Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă

10 lucruri care îți pot schimba viațaiata

august 17, 2011

Distribuie!

În urma experiențelor mele în ceea ce privește dezvoltarea personală, am învățat că una dintre marile dorințe umane este aceea de a găsi fericirea. Unii aleargă în căutarea ei toată viața, dar nu ajung niciodată să înțeleagă cu adevărat accepțiunea acestui cuvânt, iar alții par să se fi născut pentru a trăi în profunzime acest sentiment. În realitate, fericirea este un lucru relativ si totul ține de percepție. Existătotuși lucruri general valabile, care influențează nivelul fericirii tale.

Ești în căutarea fericirii? Iată 10 lucruri care te pot ajuta să o găsești:

Încetează să mai gândești că “trebuie” .
Prea mulți oameni își trăiesc viață după legea lui “trebuie”. “Ar trebui să dorm mai mult”, “ar trebui să renunț la fumat”. În traducere: nu voi face ceea ce vreau cu adevărat, pentru că pun prea multă presiune asupra mea pentru a face ceea ce eu cred că TREBUIE să fac. Începe prin a face ceea ce îți PLACE!

Fă o lista cu lucrurile care te fac nefericit.
Scrie pe o foaie toate lucrurile care te fac nefericit și felul în care acționează ele asupra ta.

Încercuiește două lucruri de pe lista.
Drumul către fericire este pavat cu lucruri plăcute, pozitive. Începe să elimini lucrurile care te fac nefericit! Cel mai probabil, nu vei reuși să ștergi tot ce ai trecut pe listă dar într-un final, vei ajunge să ai o foie aproape goală.

Fă-ți o altă listă cu dorințe.
Mulți oameni au o listă secretă cu dorințe. Fă-ți și tu una! Scrie tot ce îți dorești, de la cele mai nerealiste vise, până la cele mai simple. Citește-o săptămânal și începe să transformi câteva din ele în realitate.

Fă ceva frumos pentru tine măcar o dată pe săptămână.
Acesta este un lucru foarte important. Începe să îți aloci un timp special pentru propria persoană. Dacă nu ești sigur că ai putea să respecți acest angajament făță de tine, alege un prieten și roagă-l să ți se alăture. Mergi la o cafea, fă o plimbare în parc, vizionează un film bun. Fii sigur că este ceva care te relaxează.

Răsplătește-te de fiecare dată când finalizezi ceva ce nu îți place.
În loc să eviți să faci lucrurile necesare, dar pe care le disprețuiești, poți începe să le faci cu gândul la o răsplată. În curând, vor deveni automatisme și vei avea parte și de o mică bucurie la final.

Gândește-te la job-ul tău.
Foarte mulți oameni își urăsc jobul. Cert este că cea mai mare parte din timp o petreci la muncă, iar dacă nu îți place ceea ce faci, situația nu este deloc plăcută. În cazul asta, indicat ar fi să începi să te gândești la opțiunile tale. Îți poți găși un job nou? E suficient să-ți schimbi locul de muncă sau e necesar să schimbi și domeniul în care lucrezi? Întocmește o altă lista cu lucruri care nu îți plac la jobul tău. Apoi elimină treptat neplăcerile enumerate.

Gândește-te la relația ta.
Un foarte mare impact asupra nefericirii unui număr ridicat de oameni îl au relațiile nesănătoase. Pune-ți câteva întrebări dure, dar necesare.Sunteți împreună din motivele corecte sau nu? E cazul să cereți ajutor de specialitate sau cea mai bună variantă este despărțirea? De ce mai sunteți încă împreună? Poate consideri că a fi singur este un lucru greu și neplăcut, însă nu este nimic mai rău decât să fii prins într-o relație care te secătuiește de energie.

Încetează să mai găsești scuze altor oameni.
Creezi constant scuze pentru oamenii de care îți pasă? “Nu a vrut să fie rea, are doar o zi proastă”, “Nu a vrut să uite de ziua mea, este chiar ocupată”. Dacă îți sună familiar, e cazul să te îndepărtezi de respectiva persoană și să găsești o companie mai bună.

Încetează să mai faci ceea ce alții vor să faci.

Toată lume crede că știe ce e mai bine pentru tine. Tu știi ce este bine pentru tine? Dacă da, încetează să mai faci ceea ce îți spun alții. Dacă nu știi ce vrei, află. Singura persoană care are dreptul să hotărască cum îți trăiești viața ești chiar tu!

Dacă articolul ți se pare util, dacă consideri că poate schimbă și viața altora, nu ezita să dai un share pe Facebook, apăsând butonul de mai jos. De asemenea, dacă sunt subiecte despre care dorești să aflii informații, lasă-mi un comentariu sau trimite un email la adresa contact@artaeducatiei.com

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

5 Comments

 • Ionut LANG august 20, 2011 at 6:23 am

  O viata schimbata incepe prin informare, gandire si atitudine, nici-o schimbare nu este usoara atunci cand vine vorba de propriile forte insa nu imposibila, fiecare ar fi bine sa citim acest site stand cu pixul si hartia langa noi, notandu-ne lucruri cu adevarat importante in dezvoltarea proprie, profesionala si interumana.
  Felicitari pentru acest material minunat 😉

 • angela august 20, 2011 at 3:39 pm

  Multumesc pentru material!Cat de adevarat este ceea ce spui,cat de mult se aseamana nevoiile mele cu ale tale,vin sa intaresc ce spune si Ionut Lang in comentariul lui,dar ma intreb daca societatea in care traim permite omului aceasta dezvoltare?

  • Andreea august 20, 2011 at 6:27 pm

   Buna Angela, societatea e doar o scuza pe care o folosim ca sa ne autosabotam. Ne repetam ca am vrea asta si asta, dar nu ne permite societatea. Dezvoltarea noastra personala nu are cum sa dauneze societatii, din contra, o duce si pe ea catre evolutie, catre progres. Nu renunta!

 • Stetcu Mariana august 20, 2011 at 7:22 pm

  Este adevarat ca noi suntem ARHITECTII propriei vietii , noi … prin deciziile noastre , putem alege sa fim sau nu fericiti . Modul in care gandim , si ATITUDINEA noastra , ne definesc viata …

 • liliana august 27, 2011 at 6:04 am

  foarte bun material,ai mare dreptate,dar e atat de greu sa renunti la o relatie cind nu ai cu ce o inlocui si esti f singur.

 • Leave a Reply