Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă Încredere în sine

Încrederea în sine și convingerile deformate

iulie 26, 2011

Distribuie!

Peste tot există o mulțime de sfaturi în ceea ce privește construirea încrederii în sine. Foarte probabil să fi aplicat deja câteva dintre ele, fără rezultat însă. Asta pentru că multe nu funcționează, sau funcționează clădind acea aparență încredere în propria persoană, fără să acționeze în profunzime.

Și știi de ce? Pentru că, nu este suficient să repeți anumite afirmații, să înveți să te iubești sau să gândești pozitiv. Procesul consolidării încrederii în propria persoană este mult mai complex, decât își pot imagina majoritatea oamenilor. Ca să capeți acea încredere de neștirbit în propria persoană, trebuie să înțelegi semnificația reală a “încrederii în sine” și care este legătura ei cu sistemul tău de valori.

Încredera în sine și sistemul de convingeri

Încrederea în sine sau lipsa ei constituie rezultatul convingerilor pe care le ai în ceea ce te privește și în legătură cu lumea.

Dacă, ca și copil, ai fost învățat că nu ești atât de important( spre exemplu dacă părinții nu ți-au acordat suficientă atenție), atunci ca și adult este de așteptat să fii lipsit de încredere în propria persoană.

Dacă în sinea ta consideri că, orice ai face ești sortit eșecului, oricâte afirmații ai repeta, întotdeauna vei avea o frică de succes și nu îl vei accepta.

Cu alte cuvinte, convingerile reprezintă factorul principal în determinarea nivelului tău de încredere în sine.

Lipsa încrederii în sine este direct proprtionala cu convingerile tale distorsionate.

Astfel, o persoană cu o înfățișare obișnuită se poate considera valoroasă prin simplul fapt că, nu da atâta importanță aspectului fizic. Pe de altă parte, o persoană atractivă se poate simți lipsită de valoare, pentru cădin punctul ei de vedere e necesar să arăți ca un model pentru a fi iubit. O față atrăgătoare, dar care consideră că este nevoie de perfecțiune pentru a capătă dragostea celor din jur, nu este prea încrezătoare în propriile forțe. În concluzie, încrederea în sine nu se rezumă doar la ceea ce deții, cât la convingerile pe care le ai, la felul în care te percepi și viziunea pe care o ai asupra lumii.

Prin urmare, atunci când încerci să îți consolidezi încrederea în sine, este necesar să începi prin a-ți stabili convingeri corecte.

Autoeducă-te! Citește cărți de specialitate, aplică strategii, exersează până când reușești să înlocuiești convingerile deformate cu unele deschizătoare de noi orizonturi.

Cine a spus că trebuie să obții merite deosebite pentru a fi iubit?

Cine a zis că trebuie să fii extrem de atrăgător pentru a atrage pe cineva?

Cine a zis că trebuie să fii bogat pentru a fii valoros?

În aricolul viitor, îți voi oferi câteva trucuri,carepuse în aplicare, te vor ajuta să-ți crești stima de sine. Dacă din punctul tău de vedere, aceste materiale sunt valoroase, nu ezita să dai share pe facebook sau să le trimiți și prietenilor prin email.

Până atunci, te invit la o scurtă autoanaliză! Spune-mi care crezi că sunt convingerile tale eronate, cum acționează ele asupra ta și cum plănuiești să le schimbi?

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

3 Comments

  • Stetcu Mariana iulie 26, 2011 at 2:13 pm

    Felicitari ! Este un articol foarte bine structurat .

  • Lumy iulie 26, 2011 at 7:38 pm

    Articolul e forte bun, referitor la convingeri de cand eram mica mi se spunea ca nu ma pricep, ca nu stiu sa fac nimic si ca nu o sa fiu niciodata capabila sa realizez ceva, vreau doar sa dovedesc contrariu si pentru la asta lucrez zi de zi.

    • Andreea iulie 28, 2011 at 2:47 pm

      @Lumy – multi dintre noi au auzit asftel de „aprecieri” din partea apropiatilor. Poate acum, descoperind ce impact au avut asupra noastra, o sa devenim mai constienti si o sa invatam ca nu aceasta este calea corecta pentru a ne creste copii.
      Ma bucur ca esti determinata, este o lupta grea, dar rezultatele merita efortul 🙂

    Leave a Reply