Dezvoltare personală Sănătate

Cum să ai mai multă energie și vitalitate? Partea I

martie 10, 2012

Distribuie!

Astăzi l-am invitat din nou pe Emanuel Bereş-Sălăgean, consultant de nutriție și wellness, să ne vorbească despre cum putem obține energia și vitalitatea de care avem nevoie pentru a ne desfășura activitatea zilnică, fără să obosim și fără să ne simțim epuizați la sfârșitul zilei. Iată ce ne spune el:

Cât de important consideri că, este să ai energie pe toată durata zilei, șapte zile din șapte? Ai putea să-ți realizezi visurile dacă nu ai avea vitalitate pe toată durata zilei, șapte zile din șapte?

Să presupunem că ești la muncă de la 8 dimineață până la 5 după-amiază. Vii acasă. Îți prepari cina. Să considerăm că, prepararea și servirea cinei îți ocupă încă o ora și jumătate. Nu vreau să te întreb cât timp ți-a mai rămas pentru a lucra la visele tale, ci vreau să-ți pun o întrebare și mai profundă, poate mai supărătoare. Citește cu atenție și fii sincer/a față de tine însuți/însăți:

Cum te simți în a doua parte a zilei? Care este nivelul tău de energie?

Cum te simți după ce ai venit de la lucru și ai luat cina?

De cele mai multe ori, în această parte a zilei, nivelul de energie și vitalitate este foarte scăzut. Cea mai mare parte a energiei ți-ai consumat-o la locul de muncă. Iar dacă îți urăști jobul, atunci e și mai rău: îți dai cea mai mare parte din energia ta unei activități pe care o urăști și care nu îți aduce satisfacție

Acesta este adevărul, chiar dacă nu e unul prea plăcut… Dar știi, am fost și eu în situația ta! Iar după ce am studiat în mai multe domenii și am aplicat pe mine ceeea ce am studiat, am început să mă simt altfel. Nu am venit aici ca să te determin să-ți părăsești jobul, nici să-ți dau tot felul de sfaturi. Am venit să-ți spun cum să ai vitalitate pe toată durata zilei!

Ce înseamnă vitalitate?
Vitalitate = 1. putere vitală, energie, vigoare a unui om sau a unui lucru. 2. aptitudine de a trăi, de a dura mult timp. (sursă: dexonline)

Mai exact, cum să trăiești încărcat de energie pe toată durata zilei, chiar dacă ai un serviciu pe care îl urășți.

Există două părți importante asupra cărora e necesar să acționezi, pentru a obține vitalitatea pe care o doreșți:

1. Gândirea ta, sau “de ce”-ul;
2. Corpul tău, partea fizică sau “prin ce, cum”;

În articolul de astăzi îți voi vorbi despre:

1. Gândirea ta. La început nu-ți va fi ușor să aplici tehnicile pe care ți le voi furniza pentru a te umple de vitalitate. Tocmai pentru această, trebuie să ai o motivație bine determinată. Acel “de ce?” este obiectivul tău, este visul tău, indiferent că e pe termen lung sau scurt. Visul tău să fie așa de puternic, încât să treci peste toate obstacolele pentru a-l îndeplini. Pentru ca visul să fie suficient de puternic, trebuie să fie visul tău, nu al altora, care ți s-a inoculat. Să fie un obiectiv al tău, indiferent cât de ciudat ar părea în ochii celorlalți.

Acum gândește-te bine care este acel obiectiv pentru îndeplinirea căruia ai fi dispus să faci orice ține de tine. Ce îți doreșți cu ardoare, atât de tare încât ai fi în stare să faci orice sacrificiu pentru a-l obține?

Până nu afli răspunsul, este inutil să mergem mai departe, să trecem la partea a două, legată de fizic, deoarece vei fi tentat ușor să renunți . Analizează-te atent, descoperă ceea ce tu îți dorești cu adevărat, pentru că urmează partea cea mai interesantă în care îți voi furniza informațiile de care ai nevoie pentru a te umple de energie și vitalitate. Îți ofer un răgaz de o săptămână pentru a te autoanaliza, după care continuăm cu partea fizică.

Tu ți-ai descoperit motivația?

Consultantul tău de nutriție și wellness
Emanuel Bereş-Sălăgean

Dacă îți dorești să afli mai multe informații din domeniul sănătății și nutriției, mă găsești pe www.antrenament-acasă.eu

Acesta a fost Emanuel.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

1 Comment

  • Cum Sa Ai Mai Multa Energie Si Vitalitate | Arta Educaţiei august 15, 2013 at 4:35 pm

    […] trecuta ti-am prezentat primul articol din seria “Cum Sa Ai Mai Multa Energie Si Vitalitate”, scris de Emanuel Bereş-Sălăgean, consultant de nutritie si wellness. Ti-am lasat la dispozitie […]

  • Leave a Reply