Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă Încredere în sine

3 atitudini greșite pe care trebuie să le înlocuiești

septembrie 14, 2011

Distribuie!

Cred cu tărie că fiecare dintre noi este menit să facă ceva măreț, că fiecare dintre noi își poate îndeplini visele. Din nefericire, de multe ori, adoptăm atitudinea greșită și astfel, nu ajungem să ne atingem idealurile. Cel mai trist este faptul că, nici măcar nu suntem conștienți de aceste false credințe, care ni s-au întipărit în minte și care ne împiedică să ajungem în vârf.

Multora dintre noi ne este frică. Ne este frică să îndrăznim, să încercăm, să ne schimbăm viața. Ne este frică de eșec. E necesar, să încercăm să depășim această frică, altfel vom regreta că nu am trăit viața completă și fericită pe care ne-am dorit-o cu adevărat.

Așadar, pentru a trăi o viață fără frică și regrete, e necesar să îți analizezi atitudinile pentru a afla care dintre ele te reține și îți barează curajul de a îndrăzni să creezi viața pe care o visezi.

Îți voi prezenta mai jos 3 atitudini greșitecare te țin pe loc și te împiedică să evoluezi:

1. Atitudinea lui “Nu sunt suficient”.

Poate îți lipsește încrederea că vei reuși. Poate te consideri bun, însă nu grozav. Cel puțîn nu atât de grozav, încât să ajungi să-ți trăiești visul. De cele mai multe ori, este mai ușor și mai simplu să te complaci în situație decât să riști și să ai parte de eșecuri.

Te simți ca un somnambul?

Simți că ai trăit în carapacea ta toată viață?

Te simți blocat într-o stare de frică?

Aceste sentimente sunt declanșate de faptul că îți dorești să fii ceva mai mult decât ești acum.
Este timpul să evadezi! Tu îți ești suficient și deții în tine întregul potențial pentru a reuși ceea ce ți-ai propus. Trebuie doar să CREZI în tine și să începi să faci pași mărunți către direcția în care vrei să ajungi. Nu este chiar atât de greu precum pare, și odată ce vei începe vei fi uimit de modul în care vei face făță provocărilor.
2. Atitudinea lui “Poate mai târziu”.
Întotdeauna este mai convenabil să îți urmezi visurile puțîn mai târziu. Te gândeșți că, o vei face atunci când:
• Copiii vor crește
• Economia va fi mai înfloritoare
• Vei avea mai mulți bani
• Vei termina acest proiect
• Vei avea mai mult timp
Acestea sunt simple scuze, proiectate chiar de tine pentru a te împiedica să-ți înfrunți frica. Te fac să te simți în siguranță, te rețin în zona de confort și creează o falsă impresie că te protejează de suferință.

3. Atitudinea lui “Nu este suficient”.

Poate ți-ai dorit să începi o afacere, însă există cineva care deja activează în același domeniu că și tine. Ca și rezultat, consideri că ți-ai ratat șansa și că altcineva ți-a luat-o înainte. “Nu mai e loc și pentru mine” gândești.

Aceasta este doar o altă credință falsă. Universul are suficiente resurse pentru fiecare. Poate tu vei fi capabil să oferi mai multe alternative pentru același produs, sau vei putea furniza un serviciu mai caltitativ. Orice ai vrea să faci, există loc pentru toată lumea.

Regula lui “nu am suficient” se aplică și în cazul banilor. Mereu considerăm că, nu avem suficienți bani pentru a ne urmă visul. Poate nu vei putea porni în construirea visului tău exact cum ți-ai imaginat, însă puțină creativitate te poate duce către succes. Spre exemplu, în loc să cumperi o franciză și să începi o afacere, ai putea să clădești totul de la 0. Vei munci mai mult, însă vei reuși să eviți alte costuri.

Poate nu va fi totul perfect de la început, însă poți fi sigur că ai făcut primul pas în direcția corectă!

Dacă ai recunoscut una sau mai multe din atitudinile prezentate, înseamnă că a venit vremea să îndrăznești și să ceri mai mult de la viață.

Nu te îndoi niciodată că:

• Ești suficient

• E timpul potrivit

• E destul pentru toată lumea

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply