Abundență Dezvoltare personală

3 sfaturi pentru un blog mai bun

martie 31, 2014

Distribuie!

Blogul este cel mai cel mai prețios lucru pe care îl avem. E portalul prin care ne vin cititorii, clienții, e locul unde ne punem toate cunoștințele pe hârtia digitală. E locul unde ne lansăm cărțile, locul unde suntem criticați sau lăudați, în funcție de cât de bine ne facem treaba.

Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru un blog mai bun… și nu toate țin de calitatea conținutului. Elementele care se află în jurul acestuia (și nu mă refer doar la cele de design) pot face o diferență semnificativă în felul cum ești perceput.

Oare cum aș putea să te fac să vezi mai bine această diferență… hmm.. am găsit! Te-ai îmbrăcat vreodată cu cea mai bună rochie sau cel mai bun costum, apoi să ieși pe stradă? Toate privirile sunt ațintite asupra ta. Doamna de la magazin e mai politicoasă și chiar te lasă să-i rămâi datoare cu 50 de bani.  Prietenii, deși te cunosc, vorbesc parcă altfel cu tine.

În acest articol vreau să îți ofer câteva sfaturi pe care cu greu le vei găsi în altă parte (cu excepția blogului meu unde vorbesc, din când în când, de ele). Sunt lucruri la care probabil nu te-ai fi gândit, dar care te vor ajuta enorm să-ți construiești reputația online.

#1. Video pe pagina de „Multumim” a abonatilor

Încep cu un lucru pe care l-am implementat și eu ieri pe unul din blogurile mele, și era prea tare să-l țin doar pentru mine.

Deci…

Avem cu toții o listă de abonați și o metodă de a capta adresele lor de e-mail, da? Dacă nu ai, îți recomand să faci din asta o prioritate pentru că este un pas crucial pentru succesul tău online.

 OK, ce-ar fi dacă, în momentul în care se abonează, pe pagina în care le mulțumești nu ar apărea doar un text plictisitor, ci un video exploziv în care să se audă vocea ta și, eventual, chiar să te vezi?

Dacă nu vrei să apari pe ecran e ok, poți pune un video format din vocea ta + niște slide-uri în PowerPoint cu textul scris, câte o propoziție pe slide, (care să se deruleze pe ecran). Video-ul îl poți face cu un soft gen Camtasia, îl uploadezi pe YouTube și gata! Fiecare abonat pe care îl acumulezi se va simți mult mai apropiat de tine.

#2. Un carusel

Nu, nu genul la care se gândește toată lumea. Un carusel, în blogging, reprezintă un plugin care apare strict pe homepage și care prezintă o secvență de imagini ce se autoderulează. Fiecare din ele duce către un articol pe care vrei să îl promovezi iar, întreg plugin-ul îți face instantaneu blogul mai dinamic și mai atractiv.

Există mai multe asemenea plugin-uri, cel pe care eu ți-l recomand este jQuery Cycle. De notat că aceasta trebuie instalat și configurat manual în tema de WordPress. Dacă nu ai cunoștințe tehnice, îți sugerez să vorbești cu cineva care te poate ajuta, poate un prieten, poate un freelancer.

Nu uita că, înainte de te apuca să-l instalezi, trebuie să faci o listă cu 5-10 articole care vrei să apară acolo, apoi să faci (tu sau altcineva) poze de promovare pentru fiecare (într-un program de grafică gen Paint, Paint.NET sau chiar Photoshop).

#3. Testimoniale

Cine zice că testimonialele sunt bune doar pe paginile de vânzare? Cum pe blog intră marea majoritate a persoanelor, ce-ar fi dacă ai rezerva o secțiune specială unde să pui mărturii ale clienților în care aceștia îți laudă blogul, produsele sau chiar pe tine?

Testimonialele sunt un instrument foarte puternic de promovare online și multă lume nu le folosește îndeajuns. Un loc bun pentru a pune testimoniale este în partea de jos a sidebar-ului sau chair în footer-ul site-ului.

OK, cam astea au fost. Ar fi mult mai multe de zis însă sunt sigur că acestea trei te vor ține ocupat pentru următoarele câteva zile. Spor la treabă!

Succes!

Ovidiu Lazăr

Referințe și resurse:

 1. www.BaniDinBloguri.com

2. www.ProBlogger.net

3. jquery.malsup.com/cycle

You Might Also Like

2 Comments

  • Alex mai 17, 2014 at 9:56 am

    Interesanta ideea cu videoul pe pagina de multumire. Probabil ca o sa incerc si eu pe vitor!

  • Tedy iunie 8, 2014 at 10:28 pm

    Interesante idei. merita incercate…sa le vedem impactul…

  • Leave a Reply