Dezvoltare personală Gândire pozitivă Încredere în sine Relaţii de cuplu Relaţii interumane

Cum să obții ceea ce-ți dorești de la oameni

august 13, 2010

Distribuie!

Probabil că au fost momente în viața ta când ai avut nevoie de ajutorul celor din jur, fie material fie spiritual, însă nu ai știut cum să îl obții. Că și ființe sociale suntem meniți să interacționăm și să comunicăm unii cu ceilalți. De multe ori însă, nu știm cum să obținem ceea ce ne dorim de la oameni.

Învață să păstrezi tăcerea. Oamenii respectă mai mult persoanele echilibrate, care știu când este necesar să vorbescă și când nu. Tăcerea îți poate garanta uneori că vei obține ceea ce-ți doreșți. Nu exagera totuși, s-ar putea că respectiva persoană să suspecteze că vrei ceva.

Fii sincer. Oamenilor nu le place dacă atunci când vrei ceva devii exagerat de drăguț, te simt dacă ești fals. Așa că fii cât mai natural, fii tu însuți!

Învață să ceri ceea ce-ți doreșți. Încă o dată, este important să te comporți cât mai real.  Pentru a obține ceea ce vrei, poți folosi următoarele metode:

1. Metoda „Sper că nu te deranjez”. Funcționează în cazul cuiva mai în vârstă decât tine, cum ar fi părinții sau cu cineva care îți este superior în funcție. Folosește fraze care încep cu:  „Înțeleg dacă refuzi, dar…”, „Îmi cer scuze dacă asta te deranjează” etc. Cu siguranță le vei resimți efectul.

2. Metoda „Sunt încrezător prin urmare poți să fii și tu”. O poți utiliza în cazul prietenilor, al colegilor de muncă, al oricărei persoane care are încredere în tine, care îți este apropiată, sau cu cineva căruia îi ești superior ca și funcție. Se aplică atunci când, uitându-te adânc în ochii persoanei cu care comunici, ești convins că răspunsul va fi cu siguranță unul pozitiv.

3. Metoda: „Am făcut asta pentru ține, acum e rândul tău”. Este o tactică specială pe care o poți folosi doar într-o situație, și anume dacă persoana respectivă îți este datoare. Când îi ceri să-ți facă un favor, trebuie să fii senin, calm, să te comporți că și cum îți va oferi cu siguranță ajutorul fără să ezite prea mult. Ai grijă însă cum te adresezi, nu trebuie să o faci să se simtă vinovată dacă nu îți va putea da ce-i ceri. Încearcă de asemenea să pară că-i spui din întâmplare că ai nevoie de ceva, astfel încât să conștientizeze faptul că îți este datoare. În același timp să eviți să  o faci să se simtă prost din cauza asta. Trebuie să simtă că vrea cu adevărat să te ajute. Practic, acesta este scopul tău.

Ține minte să nu ceri prea mult, prea des și încearcă să nu ceri lucruri mărunte. Dacă faci asta, vei avea mai puține șanse să primești lucruri sau favoruri mai serioase. De ce să ai puțin acum când ai putea să ai mai mult când vei avea nevoie?

Odată ce ai obținut ce ți-ai propus, nu uita să mulțumești. Dacă nu o faci, șansele de a obține ceva altă dată vor fi mult mai mici. Îți sugerez din nou să nu te prefaci și să fii sincer întotdeauna.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply