Stresul este inevitabil în condițiile lumii moderne. O viață centrată pe productivitate duce inevitabil către stres și anxietate. Este greu să îți menții echilibrul, atunci când cerințele și așteptările sunt foarte ridicate. Te concentrezi pe îndeplinirea sarcinilor și uiți să te mai și relaxezi. Iar acest lucru cu siguranță, nu îți aduce beneficii.
Stresul și anxietatea iau naștere deseori din cauza faptului că, ne concetrăm atenția mai mult asupra viitorului. Sigur, este foarte important să ne clădim un viitor stabil și prosper, dar asta nu înseamnă că, trebuie să uiți să te mai și destinzi. Iar relaxarea presupune să fii prezent aici și acum. Este destul de greu să te gândești cum vor decurge lucrurile la serviciu săptămâna următoare și în același timp să te și relaxezi. Corpul tău poate fi așezat într-o poziție confortabilă, dar gândurile?
Relaxarea presupune a-ți aduce corpul și mintea pe aceeași lungime de undă. Dar mulți dintre noi nu știu cum pot face asta. Dacă nici tu nu știi cum să te bucuri de momentul prezent și să te relaxezi, iată câteva lucruri,care te-ar putea ajuta:
Fii prezent aici și acum.
Lasă-ți mintea și corpul să fie în același loc în același timp. Într-o lume care se mișcă cu o viteză amețitoare, acest lucru poate reprezenta o adevărată provocare. Presupune absența oricărei forme de anxietate create de trecut sau viitor, prin urmare lipsa grijilor și a regretului. Poți face asta pentru câteva clipe, nu-i așa? Concentrează-te asupra plăcerii pe care ți-o oferă momentul prezent.
Mergi într-un loc relaxant.
De aceea, iubim cu toții vacanțele. Ne distanțăm de cerințele zilnice și ne reconectăm cu noi înșine. Sigur, nu ne permitem să mergem în vacanță de fiecare dată, când simțim nevoia să ne relaxăm, dar o plimbare în parc, în natură, ne limpezește mintea și ne ajută să ne concentrăm mai bine.
Relaxează-te activ.
Aleargă, mergi pe bicicletă, fă sport. Nu te mai poți gândi la altceva, chiar trăiești “aici și acum”, te eliberezi de energia negativă, de tensiune, de stres. Efectele asupra sănătății le cunoști deja.
Relaxează-te în apă.
Fă o baie în cadă, cu multă spumă și uleiuri aromatice. Stai cât consideri că este necesar. Nu ai cum să nu îi simți efectul!
Învață să apreciezi relaxarea.
Dacă apreciezi cu adevărat rolul important pe care relaxarea îl joacă în viața ta, vei ajunge să o valorifici cu adevărat. Prioritățile se stabilesc în funcție de valoarea pe care o dăm diverselor aspecte ale vieții noastre. Atunci când relaxarea devine o proritate, îți faci timp pentru a păstra echilibrul și armonia în viața ta.
Distrează-te.
Fă ceva amuzant în fiecare zi, măcar pentru câteva minute. Joacă-te cu cei mici, ascultă muzică antrenantă, dansează, citește bancuri. Orice activitate ai alege, fii sigur că te va distra.
Fii creativ.
Implicarea ta în activități creative este o altă modalitate de relaxare. Unora le place să scrie poezii, altora le place să picteze, să cânte, să construiască diverse lucruri. Află ce te pasionează și fii creativ.
Cunoști și alte metode de relaxare? Nu ezita să le împărtășești cu noi! Și nu uita să dai like dacă te-a inspirat acest articol!
________________________
Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro
Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.
Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.
Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!
Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!
Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,
Andreea
2 Comments
n-ar fi mai bun un EFT?
Nu am studiat aceste tehnici pana acum, dar o sa ma informez si pe viitor o sa scriu un articol si despre asta.