Dezvoltare personală

10 sfaturi pentru a fi eco

septembrie 14, 2011

Distribuie!

În societatea de azi se remarcă un tot mai mare interes în ceea ce privește fenomenul “eco”. A fi “eco” aproape că a devenit un trend. Nimic deranjant atâta timp cât avantajele sunt numeroase. Astăzi, voi milita pentru ecologie. Astăzi, îți voi prezenta câteva trucuri care te vor ajuta să participi la creare unei lumi mai bune, mai frumoase, mai primitoare.

Iată 10 sfaturi pe care poți începe să le aplici:

1. Oprește motorul mașinii de fiecare dată când staționezi. Fiecare moment în care mașina ta este pornită reprezintă o pierdere de carburant. Pentru fiecare 10 secunde în care mașina ta staționează cu motorul pornit consumi la fel de mult combustibil cât îți este necesar pentru a o porni. Ia în calcul acest lucru.

2. Economisește energie și prelungește viața PC-ului tău inchizandu-l în fiecare seară. La sfârșit de an vei observa că ai economisit ceva bani reducând consumul de energie.

3. Poți fi eco și atunci când îți speli hainele. Încearcă să speli cât mai mult cu apă rece, în special hainele colorate. Astfel,  culoarea lor va rezista mai mult și în plus vei economisi și energie. Cu cât mai ridicată este temperatura, cu atât mașina de spălat va consuma mai multă energie pentru a o încălzi.

4. Plătește-ți facturile online. Tot mai multe au introdus opțiunea de a-ți trimite facturile online. Salvează resursele naturale alegând această modalitate de plată. În plus, timpul pe care îl pierdeai mergând să le plătești îl poți folosi pentru tine.

5. Știi ce? Nu este chiar atât de greu să printezi pe ambele părți ale colii. Chiar dacă majoritatea imprimantelor au această opțiune, cei mai mulți dintre noi încă printează doar pe o parte.

6. Achiziționează “o pungă verde” pentru a face cumpărăturile. Știm cu toții că plasticul se degradează foarte greu. Așa că dacă tot avem posibilitatea, de ce să nu cumpărăm o geantă eco din supermarket? Pe lângă faptul că, este foarte rezistentă, este de asemenea și încăpătoare.

7. Reciclează la birou. Din ce în ce mai multe companii încearcă să fie eco. În acest sens implementează programe de reciclare. Află dacă și compania în care lucrezi a implementat un astfel de program și profită. Reciclează hârtie, CD-uri, sticle și alte materiale.

8. Găsește noi utilizări lucrurilor vechi. Din ce în ce mai multe magazine încurajează reciclarea. Spre exemplu, dacă îți dorești un frigider nou, mergi cu cel vechi și primești o reducere la achiziționarea unuia nou. Același lucru se aplică și în cazul telefoanelor mobile. Retailerii încurajează înlocuirea produselor vechi,care au un consum mai ridicat sau care dăunează atmosferei, cu altele noi, adaptate aza-zisei “ere eco”. În plusdacă ai haine sau jucării pe care nu le mai folosești le poți dona diverselor asociații care vin în ajutorul celor defavorizați. În acest fel te vei implica și în comunitate.

9. Caută produse create din materiale reciclabile. Există din ce în ce mai multe, astfel de produse. Încearcă să descoperi care sunt și începe să achiziționezi.

10. Dacă încerci să economisești apă, o resursă foarte importantă pe care toți ar trebui să o conservăm, poți începe prin a face dus în loc de baie. Evident consumul de apă este mai crescut, atunci când umpli cada decât atunci când doar faci dus.

Sper să îți fie de folos și nu uita, te aștept cu alte sfaturi despre cum putem proteja natura și economisi resursele naturale.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

3 Comments

  • Manu_021 septembrie 15, 2011 at 7:05 am

    A aparut si la noi activitatea numita free cycling. Aceasta e o comunitate in care ficare doneaza obiectele de care nu mai are nevoie si ia altele. E asa cum ai scris la punctul 8.

    Sa opresti motorul masinii cand esti la stop… as spune ca mai bine ar fi ca masina sa fie inlocuita de bicicleta. Pana la urma, bicicleta nu e un vehicul atat de periculos pe cat se tot spune.

    • Andreea septembrie 15, 2011 at 7:51 am

      Ai dreptate, sa opresti motorul masinii la stop nu e tocmai in folosul tau, dar eu ma refeream la faptul ca poti opri motorul atunci cand astepti pe cineva spre exemplu 🙂
      Am auzit ca se lucreaza la o noua tehnologie care va permite masinii sa se opreasca automat de fiecare data cand este la stop si sa porneasca atunci cand o accelerezi. Pana atunci insa, folosim metodele pe care le stim.

  • cornel mai 28, 2013 at 3:20 pm

    Datorita efectului si daunarii accelerate a mediului, astazi e necesar sa traim de o forma prin care sa afecteze cit de putin sistemul ecologic.
    Multe studii indica ca in urmatorii ani pot aparea la nivel global o serie de boli atit in persoanele in virsta cit si in copii ( aceste categorii au un procentaj scazut de gene de autoprotectie ), boli respiratorii, diabet si cancer.
    O educatie „eco” cum spui, trebuie sa devina o realitate.

  • Leave a Reply