Dezvoltare personală Evoluţie personală Sănătate

5 sfaturi pentru a te revitaliza

august 29, 2011

Distribuie!

Viața ta este prea agitată? Te străduiești prea tare, îți faci prea multe griji? Dormi puțin, muncești din greu, și totuși nu reușești să-ti duci la îndeplinire angajamentele și să-ti respecți promisiunile? Ți se pare că e mai mult decât poți duce? Ai vrea ca totul să dispară? Dacă ai răspuns pozitiv la majoritatea întrebărilorînseamnă că e nevoie să te debarasezi pentru o perioadă de stresul cotidian, să te reinventezi și să arunci o privire mai clară asupra vieții tale. E necesar să te revitalizezi.

Mai jos îți voi prezenta 5 metode pe care le poți aplica în acest sens:

Concentrează-ți atenția pe momentul prezent.

Fă un efort și începe să trăiești doar în prezent. Dacă ai o întâlnire la prânz fii cu mintea acolo, nu te gândi la ce s-a întâmplat mai devreme, nu te gândi la ceea ce ai vrea să se întâmple în continuare.

A fi prezent presupune:
Să fii tu însuți.
Să nu te judeci prea aspru, să nu lași gândurile să te controleze, ci să înveți să le controlezi tu pe le.
Să accepți, să apreciezi ceea ce îți oferă fiecare moment.
Să fii răbdător cu tine și cu oamenii din jurul tău.
Să crezi în tine și în sentimentele tale.

Citește cărți care te inspiră.

Ce te pasionează, ce te inspiră, ce te motivează, ce te mișcă? De exemplu, poate ți-ai dori să fii mai motivat. Ce poți face în acest sens? Documentează-te, caută cărți care să te inspire.

Am citit și mi-au plăcut:
Gândește cutezător – Ben Carsen.
Mâini înzestrate – Ben Carsen
Întrebările potrivite – Debbie Ford
Iubește-te pe tine însuți – Daphne Rose Kingma

Bucură-te de pauză.

Să vedem dacă următorul scenariu ți se pare cunoscut:
Ți-ar plăcea să mergi în pauza de masă când eșți la serviciu, dar ai prea mult de muncă, așa că îți iei pe fugă un sandviș și îl aduci la birou. În câteva minute, sandvișul nu mai e iar tu încă ești în fața computerului și nu-ți poți aminti gustul mâncării.
Oricât de mult ai avea de lucru, sănătatea ta este cea mai importantă. Trage aer adânc în piept și mulțumește pentru mâncarea pe care o ai pe masă. Cumpără-ți o farfurie frumoasă, o cană sau o caserolă pentru a-ți aminti că trebuie să mergi în pauza de masă.

Răsfață-te măcar o dată pe luna.

Mergi la masaj sau fă-ți abonament la sală. Dacă nu îți permiți, fă sport acasă. Încearcă zumba! Vei arde multe calorii, dar te vei și distra. Îți vei tonifia corpul, vei dispune de mai multă energie și în același timp, vei reuși să ai un somn mai odihnitor.

Învață să ierți.

Vrei să te eliberezi? Învață să te ierți pe tine, dar și pe ceilalți. Mulți oameni păstrează în suflet dureri vechi și resentimente,care îi împiedică să crească și să privească optimiști în viitor. Este necesar să te ierți mai întâi pe tine, să accepți faptul că, nu poți fi perfect și să nu te mai învinovățești. Fii cel mai bun prieten al tău, învață să te iubești cu bune și cu rele. O dată ce vei fi împăcat cu propria persoană, vei reuși să îi ierți și pe cei care ți-au provocat răni adânci.

Repetă-ți:

“Viața este prea scurtă pentru a mă gândi la ceea ce s-a întâmplat în trecut. Aleg să mă iert pe mine și să îi iert pe alții!”

“Știu cât de mult mă doare când alți oameni sunt supărați și îmi poartă resentimente, Nu vreau să fiu acela care provoacă altora aceleași dureri.”

Fă-ți o favoare și începe de acum să pui în practică tehnicile de mai sus. Obiceiurile și atitudinile negative nu se schimbă peste noapte. Este nevoie de practică, așa că nu mai pierde timpul! Viața este scurtă și e de datoria ta să o trăiești cât mai frumos!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply