Dezvoltare personală Încredere în sine

Cum să elimini suferința din viața ta

noiembrie 19, 2014

Distribuie!

Pentru  cel ranit, pentru cel care sufera, pentru cel care-a cazut si crede ca nu se va mai putea vreodata ridica… pentru tine scriu acum! Pentru cel ce nu mai vede frumusetea vietii, pentru cel ce se zbate, pentru cel ce si-a pierdut speranta…pentru tine scriu acum! Pentru cel derutat, confuz, dezamagit, pierdut, infricosat, neputincios, pentru tine scriu acum! Pentru ca vreau sa stii ca in tine este puterea, in tine este comoara, in tine domneste, amortit, arhitectul propriei tale vieti!

Tu, cel ce suferi profund acum, trebuie sa stii si sa intelegi ca viata este o succesiune de lupte. Lupte din care cu totii ne dorim sa iesim invingatori. Uneori castigam, alteori ne prabusim, sfasiati, in transee. Uneori ne aruncam cu capul inainte, increzatori ca vom reusi, alteori ezitam, de frica de a fi invinsi. Din cand in cand ne predam, in speranta ca vom reusi sa mai salvam ceva.

Unele lupte sunt duse in exterior, insa cel mai grele lupte sunt acelea pe care le duci cu tine insuti, cu demonii interiori. Sunt luptele in care, de cele mai multe ori, capitulezi, incercand sa limitezi pagubele. Pentru ca nu stii cum sa pui capat haosului care domneste inauntru. Opresti sangerarea, iti tratezi ranile, aduni bucatile de suflet care s-au imprastiat pe parcurs si incerci sa recreezi intregul. Pentru ca doar asa poti merge inainte.

Dar o viata fara lupte este o viata netraita. Iar suferinta nu va disparea nicicand din viata ta. Pentru ca face parte din natura umana. Poti sa-o accepti si sa ii scazi intensitatea. Dar nu poti sa o elimini.

Si chiar daca fiecare lupta doare, e necesar sa o duci si sa rezisti, stiind ca in tine exista intotdeauna o flacara. O flacara ce uneori arde intens, alteori palpaie, iar cateodata pare ca aproape se transforma in scrum. O flacara pornita din scanteia vietii, activata prin insasi propria ta existenta. Chiar daca intesitatea nu este intotdeauna aceeasi, ea nu se stinge niciodata si, atata timp cat traiesti, in interiourul fiintei tale va exista macar o mica sclipire, gata oricand sa reaprinda tortele sufletului si sa le faca sa arda mai intens, mai mult si mai puternic decat pana acum. Indiferent de pagube, indiferent de cat de devastatoare a fost lupta, indiferent de cate rani a trebuit sa-ti cosi…

Si ce daca doare? Si ce daca plangi, suferi si te zbati? Daca crezi ca vei scapa vreodata cu adevarat de suferinta, te inseli! Si cred ca pana la urma in viata lucrurile se intampla cu un scop. Cred ca esti acolo unde esti si duci lupta pe care o duci, cu un motiv. Si cand ajungi sa-l intelegi, viata capata sens. Iar cand viata capata sens, dincolo de nori vezi curcubeu, dincolo de furtuna vezi soare, dincolo de ceata vezi  culori. Cand ajungi sa intelegi scopul vietii, dincolo de durere vezi bucurie.

Chiar daca cateodata pare ca focul interior te-a mistuit molecula cu molecula, atom cu atom, din camerele sufletului tau nu vei colecta niciodata scrum. Pentru ca, desi uneori nu-ti dai seama, esti puternic! Mai puternic decat ti-ai putea vreodata imagina. Si, cand iei contact chiar si cu o particica din puterea ta interioara, devii maret. Devii de neoprit… Iar fiecare lupta castigata te duce mai aproape de propriile comori.

Da, poate ca uneori simti ca esti in prapastie, si ca nu va fi niciodata mai bine, ca in loc sa te ridici catre lumina, te afunzi din ce in ce mai mult in intuneric. Si poate ca e adevarat tot ce traiesti. Dar vreau sa intelegi un singur lucru… In tine e puterea! Puterea de a te ridica, de a te aduna, de a te scutura, de a-ti reincarca armele si de a continua lupta. Pentru ca doar asa, la sfarsitul fiecarei zile, te poti declara invingator!

Tu ce lupte duci azi?

Astept cu drag mesajele tale.

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, mă găsești pe contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol! Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu și de acceptare a sinelui, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată, în cele două cărți ale mele, Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut, pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply