Dezvoltare personală

De ce să fii voluntar?

iunie 6, 2010

Distribuie!

E o mare onoare sa fii viu, e fascinant  – Antonio Lobo Antunes
Ai fost vreodata în Delta? Daca raspunsul este pozitiv, cu siguranță ai trăit o experienta minunată. Dacă nu ai ajuns pe acest tărâm desăvârșit până acum, nu ezita să o faci! Natura este extrem de generoasă…fauna, flora, VIAȚA! Dar căți dintre noi conștientizează adevăratul înțeles al acestui miracol numit viață, și cel mai important, câți dintre noi îi oferăa respectul cuvenit?

Delta are multe de arătat. Pe lângă frumusețea sălbatică a naturii, ea spune o poveste și despre oameni. O poveste al cărui final nu este tocmai fericit…Este o poveste despre “respectul” pe care oamenii i-l poartă, despre mormane de gunoaie și tone de pet-uri…Despre frumusețe și durere…Dacă auzi strigătul disperat al naturii, dacă vezi lacrimile vieții, implică-te, fă ceva cât de mic care să-i aline suferința. Stă în puterea noastră să schimbăm ceva!

Cum să faci asta? Un prim pas ar fi voluntariatul.

De ce să faci asta? Din mai multe motive:

Îți hrănește spiritul și-ți cresște nivelul stimei de sine. Am trăit experiența. Am simțit-o pe pielea mea, după doua zile de adunat saci întregi de gunoaie și pet-uri, pe o arțita înnăbușitoare. Deși a presupus și ceva muncă fizică, am făcut-o cu pasiune, iar satisfacția a fost uriașă.Natura m-a învățat ce înseamnă disciplina. Încearcă și ai să înțelegi.

Este o bună oportunitate pentru a ieși din zona de confort. O astfel de acțiune strage la un loc oameni cu aceleași idealuri, care lupta pentru aceeazi cauza, oameni în compania cărora te simți bine și cu care poți lega prietenii adevărate.

Te ajuta sa te dezvolti. Iti ofera sansa de a evolua ca si persoana, de a iesi din rutina, de a invata lucruri noi, de a folosi timpul in favoarea ta. Te face sa devii mai bun.

Pentru că dacă iubești, respecți și protejezi natura, ea îți răspunde în același mod și-ți oferă posibilitatea de a te bucura de beneficiile ei. Condiția este să EXISTE natura!

Poți să faci asta?
DA, dacă-ți dorești cu adevărat! Dacă ești convins că este un pas important în dezvoltarea ta spirituală! Dacă respecți și iubești viața! Sau dacă vrei să începi să o iubești…

Dacă stă in puterea ta să o faci, implică-te!
În România, această activitate este reglementată prin Legea 195/2001.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply