Dezvoltare personală Încredere în sine

Cele 6 componente ale stilului personal

aprilie 19, 2012

Distribuie!

Cu toții ne dorim să fim stilalti. Ne place să atragem priviri și să fim luați în considerare. Totuși, cei mai mulți dintre noi trăiesc cu impresia că stilul se rezumă doar la frumusețe sau aspect fizic. În realitate însă, a fi stilat presupune mai mult decât atât, stilul este o expresie a sinelui nostru autentic și are mai multe componente.

Înainte de a-ți defini stilul, este necesar să știi care sunt componentele lui. Stilul personal este definit de următoarele 6 componente:

1.Personalitatea. Hainele tale trebuie să exprime cu adevărat ceea ce ești. Fără acest lucru, nu vei părea încrezător, iar fără încredere în sine nu poți fi stilat. Personalitatea ta este cel mai important factor, care trebuie subliniat cu ajutorul hainelor pe care le porți. Nu încerca să fii ceva ce nu ești!

2.Fizicul. Hainele tale trebuie să îți evidențieze părțile cele mai frumoase ale trupului, de aceea este necesar să îți alegi cu înțelepciune croiala și culoarea. Vrei să atragi atenția asupra ta ca întreg, nu doar asupra hainelor.

3.Curentul. Moda se schimbă foarte repede, de aceea este necesar să fii conștient de aceste transformări și să încerci să îți adaptezi stilul adăugând întotdeauna ceva nou. Nu este nevoie să îți schimbi constant întreagagarderobă, dar poți achiziționa câte un element modern pentru a da o notă de noutate și prospețime stilului tău.

4.Calitatea. Calitatea se referă la potrivire, material și croială. Dacă hainele nu ți se potrivesc, indiferent cât de expresive sunt, nu vor părea că sunt de calitate. Știm că, hainele sunt croite după un anumit tipar, nimic nu este creat special pentru tine, de aceea, dacă achiziționezi ceva care nu ți se potrivește întocmai, este necesar să faci modificări. Modul de fabricație contează de asemenea în ceea ce privește calitatea, întrucât materialele uzate, țesăturile excesiv de colorate , hainele prost cusute, te fac uneori să arăți neglijent. Este necesar să fii foarte atent la toate aceste aspecte atunci când îți achiziționezi un nou articol vestimentar.

5.Adecvarea. Se potrivesc hainele ocaziei la care participi? Blugii au devenit indispensabili, însă se potrivesc ei oricărei ocazii? Nu chiar. Este foarte important să știi unde mergi, la ce fel de ocazie participi, pentru a-ți adapta hainele în funcție de situație. Eviți astfel să ieși în evidență printr-o vestimentație neadecvată.

6.Îngrijirea. Este desori dificil să te menții îngrijit din cap până în picioare. Care este acel lucru pe care amânăm să îl facem atunci când suntem obosiți sau plictisiți? Amânăm să avem grijă de noi și de aspectul nostru. Există foarte multe persoane, care sunt considerate stilate, care nu ies în evidență prin frumusețe, dar atrag priviri pentru că sunt întotdeauna îngrijite și sclipitoare. Oricât de oboist ai fi, nu trebuie niciodată să renunți la a te îngriji. Iar acest lucru nu trebuie să îl faci neapărat pentru a fi considerat stilat, ci pentru propria stare de bine.

Există foarte multe persoane, care nu au o garderobă foarte divesrificată,  nu poartă haine scumpe sau extravagante, dar cu toate astea ies în evidență, transmit ceva. Sunt persoane, care și-au definit stilul și știu ce li se potrivește. Nu este necesar să cheltuiești sume uriașe pe haine pentru a fii expresiv, este important să știi ce este acel ceva care vorbește despre tine, care atrage priviri.

Care este stilul tău?

Ce ai făcut tu pentru a deveni o persoană stilată?

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply