Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă Încredere în sine Iubire de sine

Cel mai frumos exercițiu de iubire de sine

decembrie 12, 2019
cel mai frumos exercitiu de iubire de sine

Distribuie!

Eram mică şi visam cu ochii deschişi la o poveste de iubire cum nu a mai fost scrisă vreodată. Mergeam pe stradă şi îmi imaginam momentul în care voi crește mare şi mă voi ciocni cu Fat-Frumosul meu, care mă va salva de la nefericire. Stăteam în bancă, la şcoală, şi visam cu ochii deschişi că undeva, în viitor, voi întâlni bărbatul ăla care se va purta cu mine ca şi cum aș fi un glob fragil, de cristal, ce necesită atenţie şi delicateţe la manevrare. Mă plimbam prin parc, toamna, călcând pe frunzele moarte, amorţită pe interior, visând cum peste câţiva ani voi călca pe alte frunze, cu el de mână, vie, dezmorţita de iubire.

De-a lungul vieţii mi-am scris dragostea în mintea mea, în sute de romane, în zeci de volume, toate în prim plan cu mine, eroina principală, şi cu un el, creat doar pentru a-mi oferi iubire.

Mi-am proiectat acţiunea în aproape toate punctele turistice din lume, am vizualizat-o în zeci de campusuri studenţeşti din America, în diferite locuri ale crimei, eu psiholog criminalist pe tocuri, el poliţist la patru ace, frumos, puternic, gata să mă protejeze şi să-mi dea iubire. Filmul meu a rulat în toate cinematografele din lume, piesa mea de teatru s-a jucat pe Broadway şi pe alte diferite scene, mesmerizand toate culturile, având mereu aceeaşi desfăşurare a acţiunii: un el, oricare, dar perfect, iubindu-mă pe mine.

Am crescut şi în fiecare relaţie am încercat să îmi trăiesc dragostea imaginară pe care mi-am imprimat-o adânc în mine. Dar de fiecare dată am sfârşit în dezamăgire. Făt-Frumoșii mei au fost incapabili de a-mi oferi iubire. Şi i-am blamat şi i-am urât şi i-am responsabilizat pentru viaţa mea lipsită de pasiune şi de nebunie. Le-am cerut iubirea înapoi pentru că nici ei nu mi-au oferit-o mie.

Am 33 de ani şi n-am iubit până acum pe nimeni. Până mai ieri, habar n-aveam ce e iubirea. Până în ziua aia în care m-am trezit şi m-a plesnit realitatea. Aceea că am trăit în filmul greşit şi că filmul adevărat este acela în care mă iubesc eu pe mine.

Ce, credeai că dacă sunt psihoterapeut, învăţ la şcoală să trăiesc iubirea? Îmi asum să spun că meseria de psihoterapeut nu mă face expert în dragoste. Dar la un moment dat, mă poate face expert în propria mea viaţă. Aceea în care eu îmi scriu scenariul.

Iubirea asta poate fi definită de oricine, dar cum se trăieşte, nu ştie mai nimeni. Uneori am impresia că Universul e ironic, ca cineva acolo sus joacă zaruri şi ne aruncă, pioni, pe o planetă plină de mistere.

“Bine-aţi venit într-o lume a conceptelor, acestea sunt, va trebui să le desluşiţi, să vă descurcaţi cu ele! Multe le veţi trece prin filtrul raţiunii, puţine le veţi simţi în profunzime. Trebuie să vă tăvăliţi puţin şi o să vă doară o vreme până să înţelegeţi că puteţi face magie.”

Râd gandidu-mă că, deşi cunosc atâtea lucruri, de abia azi am început să le şi simt pe cele mai multe dintre ele. De abia azi le-am pus în suflet şi le-am scos de sub filtrul raţiunii. Acum am început să simt că noi suntem iubirea, că în noi zace povestea, în noi este filmul. Eu m-am uitat toată viaţa după iubire în toate locurile în care nu poate fi găsită, toate afară din mine.

Şi nu cred că poţi iubi pe nimeni şi nimeni nu te poate iubi, până când nu începi să simţi dragostea faţă de tine. Dragostea aia adevărată, care e aceeaşi pentru toată lumea, care nu se măsoară, care nu e multă sau puţină, care nu e corectă sau greşită, care se dă oricum, nu doar doar se primeşte, care oferă şi nu cere, care acceptă şi nu judeca. Dragostea aia care doar se trăieşte şi nu se pune în filme.

Aia, dragostea aia e în mine. E în tine. E în oricine. Când te conectezi cu tine, când te îmbrăţişezi pe tine, când te uiţi la tine şi îţi asumi cine eşti şi înţelegi că prin natura ta de om meriţi iubire, indiferent de ceea ce îţi transmite lumea, atunci trăieşti la următorul nivel, în vibraţia adevărată a iubirii.

Ca să te conectezi cu tine şi să începi să simţi iubirea reală, autentică, iubirea aceea despre care unii spun că e divină, îţi recomand un exercițiu care m-a ajutat pe mine atunci când simţeam că nu e nimeni în jur care să mă accepte, care să mă iubească, care să mă ajute să trec prin suferinţă. Este cel mai simplu exerciţiu care îţi îndreaptă atenţia către tine şi te ajută să îţi oferi singur iubire, care te face să înţelegi că, deşi nu ai oameni în jur, nu eşti singur şi că dragostea vine mai întâi de la tine către tine.

Exerciţiul este preluat de la Louise Hay, ale căror cărţi ţi le recomand cu drag pentru că au rolul de a te ajuta să îţi vindeci rănile din suflet, şi este puţin adaptat de mine. Adaugă tot ceea ce tu simţi nevoia. Ceea ce trebuie să faci este să îţi pui o mână pe inimă şi să respiri încet de trei ori, apoi să îţi încrucişezi braţele în jurul tău, într-o frumoasă îmbrăţişare de sine, să te mângâi şi să îţi spui “Mă iubesc şi mă accept pe mine”.

Ţine-te în braţe atât cât simţi nevoia, o să fii uimit de efectele vindecătoare pe care acest simplu gest le are! Poate vei plânge, poate vei zâmbi, poate vei simţi durere, poate vei simţi compasiune față de tine. Orice ar fi, dă-i voie să fie şi rămâi prezent cu tine; dacă te cuprind emoţiile, de orice natură ar fi ele, înseamnă că se deschide poarta către tine.

Acest simplu gest te va ajuta să te conectezi cu iubirea din tine şi va avea efecte miraculoase asupra stării tale de bine, dacă îl repeţi în fiecare seară, înainte de culcare, pentru cel puţin 30 de zile, până când mintea ta va crea noi conexiuni neuronale care să te ajute să te identifici cu acest sentiment de dragoste de sine.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă. Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply