Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă Încredere în sine

Cum îți transformi visele în realitate?

octombrie 25, 2011

Distribuie!

Cred cu tărie că există două tipuri de oameni în societatea zilelor noastre. Există visătorii și non-visătorii, așa-zișii realiști, scepticii. Toți oamenii care fac parte din ambele categorii dețin în interior abilitatea de a ieși din normalitate și de a realiza lucruri incredibile, mărețe, extraordinare. Și totuși, doar o parte din ei acționează pentr a-și clădi un viitor încununat de succes. Aceștia sunt visătorii.

De ce visătorii au mai multe șanse? Pentru că, atunci când visezi înflorește și posibilitatea de a transforma visul în realitate. Pentru că, cei care visează se pot transforma ușor în creatori, în arhitecții propriei vieți!

Acum spune-mi despre tine! Tu:

Ești un visător sau accepți viața așa cum este?

Te conformezi realității sau te zbați pentru a-ți crea propria realitate?

Ai o viziune, ai vise, ai planuri de viitor sau pur și simplu te pierzi în vâltoarea vieții?

Îți place să creezi circumstanțe sau ești un previzibil?

În realitate, visătorii sunt mai puternici decât scepticii. De ce? Pentru că, ei au o misiune. „Realiștii” preferă să rămână ancorați în realitatea, care se cheamă zona de confort. Confort care de fapt, le creează un mare disconfort. Spre deosebire de ei, visătorii sunt luptători. Visătorii luptă să își realizeze aspirațiile. Visătorii sparg bariere. Pentru visători, fiecare zi este o nouă provocare.

Și pentru că vorbim de provocări, astăzi am să te provoc să îndrăznești să visezi! Astăzi, am să te provoc să îți colorezi viața, astăzi te provoc să îți pictezi în culori vii o lume mirifică! Astăzi, te provoc să te lași purtat de val! Astăzi, îți voi arăta cum să îți creezi propriul univers!

Visele devin realitate! Nu fii sceptic! Nu-ți vorbesc din cărți, este o tehnică pe care am încercat-o personal. Este o tehnică pe care am aplicat-o la orele de dezvoltare personală, ore pe care orice aspirant la titlul de psiholog le urmează.

Știi, se spune că nu îi poți ajuta pe ceilalțidecât în momentul în care ai învățat să te ajuți pe ține. Și este foarte adevărat! De aceea lucrurile despre care îți vorbesc întotdeauna sunt aplicate și testate. Visele mele sunt pe cale de a se îndeplini. Am urmat pașii de mai jos, am pus pasiune și am depus un gram de efort. Rezultatele? Împlinire spirituală, stimă de sine crescută, satisfacție, somn liniștit.

Vrei și tu un Big Bang de sentimente? Ia aminte la ce îți voi spune mai jos, dacă crezi că te ajută, pune în aplicare din acest moment! Învinge amânarea! Amânarea este cel mai mare dușman al tău și te ajută să te autosabotezi!

Așadar, dacă ai un vis, iată ce poți face:

Transformă-ți visul în obiectiv. Când ai un scop, ai o țintă clară. Pentru o mai mare șansă de reușită, obiectivul tău trebuie să aibă un termen limită și să fie măsurabil.

Se spune că, visele sunt obiective fără termen limită. Setează-ți un termen limită și lucrurile vor începe să se întâmple. Obiectivul pe care vrei să îl atingi trebuie să fie mensurabil, pentru că dacă nu îl poți măsura, nu ai cum să știi când ai succes. Spre exemplu, vrei să scazi în greutate. Obiectivul tău va suna cam așa: “Până la 1 decembrie vreau să slăbesc 3 kilograme.”

