Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă

5 sfaturi pentru o gândire pozitivă

iunie 30, 2011

Distribuie!

De ce este nevoie pentru a fi pozitivi?

Pentru că orice gând este creator și, ca atare, un gând repetat suficient de mult tinde să se transforme în dorințe, dorințele în cuvinte, iar mai apoi în fapte. Prin urmare, un set de gânduri negative va duce inevitabil către rezultate negative, pe când un set de gânduri pozitive poate determina o viață plină de bucurii și satisfacții.

Am să te rog să arunci o privire la situația ta actuală: sănătate, finanțe, stil de viață. Bune sau rele, toate acestea sunt create de tine. Ceea ce trăiești acum este pur și simplu o reflecție a gândurilor tale din trecut. Dacă ceea ce ai nu se potrivește cu ceea ce îți dorești cu adevărat, atunci este timpul să îți analizezi mai atent gândurile și felul în care le-ai permis să te aducă în această poziție.

Gândurile devin lucruri și situații, se concretizează. Dacă nu-ți vine a crede, ia-ți un răgaz și observă atent orice situație neplăcută în care te afli în prezent. Apoi fugi înapoi în timp câteva luni. Care au fost gândurile tale despre această situație la momentul respectiv? Au fost gânduri negative, îngrijorare, teamă și îndoială? Dacă este așa, atunci cu siguranță gândirea de atunci a contribuit direct la problemele pe care le ai în momentul de față.

Unul dintre cele mai mari adevăruri pe care trebuie să îl înțelegi și conștientizezi este acela că “gândurile se concretizează”. Prin urmare trebuie să înveți să le alegi conștient și să le controlezi. Poate îți pare imposibil, dar nu necesită decât puțin exercițiu.

Iată câteva sfaturi care să te ajute să îți schimbi gândurile pentru a deveni creatorul propriei tale vieți:

1. Realizează că îți creezi viața din interior către exterior.

Mai întâi este necesar să îți aloci puțin timp pentru tine, zilnic dacă este posibil. Folosește-l pentru a reflecta la viață ta și pentru a aprecia lucrurile grozave pe care deja le ai. Plănuiește-ți atent obiective pentru viitor. Meditează și eliberează-ți mintea de toate gândurile care nu sunt necesare petru a te putea concentra mai bine asupra a ceea ce îți dorești să realizezi cu ardoare. Timpul petrecut făcând asta nu este o pierdere, ci o investiție. O să ai surpriza să constați că ai devenit mai productiv și ai mai multe idei inspirate. Pe deasupra, având grijă de sănătatea ta mentală este felul în care îți arăți respectul față de sine și prin care începi să te simți special, așa cum ești de fapt.

2. Observă-ți gândurile cu ochii minții.

Dacă sunt gânduri destructive sau negative, alungă-le în mod conștient. Da, poți alege în mod conștient gânduri mai bune, doar îndepărtează-le pe cele rele, concentrează-te doar asupra celor constructive. Să gândești negativ este probabil un obicei dobândit că urmare a influențelor societății în care trăiești. Partea bună e că acest obicei poate fi schimbat dacă îți dorești cu adevărat. O dependență poate fi înlocuită cu o altă dependență. Astfel, vei fi uimit să vezi că dacă înlocuieșți un gând negativ cu unul pozitiv, alte gânduri pozitive vor înflori în mintea ta și se vor forma strânse legături între ele.

3. Începe să vizualizezi.

Imaginează-te în situația în care îți dorești să ajungi. Asta te ajută să te concentrezi și să îți menții traseul către îndeplinirea scopului propus. Nu crezi că funcționează? Îți propun să cauți câteva autobiografii ale unor sporivi faimoși, atât contemporani, cât și din timpuri mai îndepărtate, și îți garantez că aceștia vorbesc despre câștig și vizualizare de nenumărate ori în același paragraf. Vrei să știi un secret? Corpul tău nu își dă seama de diferența dintre o întâmplare creată în mintea ta și una trăită în realitate, prin urmare în ambele cazuri creierul va simți că i-ai îndeplinit obiectivele. Interesant, nu?

4. Fii recunoscător și nu-ți face griji.

Privește în jurul tău. Sunt atât de multe lucruri minunate, iar unul dintre ele ești chiar tu. Ești o persoană minunată, oricare ar fi situația ta actuală, atât pe plan material, cât și spiritual. Nu te îngrijora și fii sigur că toate lucrurile prin care și peste care ai trecut te pregătesc pentru atunci când țelurile tale se vor materializa. Așa că păstrează-ți întotdeauna în minte obiectivele, nu renunța la ele și vei ajunge acolo unde îți dorești.

5. Întotdeauna concentrează-te asupra a ceea ce vrei, nu asupra a ceea ce nu vrei.

Ceea ce-ți rezistă, situațiile peste care nu poți să treci persistă pur și simpu pentru că le hrănești cu propriile energii și emoții. Să fii pozitiv tot timpul și să îți concentrezi atenția asupra următorului pas către succes te va aduce mult mai repede acolo. De ce să nu alegi să fii 100% pozitiv?!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

  • Adela martie 26, 2012 at 7:46 pm

    Deosebit de interesant articolul tau,dar ce sa faci cand nu stii ce ti doresti cu adevarat,poate ca ai mii dedorinte dar nici una atat de arzatoare,cum sa ti afli cu adevarat menirea?

  • ioana neacsu mai 26, 2012 at 6:45 am

    Asa este Adela. Avem atatea dorinte incat nu stim sa le prioritizam. Trebuie cred sa ne lasan in voia sortii. Dumnezeu va sti cu siguranta ce dorinte avem si importannta lor.

  • alex august 5, 2013 at 7:52 pm

    Ooo daaa lasati totul balta sa mearga de la sine caci nici Dumnezeu nu stie ce va doriti in viata. Trebuie spus clar in fata icoanei ce va doriti. Si mai mult sa va multumiti de ce aveti si rugati-va la mai mult. Dorintele trebuie sa fie clare si imaginate. Dar sa fiti atent de ce cereti.

  • Leave a Reply