Dezvoltare personală Încredere în sine

Cele 6 componente ale stilului personal

aprilie 19, 2012

Distribuie!

Cu totii ne dorim sa fim stilalti. Ne place sa atragem priviri si sa fim luati in considerare. Tostusi, cei mai multi dintre noi traiesc cu impresia ca stilul se rezuma doar la frumusete sau aspect fizic. In realitate insa, a fi stilat presupune mai mult decat atat, stilul este o expresie a sinelui nostru autentic si are mai multe componente.

Inainte de a-ti defini stilul, este necesar sa stii care sunt componentele lui. Stilul personal este definit de urmatoarele 6 componente:

1.Personalitatea. Hainele tale trebuie sa exprime cu adevarat ceea ce esti. Fara acest lucru, nu vei parea increzator, iar fara incredere in sine nu poti fi stilat. Personalitatea ta este cel mai important factor care trebuie subliniat cu ajutorul hainelor pe care le porti. Nu incerca sa fii ceva ce nu esti!

2.Fizicul. Hainele tale trebuie sa iti evidentieze partile cele mai frumoase ale trupului, de aceea este necesar sa iti alegi cu intelepciune croiala si culoarea. Vrei sa atragi atentia asupra ta ca intreg, nu doar asupra hainelor.

3.Curentul. Moda se schimba foarte repede, de aceea este necesar sa fii constient de aceste transformari si sa incerci sa iti adaptezi stilul adaugand intotdeauna ceva nou. Nu este nevoie sa iti schimbi constant intreaga garderoba, dar poti achizitiona cate un element modern pentru a da o nota de noutate si prospetime stilului tau.

4.Calitatea. Calitatea se refera la potrivire, material si croiala. Daca hainele nu ti se potrivesc, indiferent cat de expresive sunt, nu vor parea ca sunt de calitae. Stim ca hainele sunt croite dupa un anumit tipar, nimic nu este creat special pentru tine, de aceea, daca achizitionezi ceva care nu ti se potriveste intocmai, este necesar sa faci modificari. Modul de fabricatie conteaza de asemenea in ceea ce priveste calitatea, intrucat materialele uzate, tesaturile excesiv de colorate , hainele prost cusute, te fac uneori sa arati neglijent. Este necesar sa fii foarte atent la toate aceste aspecte atunci cand iti achizitionezi un nou articol vestimentar.

5.Adecvarea. Se potrivesc hainele ocaziei la care participi? Blugii au devenit indispensabili, insa se potrivesc ei oricarei ocazii? Nu chiar. Este foarte important sa stii unde mergi, la ce fel de ocazie participi, pentru a-ti adapta hainele in functie de situatie. Eviti astfel sa iesi in evidenta printr-o vestimentatie neadecvata.

6.Ingrijirea. Este desori dificil sa te mentii ingrijit din cap pana in picioare. Care este acel lucru pe care amanam sa il facem atunci cand suntem obositi sau plictisiti? Amanam sa avem grija de noi si de aspectul nostru. Exista foarte multe persoane care sunt considerate stilate, care nu ies in evidenta prin frumusete, dar atrag priviri pentru ca sunt intotdeauna ingrijite si sclipitoare. Oricat de oboist ai fi, nu trebuie niciodata sa renunti la a te ingriji. Iar acest lucru nu trebuie sa il faci neaparat pentru a fi considerat stilat, ci pentru propria stare de bine.

Exista foarte multe personae care nu au o garderoba foarte divesrificata, nu poarte haine scumpe sau extravagante, dar cu toate astea ies in evidenta, transmit ceva. Sunt personae care si-au definit stilul si stiu ce li se potriveste. Nu este necesar sa cheltuiesti sume uriase pe haine pentru a fii expresiv, este important sa stii ce este acel ceva care vorbeste despre tine, care atrage priviri.

Care este stilul tau?

Ce ai facut tu pentru a deveni o persoana stilata?

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, mă găsești pe contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol! Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu și de acceptare a sinelui, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată, în cele două cărți ale mele, Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut, pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply