Gândire pozitivă

3 motive pentru a gândi optimist realist

mai 28, 2012

Distribuie!

Salut!

Poate te-ai săturat să auzi toate acele aforisme și îndemne de a gândi pozitiv. Toate acele „lozinci” care spun că soluția tuturor problemelor e gândirea pozitivă. Ei bine, eu vreau să privim amândoi lucrurile în acest articol dintr-o altă perspectivă: una REALISTĂ, bazată pe argumente, nu doar idealistă. Pentru că, vreau să ne referim la lucruri cu probabilitate mare de a le trăi, nu doar la idei. Chiar dacă, poate ai impresia că voi nega importanța gândirii pozitive îți spun că nu pot să fac acest lucru.

Gândirea pozitivă e extrem de importantă din anumite motive pe care ți le voi explica mai jos. Dar gândirea pozitivă nu știe să facă minuni și transformări în afară de efectul placebo.

Nu îți împlinește visul fără să faci nimic, ci doar te predispune la reușită.

De ce?

1. Ai mai multă energie

Aceasta este o caracteristică a emoțiilor pozitive, îți ridică nivelul de energie: bucuria, fericirea, entuziasmul și derivatele acestora.

Nu trebuie decât să faci o introspecție în întâmplările trăite până acum, să ajungi la un eveniment în care te simțeai bine și să observi dacă aveai mai multă energie în comparație cu un eveniment în care te simțeai trist, supărat.

Un om binedispus, dacă cântă îi vine să se miște. Un om supărat, dacă cântă, nu prea îi arde de mișcare.

La ce e bun să ai mai multă energie? Având mai multă energie vei fi mai dispus să acționezi și asta îți va mări șansele de reușită.

2. Mintea e mai flexibilă

Te învit și de această dată să faci un exercițiu de căutare în memorie: găsește două situațîi, una în care erai fericit și una în care erai trist. În care dintre ele credeai că există mai multe posibilități de acțiune, în care erai mai deschis spre nou?

Bineînțeles, în cea în care te simțeai mai bine, în care gândeai pozitiv.

De ce e bine să fii optimist – realist și nu doar optimist „orbește”?

Pentru că, un optimist realist gândește mai echilibrat, ia în calcul și posibilitatea eșecului, fiind astfel mai pregătit să-i facă față. Nu va suferi atât de mult din dezamăgiri pentru că, va știi că posibilitatea nereușitei există tot timpul, doar probabilitatea ei crește sau scade.

3. Ești mai creativ (rezultantă a primelor două)

De ce?

Pentru că, ești dispus să vezi mai multe variante, care ar intra în calcul, fapt ce îți permite să gândești într-o manieră mai amplă, mai largă, să creezi conexiuni între idei care vor oferi soluțîi noi.

La ce folosește?

Fiind creativ, vei rezolva în moduri noi problemele existente, moduri care probabil te vor ajuta să economisești resurse și astfel să ai mai multă libertate.

Nu vreau să neg posibilitatea soluțiilor miraculoase ale gândirii pozitive, nu spun dacă se poate sau nu, spun doar că nu știu.

În concluzie, gândirea pozitivă, întreținută într-un mod echilibrat, realist, te energizează și îți deschide noi orizonturi pentru a te ajuta să ajungi acolo unde dorești.

După părerea ta, care ar fi al treilea motiv pentru a gândi pozitiv?

Ți s-a părut util ce ai citit? Poți să citești mai multe despre eficiență, autocontrol și productivitate pe www.castigatimp.com sau să-mi scrii un mail la cristi@castigatimp.com

Pe curând!
Cristi Pavel

Acesta a fost Cristi.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

2 Comments

 • Mihaela Popa mai 28, 2012 at 5:40 pm

  „După părerea ta, care ar fi al treilea motiv pentru a gândi pozitiv?”
  Pentru starea de bine personala care se va reflecta si asupra mediului creand o atmosfera placuta, ca doar cine vrea sa stea alaturi de un om vesnic nemultumit?!
  Desigur, asa cum ati spus trebuie sa fim realisti, uneori, cu tot efortul nostru, intampinam momente in care nu putem avea o gandire pozitiva si atunci zic ca trebuie sa acceptam ca in viata sunt si lucururi carora nu le putem schimba traiectoria (ex. deces).

 • Cristi Pavel mai 29, 2012 at 4:13 pm

  @ Mihaela Popa – de aceea e bine sa fii realist, pentru ca viata e compusa si din evenimente neasteptate asupra carora nu avem control si daca sunt ne placute trecem cel mai usor peste ele acceptand situatia.

  Cand vorbesc de acceptare, ma refer la a nu incerca sa schimbam ceva ce nu putem schimba, dar daca putem schimba, atunci e decizia noastra daca o vom face sau nu.

 • Leave a Reply