Dezvoltare personală Încredere în sine

Cum să te îmbraci pentru un interviu

august 29, 2011

Distribuie!

Fiecare organizație este unică, la fel și codul vestimentar pe care îl impune, de aceea, îți este practic imposibil să găsești un outfit pe care să îl poți purta la fiecare interviu. Pentru ca lucrurile să meargă bine și să eviți situațiile neplăcute, este necesar ca mai înainte de a participa la un interviu să faci câteva investigații pentru a afla codul vestimentar din organizația respectivă și pentru a te îmbrăca corespunzător.

Încearcă să adopți un stil cât mai business, evita culorile stridente, imprimeurile și logo-urile, poartă cât mai puține bijuterii. Îmbracă-te cu haine în care te simți cât mai confortabil și evită piesele vestimentare scurte (fuste, cămăși, bluze). Ia întotdeauna cu tine o mapă clasică, în care să ții copii ale CV-ului și alte documente necesare.

Înainte să ieși din casă privește-te în oglindă să te convingi că totul este în ordine. Pentru o imagine impecabilă, iată câteva lucruri pe care să le iei în calcul:

1. Poartă un costum clasic, dar totodată în tendințe sau două piese separate, elegant adaptate. Asigurate-te că se potrivesc perfect și nu îți scoate sacoul în timpul interviului.

2. Pregătește-ți hainele pentru interviu cu o seară înainte și probează-le mai întâi. Nu lăsa nimic la voia întâmplării.

3. Dacă nu ai un sacou sau alegi să porți ceva casual, încearcă pe cât posibil să fie cu mânecă lungă sau cu mâneci trei sferturi. Îmbrăcămintea fără mâneci nu ar trebui să fie purtată într-un mediu de lucru, dar mai ales nu la un interviu.

4. Ca și femeie, indicat este să porți dres dacă se poate și niciodată nu te prezenta în sandale sau în papuci.

5. Se spune că, îți poți da seama de bunăstarea și personalitatea unei persoane doar uitându-te la pantofii pe care îi poartă. Încearcă să investești într-o pereche de pantofi pentru interviuri. Ai grijă să nu fie decupați, nu este indicat ca degetele sau călcâiele să fie la vedere.

6. Acordă importanță părului, o tunsoare cu stil este esențială pentru un aspect business. Adoptă un stil natural.

7. Fii atent la unghii. Acestea trebuie să fie curate și îngrijite, iar dacă ești femeie, evită să le colorezi strident. Un strat de lac sau manichiură French ar fi potrivite pentru această situație. O manichiură îngrijită spune cât de atent ești la detalii.

8. Fii încrezător, stai cât mai drept, pășește hotărât și nu privi în jos. Succesul va fi garantat dacă acorzi și puțină atenție detaliilor: dacă ești femeie,aplică machiajul cu gust, astfel încât să pari îngrijită, fără să exagerezi.

Atunci când ești pregătit pentru interviu, când cunoști detalii despre companie, dar mai ales despre postul pentru care ai aplicat, când ești conștient de atuurile și calitățile, care te recomandă pentru postul respectiv, automat ești plin de încredere în forțele proprii. A avea grijă de felul în care arățiîți va oferi un lucru în minus pentru care să îți faci griji, astfel încât să te poți concentra doar pe a-ți prezenta punctele forte.
Nu uita să zâmbești și să păstrezi contactul vizual.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply