Dezvoltare personală Gândire pozitivă Încredere în sine Relaţii de cuplu Relaţii interumane

Cum Sa Obtii Ceea Ce-ti Doresti De La Oameni

august 13, 2010

Distribuie!

Probabil ca au fost momente in viata ta cand ai avut nevoie de ajutorul celor din jur, fie material fie spiritual, insa nu ai stiut cum sa il obtii. Ca si fiinte sociale suntem meniti sa interactionam si sa comunicam unii cu ceilalti. De multe ori insa, nu stim cum sa obtinem ceea ce ne dorim de la oameni.

Daca iti doresti ceva de la cei din jur insa nu stii cum sa ceri, poti aplica urmatoarele tehnici:

Invata sa pastrezi tacerea. Oamenii respecta mai mult persoanele echilibrate, care stiu cand este necesar sa vorbesca si cand nu. Tacerea iti poate garanta uneori ca vei obtine ceea ce-ti doresti. Nu exagera totusi, s-ar putea ca respectiva persoana sa suspecteze ca vrei ceva.

Fii sincer. Oamenilor nu le place daca atunci cand vrei ceva devii exagerat de dragut, te simt daca esti fals. Asa ca fii cat mai natural, fii tu insuti!

Invata sa ceri ceea ce-ti doresti. Inca odata, este important sa te comporti cat mai real.  Pentru a obtine ceea ce vrei, poti folosi urmatoarele metode:

1. Metoda „Sper ca nu te deranjez”. Functioneaza in cazul cuiva mai in varsta decat tine, cum ar fi parintii sau cu cineva care iti este superior in functie. Foloseste fraze care incep cu:  „Inteleg daca refuzi, dar…”, „Imi cer scuze daca asta te deranjeaza” etc. Cu siguranta le vei resimti efectul.

2. Metoda „Sunt increzator prin urmare poti sa fi si tu”. O poti utiliza in cazul prietenilor, al colegilor de munca, al oricarei persoane care are incredere in tine, care iti este apropiata, sau cu cineva caruia ii esti superior ca si functie. Se aplica atunci cand, uitandu-te adanc in ochii persoanei cu care comunici, esti convins ca raspunsul va fi cu siguranta unul pozitiv.

3. Metoda: „Am facut asta pentru tine, acum e randul tau”. Este o tactica speciala pe care o poti folosi doar intr-o situatie, si anume daca persoana respectiva iti este datoare. Cand ii ceri sa-ti faca un favor trebuie sa fii senin, calm, sa te comporti ca si cum iti va oferi cu siguranta ajutorul fara sa ezite prea mult.

Ai grija insa cum te adresezi, nu trebuie sa o faci sa se simta vinovata daca nu iti va putea da ce-i ceri.
Incearca de asemenea sa para ca-i spui din intamplare ca ai nevoie de ceva, astfel incat sa constientizeze faptul ca iti este datoare. In acelasi timp sa eviti sa  o faci sa se simta prost din cauza asta. Trebuie sa simta ca vrea cu adevarat sa te ajute. Practic, acesta este scopul tau.

Tine minte sa nu ceri prea mult, prea des si incearca sa nu ceri lucruri marunte. Daca faci asta vei avea mai putine sanse sa primesti lucruri sau favoruri mai serioase. De ce sa ai putin acum cand ai putea sa ai mai mult cand vei avea nevoie?

Odata ce ai obtinut ce ti-ai propus, nu uita sa multumesti. Daca nu o faci, sansele de a obtine ceva alta data vor fi mult mai mici. Iti sugerez din nou sa nu te prefaci si sa fii sincer intotdeauna.

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol! Poți să vizitezi paginile de Facebook Arta Educaţiei, Psiholog Andreea Săvulescu și instagram @artaeducatiei 

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, mă găsești pe contact@artaeducatiei.com.

Găsește calea de vindecare și de acceptare a sinelui, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată, în cele două cărți ale mele, Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut, pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply