Dezvoltare personală Evoluţie personală Încredere în sine

Emoțiile și greutatea ideală

decembrie 2, 2019
emotiile si greutatea ideala

Distribuie!

Câţi dintre voi ştiţi că orice kilogram care se depune şi se încăpăţânează să rămână, în ciuda oricăror diete, sau care se topeşte, dar se repune rapid, are în spate o emoţie neprocesată? Câţi dintre voi ştiţi că mâncarea este un drog care acţionează la nivelul creierului prin eliberarea unor substanţe care au rolul de a calma, de a oferi confort emoţional?

Câţi dintre cei ce se lupta cu kilogramele ştiu că, după ce te-ai simţit bine mâncând câteva minute, te cuprind instant sentimente de vinovăţie, te frustrezi, te ia panica, începi să te urăşti pentru că nu te-ai putut abţine? Câţi dintre noi sunt sclavii acestui cerc vicios în care mâncăm să ne calmăm, ne simțim vinovaţi, ne urăm pe noi înşine, ne simțim neputincioşi, ţinem diete, slăbim, revenim la greutatea iniţială şi o luăm de la capăt, iar şi iar?

În poza de mai jos mă puteţi vedea pe mine pe vremea când nu știam ce să fac cu emoțiile mele, cu singurătatea mea, cu mine. Știam doar să acopăr suferinţa cu mâncare. Eram incapabilă să înţeleg de ce nu slăbesc, de ce mă îngraş şi nici nu ştiam că e nevoie să mă uit înăuntru şi că există nişte mici strategii psihologice care mă ajută pe moment.

inainte si dupa slabire

inainte si dupa slabire

Din cauza greutăţii mele eram respinsă, unii oameni râdeau de mine, mă simţeam inadecvată şi mă transformasem în cel mai mare duşman al meu. În loc să învăţ să mă iubesc şi să pornesc de acolo, mai rău mă uram şi mă simţeam neputincioasă. Nu reuşeam să mă schimb pe mine şi să schimb situaţia. Ţineam diete peste diete, slăbeam cele 10 kilograme, apoi reveneam la aceeaşi greutate. Şi nu înţelegeam de ce nu mă pot menţine, de ce nu rămân la acea greutate. Era ca şi cum ceva din mine respingea felul în care arătam după ce slăbeam.
Sunt expertă în diete, aşa că dacă vreţi să aflaţi care funcţionează, veniți la mine! Dar vă spun, dietele nu fac altceva decât să întrețină efectul yo-yo. Slăbești, te îngrași, slăbești din nou și întreții cercul.

Iar emoțiile… emoțiile tale sunt tot nebăgate în seamă. Eu știu, am fost așa mare parte din viață și greutatea peste limită îmi afecta și celelalte planuri ale vieții. Nu mă puteam bucura de multe lucruri, deoarece orice mișcare, orice ieșire, mă făceau să mă simt inconfortabil.

Am înțeles până la urmă cum să lupt pentru mine și să nu mai oscilez cu kilogramele. Am strâns și aplicat tehnici psihologice pe care m-am decis să le dau mai departe, abordând, împreună cu Laura Dochia, care este tehnician nutriţionist, și partea ce ţine de alimentaţie.

Ce și cum să combini, cum să mănânci în funcție de nevoile tale, cum să nu renunți la ceea ce îți face plăcere, cum să nu ții o dietă, ci să trăiești sănătos, să arăți și să te simți bine. Dar mai ales, ce să faci cu interiorul astfel încât să se schimbe exteriorul şi să NU te mai îngraşi niciodată.

Asta îţi vom spune în acest workshop!

Hai la workshop! Aici sunt mai multe detalii și link-ul de înscriere: Emoțiile și greutatea ideală

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă. Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply