Dezvoltare personală Evoluţie personală

Dacă te simiți pierdut, găsește-ți drumul către împlinire

februarie 3, 2014

Distribuie!

Pe Silviu Dumitriu este posibil să îl știi de pe www.liber-angajat.ro . Este unul dintre oamenii cu care eu rezonez și vei înțelege de ce citind articolul pe care l-a scris pentru noi, oamenii frumoși din comunitatea Artă Educației. Iată ce ne spune Silviu:

Dacă te simți pierdut, găsește-ți drumul spre împlinire.

Orice om, care tinde spre evoluție, poate ajunge într-o situație critică în care se simte pierdut, fără motivație și fără pic de poftă de viață.

Poate nu-ți vine să crezi, dar poți să ajungi atât de sus, încât să fii considerat un om cu adevărat de succes de ceilalți și totuși să fii la un pas de depresie.

Studiind dezvoltare personală, ajungi să înveți permanent lucruri noi: cum să-ți rezolvi problemele, cum să devii o persoană mai bună, cum să-ți atingi obiectivele și să-ți îndeplinești visurile… și tot așa.

Dar ce se întâmplă când ajungi să te simți fără rost, pierdut într-o lume străină și fără poftă de viață?

Când ești la un pas de depresie, îți mai arde de visuri, vacanțe sau libertate financiară?

Am trecut și eu prin asemenea perioade în care nimic nu-mi mergea și parcă mi se părea mai încântător să dorm o zi întreagă, decât să fac ceva care mă pasiona.

Cum am decăzut

În urmă cu aproximativ 5 ani, eram pierdut din toate punctele de vedere. Nu aveam job, nu aveam nicio relație și stăteam acasă pe banii părinților.

Îmi doream să am un rost un viață, să fac parte dintr-un proiect important și să am parte de relații frumoase, dar nu știam cum să ajung acolo. Cădeam în depresii adesea și nu-mi doream decât să dorm de dimineață până seară, să nu știu de nimeni și de nimic.

Chiar nu-mi mai ardea de visuri sau libertate financiară, eram o ființă vie… doar fizic. Deși sună morbid, eram gol, iar spiritul meu era aproape mort… adică așa mă simțeam.

Eram pesimist, nu mă așteptăm la nimic bun și eșuam în tot ce îmi propuneam. Aveam o părere foarte proastă despre mine și personalitatea mea și nu reușeam decât să resping oamenii din jurul meu.

Când ajungi în stadiul asta, cei apropiați te acceptă, dar oamenii și prietenii ajung să se simtă prost în preajma ta și să te evite în mod natural.

Cine ar vrea să petreacă timp cu o persoană care emană negativism și te face să te simți prost?

Cum m-am regăsit

Într-un final mi-am dat seama că n-o să ajung nicăieri cu această atitudine și am decis să fac niște schimbări.

Am început să gândesc diferit, să mă privesc cu alți ochi și să mă întreb: „Ce anume îmi lipsește? De ce am nevoie că să mă simt bine?”

Atunci am realizat că aș fi fericit dacă aș avea o relație și mi-am propus un obiectiv. În câteva luni am început să ies la întâlniri, până am întâlnit o față pe gustul meu, cu care am avut o frumoasă relație de 2 ani.

Ulterior, am început să învăț pentru facultate și să prind încredere în mine. După 6 luni mi-am luat permisul auto, ceea ce a fost mare realizare pentru mine având în vedere că eram foarte pasionat de mașini. Apoi am obținut un job și m-am înscris într-un sistem MLM, care deși nu-mi aducea bani, m-a pus în contact cu dezvoltarea personală.

Ușor ușor, viață mea s-a schimbat radical. Am început să am obiective, am devenit motivat, am început să fac lucruri, care îmi fac plăcere și m-am simțit din nou în viață.

Ei bine, cei mai mulți oameni aici se blochează. Nu știu ce își doresc, ce anume i-ar face fericiți și ajung să existe doar fizic.

Când te simți pierdut și fără rost în viață, ai nevoie să faci niște schimbări pentru a-ți readuce spiritul la viață.

Momentul de cotitură

  1. Scapă de atitudinea pesimistă – și renunță la gândurile „N-am nicio șansă să obțîn ceea ce-mi doresc.” Unii sunt atât de pesimișți, încât nici nu se mai gândesc la lucrurile,care le lipsesc, pornind de la idei stupide că: „N-am nicio șansă să obțin jobul pe care mi-l doresc.”, „E imposibil să devin o persoană mai bună” sau „Nu s-a născut bărbatul potrivit pentru mine.”
  2. Tratează problemele de la rădăcina – eliminând cauzele. Când te doare o măsea știi ce ai de făcut ca să scapi de durere. Dar când te doare sufletul sau te simți mărunt și neimportant, trebuie să găseșți întrebarea potrivită pentru soluționarea problemei. „De ce am nevoie ca să simt că mă bucur de viață? O relație? Un job? O afacere? Un statut?”
  3. Pune-te în mișcare – și începe cu exerciții fizice. Când depui efort fizic, corpul tău eliberează endorfine în corp, care îți vor redă poftă de viață și energia de care ai nevoie să faci schimbările pe care ți le doreșți. Oricât de leneș sau bătrân ai fi, începe măcar cu exercițiile lui Mr. Bean. 🙂
  4. Fă-ți un plan, care să te ajute să obții ceea ce-ți doreșți. Vrei o relație, accesează informația potrivită pentru a obține asta. Vrei un job, informează-te aici și fă-ți un plan pentru a-l obține. Vrei să realizezi ceva important care să-ți umple sufletul, atunci pornește de la o pasiune și propune-ți un obiectiv care să te motiveze în fiecare zi.
  5. Acționează – și acționează și urmează-ți planul creat. Dacă nu ești motivat să-l urmezi, înseamnă că ai probleme cu motivația. Și atunci trebuie să revii la pasul 4.

 

Dacă tot întâmpini dificultăți și nu știi încotro s-o apuci, trimite-mi un email la silviu@liber-angajat.ro sau Andreei la contact@artaeducatiei.com și vom încerca să te ajutăm.

Este momentul să te trezești! Renunță la pesimism, scapă de gândurile: „Nu există soluții pentru mine” și găsește acel ceva care să te facă să te simți împlinit.

Pe tine ce te împiedică să-ți găsești drumul spre împlinire? Lasă-mi un comentariu mai jos cu răspunsul tău și părerea ta despre articol.

Cu drag,

Silviu

P.S. Dacă vrei să mă cunoști mai bine, mă găsești pe www.liber-angajat.ro

Acesta a fost Silviu.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply