ce vor sa spuna acesti oameni cand vorbim de prosperitate, bunastare, putere … .

  • Leave a Reply