Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă Încredere în sine

Încrederea în sine și convingerile deformate

iulie 26, 2011

Distribuie!

Peste tot exista o multime de sfaturi in ceea ce priveste construirea increderii in sine. Foarte probabil sa fi aplicat deja cateva dintre ele, fara rezultat insa. Asta pentru ca multe nu functioneaza, sau functioneaza cladind acea aparenta incredere in propria persoana, fara sa actioneze in profunzime.

Si stii de ce? Pentru ca nu este suficient sa repeti anumite afirmatii, sa inveti sa te iubesti sau sa gandesti pozitiv. Procesul consolidarii increderii in propria persoana este mult mai complex decat isi pot imagina majoritatea oamenilor. Ca sa capeti acea incredere de nestirbit in propria persoana, trebuie sa intelegi semnificatia reala a “increderii in sine” si care este legatura ei cu sistemul tau de valori.
Incredera in sine si sitemul de convingeri

Increderea in sine sau lipsa ei constituie rezultatul convingerilor pe care le ai in ceea ce te priveste si in legatura cu lumea.

Daca, ca si copil, ai fost invatat ca nu esti atat de important( spre exemplu daca parintii nu ti-au acordat suficienta atentie), atunci ca si adult este de asteptat sa fii lipsit de incredere in propria persoana.

Daca in sinea ta consideri ca orice ai face esti sortit esecului, oricate afirmatii ai repeta, intotdeauna vei avea o frica de success si nu il vei accepta.

Cu alte cuvinte, convingerile reprezinta factorul principal in determinarea nivelului tau de incredere in sine.

Lipsa increderii in sine este direct proprtionala cu convingerile tale distorsionate.

Astfel, o persoana cu o infatisare obisnuita se poate considera valoroasa prin simplul fapt ca nu da atata importanta aspectului fizic. Pe de alta parte, o persoana atractiva se poate simti lipsita de valoare pentru ca, din punctul ei de vedere e necesar sa arati ca un model pentru a fi iubit. O fata atragatoare, dar care considera ca este nevoie de perfectiune pentru a capata dragostea celor din jur, nu este prea increzatoare in propriile forte. In concluzie increderea in sine nu se rezuma doar la ceea ce detii, cat la convingerile pe care le ai, la felul in care te percepi si viziunea pe care o ai asupra lumii.

Prin urmare, atunci cand incerci sa iti consolidezi increderea in sine, este necesar sa incepi prin a-ti stabili convingeri corecte.

Autoeduca-te! Citeste carti de specialitate, aplica strategii, exerseaza pana cand reusesti sa inlociuesti convingerile deformate cu unele deschizatoare de noi orizonturi.

Cine a spus ca trebuie sa obtii merite deosebite pentru a fi iubit?

Cine a zis ca trebuie sa fii extrem de atragator pentru a atrage pe cineva?

Cine a zis ca trebuie sa fii bogat pentru a fii valoros?

In aricolul viitor iti voi oferi cateva trucuri care, puse in aplicare, te vor ajuta sa-ti cresti stima de sine. Daca din punctul tau de vedere aceste materiale sunt valoroase, nu ezita sa dai share pe facebook sau sa le trimiti si prietenilor prin email.

Pana atunci, te invit la o scurta autoanaliza! Spune-mi care crezi ca sunt convingerile tale eronate, cum actioneaza ele asupra ta si cum planuiesti sa le schimbi?

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, mă găsești pe contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol! Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu și de acceptare a sinelui, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată, în cele două cărți ale mele, Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut, pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

3 Comments

 • Stetcu Mariana iulie 26, 2011 at 2:13 pm

  Felicitari ! Este un articol foarte bine structurat .

 • Lumy iulie 26, 2011 at 7:38 pm

  Articolul e forte bun, referitor la convingeri de cand eram mica mi se spunea ca nu ma pricep, ca nu stiu sa fac nimic si ca nu o sa fiu niciodata capabila sa realizez ceva, vreau doar sa dovedesc contrariu si pentru la asta lucrez zi de zi.

  • Andreea iulie 28, 2011 at 2:47 pm

   @Lumy – multi dintre noi au auzit asftel de „aprecieri” din partea apropiatilor. Poate acum, descoperind ce impact au avut asupra noastra, o sa devenim mai constienti si o sa invatam ca nu aceasta este calea corecta pentru a ne creste copii.
   Ma bucur ca esti determinata, este o lupta grea, dar rezultatele merita efortul 🙂

  Leave a Reply