Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă

Ești o persoană norocoasă?

iulie 3, 2012

Distribuie!

“Trebuie să credem în noroc. Pentru că, altfel cum am putea explica succesul acelora de care nu ne place?” – Jean Cocteau

Noroc. Unii speră că vor avea mai mult. Alții nu cred în el, iar alții gândesc că oricine are noroc, în afară de propria persoană. Foarte mulți oameni au tendința de a da vina pe soartaă sau pe cei din jur pentru lipsa lor de noroc. Adevărul este că își inventează scuze. Scuze care să le justifice lipsa de îndrăzneala, de curaj, de acțiune.

Atunci când spui: “nu am noroc”, te declari, de fapt, neputincios. Te declari o biată victima a hazardului, care nu are nicio putere asupra vieții sale. Și îți este mai comod așa. De ce să riști și să eșuezi, când poți spune că nu ești norocos?

Adevărul este că, de cele mai multe ori, îți creezi singuri norocul. Muncă, disciplină, perseverență, toate te transformă într-un om norocos. Nu este productiv să privești către oamenii, care au realizări și să gândești că soarta a fost îngăduitoare cu ei, iar insuccesul tău are drept cauza lipsa nororcului. Poți, în schimb, să te concentrezi asupra propriei persoane și să îți dezvolți acele calități cu ajutorul cărora vei reuși să atragi norocul în viața ta.

Dacă ești una dintre acele persoane,care se consideră lipsite de noroc, află că în realitate norocul presupune:

 A munci din greu. Îți spun din proprie experiență că, norocul presupune în mare parte muncă. Cu cât munceșți mai mult și eșți mai proactiv, cu atât ti se ivesc în cale mai multe oportunități. Și cred că, explicația este destul de simplă: atunci când muncești cu suflet, îți faci treaba bine.

Iar atunci când îți faci treaba bine, oamenii te apreciază mai mult și îți recunosc valoarea. Și când eșți considerată o persoană valoroasă, lumea te caută, pentru că are nevoie de valoarea pe care o oferi. Și acela este momentul în care poți alege, din multitudinea de posibilități, acea varianta care îți va aduce cele mai multe beneficii.

A învăța din greșeli. Uneori “ghinionul” poate fi de fapt un noroc mascat. Atunci când te confrunți cu situații dificile, dar reușeșți să le depaseti, devii mai puternic și probabil mai înțelept. Dobândești o altă perspectiva asupra vieții. Iar asta îți poate fi de un real folos pe viitor.

Legea compensației spune că, lucrurile ajung, cu timpul, la un echilibru. Poate ai avut parte de o zi grea, de o săptămâna proastă ori de un an infernal. Dar știu din exeprienta că, într-un final, ți se vor întâmpla și lucruri bune, care vor compensa “relele” prin care ai trecut.

Este foarte important că, orice-ar fi să îți continui călătoria. Lucrurile se complică atunci când devii pasiv. Pentru că “nimicul” se poate întinde pe o perioadă lungă de timp. Și știm cu toții că nu avem prea mult timp pentru a trăi!

Te-ar ajuta că, de fiecare dată când simți că norocul te-a părăsit, să îți adresezi întrebări, care să te determine să conștientizezi că, lucrurile nu sunt doar albe sau negre, că undeva la mijloc există griul, iar uneori este benefic să îl accepți. Așadar, întreabă-te:

Care este acel lucru bun care ar putea ieși din asta?

Ce pot învăța din această situație?

Ce oportunități se ascund în spatele acestei situații?

Aceste întrebări au rolul de a diminua tendința ta de a te autosabota, de a te auto-compătimi, și de a te complace în situație. Este important să știi că, oricare ar fi circumstanțele în care te afli, deții în tine puterea de a le schimba, și că, undeva acolo, în lumea asta mare, există oameni care trec prin lucruri mult mai dificile decât ține.

Tu cum îți creezi norocul? Te invit să lași un comentariu în care să împărtășești cu noi răspunsul la această întrebare. 

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

7 Comments

  • Alex Pop iulie 4, 2012 at 8:53 am

    Imi place foarte mult ce ai spus despre munca. De fiecare data cand cineva munceste cu adevarat si se implica la final se va bucura de rezultate bune sau chiar foarte bune. Nenorocul sau ghinionul e pentru lenesi care asteapta doar sa mai treaca o zi, un an ca poate se va schimba ceva sau poate va castiga la loto. SI ce bine va fi! Adevarul e ca nu va fi mai bine da ca nimeni nu face nimic. Va fi mai rau! Asa ca la munca cu toata lumea ca sa ne facem noroc! 🙂

  • marius iulie 7, 2012 at 2:00 pm

    buna, ma numesc marius.am si eu o problema de sanatate cu care ma confrunt de ceva timp,nu stiu daca ma poti ajuta dar merita sa încerc,cred ca sufar de stari de anexitate, nu stiu cat de bine mam exprimat dar pentru mine este o problema de sanatate foarte delicata.multumesc anticipat

    • Andreea iulie 7, 2012 at 2:25 pm

      Buna Marius!
      In ce constau starile tale de anxietate, mai exact cum se manifesta? La ce interval si in ce conditii, in ce situatii?

  • florin iulie 9, 2012 at 9:12 am

    Ar fi de spus, de stiut, ca atunci cand muncesti cu pasiune si daruire si nu se intampla sa ai norocul sa te bucuri de roadele muncii tale, … sa ai puterea sa accepti ca vina este in primul rand a ta (ca ai investit acolo unde nu trebuia).

    Uneori lipsa de experienta de viata, faptul ca suntem „orbi”, ne face sa daruim si acolo de unde nu vom primi.
    Fi multumit ca ai impartasit celorlalti si … mai intelept data viitoare.

  • marius iulie 11, 2012 at 5:22 pm

    Buna,faza e ca intre timp miam facut un pic de curaj, si am mers la un psiholog, si iam zis toate simtomele mele, concluzia finala ,sufar de atac de panica,mi sa indicat sa particip la 10 sedinte de terapie timp de 2 luni jumate acum nu stiu cat de eficiente sunt, merita cheltuiala?sau ce ar trebui sa fac?astept raspuns.va multumesc

  • paulista iulie 12, 2012 at 12:56 pm

    Toti suntem norocosi. Doar ca nu ne dam seama. Asta pentru ca nu avem timp sa ne dam seama. Avem timp pentru auto-compatimire. Suntem norocosi ca suntem sanatosi, ca ne trezim in fiecare dimineata, ca avem pe cineva drag langa noi, indiferent ca e vorba de oameni, animal, flori, etc.
    Suntem fiinte iubite de Dumnezeu si da…suntem foarte norocosi.

  • liliana iulie 29, 2012 at 12:33 pm

    pt marius,in atacurile de panica nu faci nimic cu psihologul,mai bine un preot sau psihiatru.nu se moare din asa ceva,sunt f neplacute dar nu te speria.
    in plus citeste pe pag.cu atacuri de panica si vei vedea sute de persoane suferind de asta si o multime de tratamente,terapii,medicamente,etc.

  • Leave a Reply