Dezvoltare personală Gândire pozitivă Încredere în sine Relaţii interumane

6 modalități de a-ți face prieteni la locul de muncă

iulie 4, 2011

Distribuie!

Trăim într-o societate pretențioasă, într-o continuă mișcare, într-o continuă evoluție, la ale cărei cerințe e necesar să ne adaptăm. Petrecem din ce în ce mai mult timp la locul de muncă pentru a ne putea satisfice nevoile. Dacă faci un calcul vei realiza că o foarte mare parte din timp, o petreci la serviciu. Iar în cazul în care nu ești pasionat de ceea ce faci, cu siguranță, asta îți afectează negativ starea de spirit.

Uneori, ziua de lucru trece mai ușor dacă ești într-o companie plăcută, înconjurat de colegi drăguți sau chiar de prieteni. Dacă ai deja câțiva prieteni la locul de muncă, atunci ești un norocos. Dacă, însă cunoști multe persoane, dar ai sentimentul că niciuna din ele nu te cunoaște cu adevărat, poate e necesar să te străduiești puțin mai mult că să ai parte mai des de momente plăcute.

Așadar, dacă vrei să-ți înfrumusețezi zilele, să ai cu cine merge într-o pauză de cafea sau cu cine să porți o conversație interesantă și să eviți alienarea, iată cum poți pune bazele unor prietenii de lungă durata la locul de muncă:

1. Acordă-le timp oamenilor.

Dacă nu le acorzi oamenilor niciun pic din timpul tău, este irațional să aștepți că ei să te placă. Oamenii au nevoie de timp să înțeleagă cine ești și cum ești, mai ales când colectivul este deja consolidat și s-au creat grupuri în funcție de interese. Uneori, nu este nevoie decât de o cafea și de o conversație plăcută că să ajungi să te îmiprietenești cu cineva. Alteori, este nevoie de săptămâni sau chiar luni de muncă grea. Fii răbdător!

2. Fii sincer.

Nu spune cuiva că te pricepi la mașini pentru a te integra, decât dacă într-adevăr știi câte ceva despre asta. Este nesincer și cu siguranță, cu prima ocazie, când va trebui să demonstrezi că ai cunoștințe “în domeniu” vei fi pus într-o lumina nefavorabilă. Fii sincer cu oamenii cu care vrei să legi prietenii, întotdeauna cele mai strânse legături se formează între cei care împărtășesc aceleași interese.

3. Fii deschis.

Nu te teme să exprimi ceea ce ești și ceea ce simți în legătură cu ceva. Să fii deschis va permite oamenilor să vadă cum este să fie în preajma ta. De cele mai multe ori, te vor place pentru ceea ce ești. În plus, dacă îți exprimi supărarea și fericirea, cei din jur vor știi ce te deranjează și cum trebuie să se comporte în preajma ta.

4. Mergi în pauză de masă.

Nu rată pauzele de masă! Cele mai bune prietenii se consolidează la o cafea sau la o gustare. Mâncarea este că un liant. Dacă lucrezi până târziu la birou, încearcă să comanzi o pizza și împarte-o cu toată lumea fără să le ceri să plătească. Acest act de generozitate poate face minuni.

5. Nu îți permite orice fel de glume.

De cele mai multe ori prietenii sau oamenii dintr-un colectiv glumesc unii pe seama altora, uneori la modul personal. Nu-ți permite să faci astfel de glume până în momentul în care te integrezi complet. Nu este nevoie decât de un mic comentariu răutăcios că să fii exclus definitiv din grup. Dacă vrei să faci glume, ai grijă să nu fie personale.

6. Învață să organizezi.

Cei mai mulți dintre prietenii mei, sunt cei care mi-au cerut numărul de telefon la prima întâlnire pentru că ne-am descoperit interese comune. Oamenii adoră să vadă că le acorzi importanță și te plac dacă descoperă că sunteți asemănători. Și ce altă modalitate mai bună de a face asta există decât să le propui o ieșire undeva în afară serviciului? Așa că, nu aștepta întotdeauna să fii invitat undeva, ia inițiativa și fă propuneri.

Concluzia:

Există foarte multe moduri prin care poți să-ți faci prieteni. Nu are importanță ce trucuri foloseșți, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să fii sincer și deschis,dar mai ales să nu te temi să începi o conversație. Relaxează-te și fii natural. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply