Dezvoltare personală Relaţii de cuplu

10 trucuri pentru a avea întalniri reușite

iulie 18, 2011

Distribuie!

Chiar dacă eșți veteran sau te afli la început de drum pe scena întâlnirilor, nu încape îndoială cu siguranță ți-ar mai fi utile câteva lucruri noi pe care să le poți pune în aplicare. Din nefericire, nici în acest domeniu nu există o formulă magică, care să-ti garanteze reușită, dar există câteva sfaturi care te pot ajută să ai parte de o întâlnire plăcută și liniștită. Nu uita, însă că aceste trucuri sunt doar… trucuri. Nu sunt adevăruri globale, diferite persoane și diferite tipuri de întâlniri vor necesita întotdeuna anumite tipuri de abordare. Aceste 10 sfaturi și idei pot constitui un punct de plecare pentru întâlnirile tale viitoare.
1. Pregătește-te mental pentru jocul întâlnirii. Dacă vrei cu adevărat să ai succes la o anumită întâlnire, decide mai întâi ce tip de persoană cauți, fă câteva cercetări în ceea ce privește scopurile și interesele tale și caută “acea” persoană raportându-te la asta. Nu trebuie să aștepți să îți găsești de la prima întâlnire jumătatea, nu acesta trebuie să fie scopul tău, ci acela de a cunoaște cât mai multe tipuri de oameni și de a afla ce te atrage cel mai mult. Pregătește-te ca pe parcurs să ai parte și de dezamăgiri, dar nu uita că nu trebuie să le iei prea în serios.

2. Pregătește-te fizic.
 Stabilește-ți un nou stil de viață sănătos pe care să îl respecți. Fă zilnic câte o plimbare, creează-ți un nou regim alimentar. Să arăți bine și să fii sănătos îți poate crește încrederea în propriile forțe, iar o persoană încrezătoare în sine este inevitabil și foarte sexy.

3. Cumpără-ți ceva nou pentru a-ți crea starea mentală potrivită. Poate pare superficial, dar chiar și o pereche nouă de pantofi îți va stimula încrederea, iar efectele se vor vedea. O altă varianta este să te relaxezi cu un tratament de înfrumusețare sau un masaj. Poate a venit vremea să arunci perechea aceea veche de jeanși și să îți cumperi altă nouă. Nu aspectul este cel mai important la o persoană dar oamenii apreciază aparențele.

4. Stabilește-ți câteva scopuri. Înainte de a începe să ieși pune-ți câteva întrebări: vrei să te căsătorești în viitorul apropiat? Atunci, abordează întâlnirile într-o manieră serioasă. Dacă nu ai de gând nimic serios, întreabă-te sincer de ce ieși și ce speri să realizezi cu asta. Dacă totul se rezumă la sex, gândește-te dacă ai putea fi sincer în această privință față de viitorii tăi parteneri. Inevitabil, întreabă-te cum te vezi peste 5 ani, dar pregatste un răspuns cât se poate de onest.

5. Fii încrezător. Consolidează-ți încrederea cu încurajări. Privește-te în oglindă și spune-ți vorbe frumoase, care să te ajute. Aplicând primele 5 trucuri te vei simți mai bine și vei fi mai concentrat asupra întâlnirilor, dar conferindu-ți încredere înainte de a ieși pe ușa te va ajuta să te simți fericit și mulțumit.

6. Când cauți partener, fii realist. Caută o persoană reală, nu alerga după iluzii. Asta nu înseamnă că trebuie să ținteșți jos, dar rămâi cu picioarele pe pământ. Nu vei reuși să ieși cu Brad Pitt sau cu Angelina oricâte încurajări ți-ai adresa.

7. Ieși cât mai mult. Pentru a cunoaște potențiali parteneri este necesar să socializezi. Prin urmare, participă la evenimente sociale și implică-te în activități de grup. Caută grupuri care să se potrivească personalitățîi tale și din care ți-ai dori să facă parte și potențialul tău partener. Și nu uita, nu vei cunoaște pe nimeni dacă vei sta acasă întins pe canapea și vei privi la televizor.

8. Simte-te bine. Primele întâlniri nu ar trebui să aibă neapărat ca și finalitate căsătoria, ci socializarea, cunoaștere de oameni noi și petrecerea timpului în compania acestora. Poți învăța câte ceva de la fiecare persoană în parte, iar uneori vei fi surprins să afli că,deși nu cauți prietenie, vei găsi mai mult asta decât dragoste.

9. Nu uita să păstrezi un aer misterios.
 Oamenilor le place misterul și fiorii pe care îi dau vânătoarea. Asta presupune, să nu oferi prea multe informații despre tine de la primele întâlniri și să păstrezi o oarecare distanță dacă îți doreșți să ai o relație care să progreseze. Ai grijătotuși să nu cazi în extremă cealaltă, granița dintre mister și ignoranța este destul de firavă.

10. Amintește-ți să iei o pauză dacă ai nevoie. Ia-ți o scurtă pauză din întâlniri, mai ales dacă lucrurile nu au mers prea bine. A avea întâlniri constituie un întreg proces și nu este nimic în neregulă în a-ți “încarcă bateriile”, te va ajuta să te umpli din nou de energie, încredere și entuziasm.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Daniel iulie 22, 2011 at 6:40 am

  Interesant si util articolul. Unele sfaturi le-am experimentat deja si functioneaza. Multumesc! 🙂

 • Cris decembrie 9, 2016 at 4:04 pm

  Un comentariu scurt in legatura cu punctul 6. „Cand cauti partener, fii realist”.
  Multa lume isi fixeaza idealuri preainalte, fie de natura fizica sau de alta natura, si sfarsesc in a deveni dezamagiti poate chiar depresivi.
  Cum spuneati si voi, nu o sa ajungi sa ai o relatie cu Angelina, dar daca visezi la asa ceva, ajungi sa nu te multumeasca relatia in care poate te afli.

 • Leave a Reply