Fă din obiectivul tău o prioritate. Citește și scrie obiectivul tău zilnic. De ce să faci asta? Pentru că, nu e suficient să știi care îți este scopul la nivel conștient. E necesar să lucrezi cu subconștientul tău zilnic, pentru că de fapt el îți controlează viața. Degeaba știi că e necesar să slăbeșțidacă subconștientul îți șoptește să te opreșți la supermarket în drum spre casă. Și pentru că atitudinile tale să prindă rădăcini și să dea naștere unor obiceiuri noi și sănătoase, e necesar să fie repetate cel puțin 28 de zile.

Fă o listă cu toate asocierile negative în legătură cu scopul tău. Te-ai gândit că scopul tău nu s-a realizat până acum pentru că îl asociezi cu lucruri neplăcute? Uneori ele sunt acolo, dar nu le conștientizăm. Gândește-te ce te ține pe loc. Fă o lista și creează strategii prin care poți să depășeșți provocările.

Fă o lista cu lucrurile pozitive,care au legătură cu obiectivul tău.
 Ce simți în legătură cu asta? Cum ți-ar schimbă viața? Cum ți-ar schimba percepția despre lume și despre propria persoană? Care ar fi următorul tău obiectiv? Stabilește-ți scopuri atractive, vizualizează-ți viața după îndeplinirea lor, doar așa te vei menține motivat.
De ce ai nevoie pentru ca visele tale să devină realitate? Ai nevoie de anumite cunoștințe? Ai nevoie de o diplomă? Fă o lista cu ceea ce îți este necesar și gândește-te cum poți face să le dobandesti.

Folosește-te de toate resursele disponibile. Umane, materiale, spirituale. Cunoști pe cineva care te-ar putea ajuta? În general, oamenii care au atins succesul au avut în spate o echipă cu ajutorul căreia au ajuns în top. La rândul tău, vei avea nevoie de ajutor și ghidare. Gândește-te de asemenea ce ai momentan în viața ta care îți poate folosi?

Urmărește-ți zilnic progresul. Este un pas esențial pentru evoluția ta. Creează-ți un tabel în care să treci fiecare progres, orice mic succes. La sfârșit, vei avea o imagine clară a tranformării tale și un amalgam de sentimente pozitive.

Tu ce alegi? Disconfortul confortului și aripi frânte sau disconfortul unei lupte din care ai mari șanse să ieși învingător? Lasă-mi un comentariu în care să îmi vorbești despre alegerea ta.Și nu uita să dai Like dacă te-a inspirat acest articol!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

5 Comments

 • Manu021 octombrie 26, 2011 at 8:58 am

  Stabilirea scopului pe hartie, impreuna cu data limita sunt niste elemente hotaratoare pentru indeplinirea viselor.
  In rest, incepe cu resursele pe care le ai, indiferent cat de putine si mici ar fi. Pe parcurs vei atrage oameni si oportunitati in concordanta cu ce vrei tu sa realizezi.

  Visatorii isi pot da drumul la imaginatie foarte usor. La unul din cursurile mele practice, eram un grup si fiecare trebuia sa spuna pe rand o poveste, dar sa fie cat mai trasnita. Am observat ca cine era mai bine ancorat in realitate, compunea greu o poveste. Mie mi-a fost relativ usor sa compun o poveste trasnita.

 • angela octombrie 26, 2011 at 6:16 pm

  Prefer sa fiu o visatoare.Am vise scrise pe hartie deja.In doi ani de acum in colo ele se vor transforma in realitate.
  Multumesc pentru articol!

  • Andreea octombrie 27, 2011 at 6:53 am

   Esti foarte determinata si sunt convinsa ca o sa reusesti sa duci la indeplinire ceea ce ti-ai propus.
   Multa bafta!

 • Liviu Mocanu octombrie 27, 2011 at 8:33 pm

  Felicitari ! Mi-a placut foarte mult ce am citit deaceea am tinut sa te felicit .

 • ioana decembrie 8, 2012 at 8:49 pm

  foarte frumos…eu traiesc printre vise…chiar daca nu toate se implinesc,imi place sa visez…imi las visele sa zboare,intr-o zi sigur vor deveni realitate…

 • Leave a Reply