Dezvoltare personală Gândire pozitivă Încredere în sine

Cum să atragi ca un magnet și să te bucuri de viață acum

martie 8, 2014

Distribuie!

Colegul meu Silviu Dumitriu are un nou articol pentru tine. Citește-l și spune-ți părerea într-un comentariu. Like și share dacă ți-a plăcut articolul :).

„După ce m-am angajat la firma de internet, împreună cu un prieten… pot spune că am avut parte de diverse experiențe mai plăcute, mai neplăcute și unele mai mult sau mai puțin amuzante.

Până să am acel job, eram un băiat timid, interiorizat și nu prea aveam contact cu lumea. Chiar și atunci când mergeam pe stradă, eram ca un robot… mă gândeam la tot felul de lucruri și habar n-aveam să privesc lucrurile din jurul meu. Fiind neatent și absent, nu vedeam nimic frumos și trăiam într-o lume gri și posomorâtă… chiar dacă afară era cald și frumos.

Întâmplări neplăcute

Prietenul meu mi-a povestit o întâmplare, despre un tip mai în vârstă pe care a binevoit să-l lase blocat afară din casă… fără voia lui, bineînțeles. Genul de om prins în ale lui, a cărui atenție îi este distrasă pentru câteva secunde… momente în care se pot întâmpla lucruri neplăcute.

A sunat la ușă, acesta a deschis și apoi l-a întrebat dacă este interesat de o ofertă de telefonie și servicii de internet. Tipul nu a auzit, a ieșit din casă și i-a răspuns pe un ton iritat: „CEE??”, moment în care ușa s-a închis și a rămas încuiat pe afară. A urmat o replică de disperare: „Aoleooo! M-ai nenorocit!”, după care a început o luptă cu încuietoarea ușii, care nu-i mai permitea să se întoarcă în apartament. Un moment în care a fost distras din lumea lui, l-a lăsat pe om pe scară blocului, într-un maieu și-o pereche de boxeri.

Am pățit și eu să merg pe stradă, să mă gândesc la cai verzi, să întorc capul și să mă opresc la 10 cm de un tomberon de gunoi. Nu purtam ochelari pe vremea aia, dar nici nu eram atât de entuziasmat să pup un coș de gunoi… nu găsesc nimic apetisant în asta.

Îți pot spune că, după un timp, mi-am dat seama că viața mea e de-a dreptul banală, câtă vreme o trăiesc interiorizat în lumea mea și nu am pic de contact cu exteriorul.

Beneficiile exteriorizării

Într-o zi am fost la o tură de jogging în parcul Carol din București și mi-am schimbat atitudinea radical. Am început să privesc în jurul meu și să văd frunzele copacilor care se mișcau într-o armonie totală, păsările și gâștele care se bucurau de viață în mod natural și stând și privind, mi-am dat seama că trăiesc într-o lume minunată, dar pe care nu o mai privisem cu aceiași ochi.

Eram într-o perioadă mai puțin plăcută, după o relație care nu ieșise deloc cum îmi dorisem și, preț de câteva clipe, m-am simțit liber. Nu mai conta absolut nimic, făceam parte din acea natură și eram una cu mediul care mă înconjura.

Mai târziu, am implementat obiceiul ăsta în viața mea de zi cu zi. Mergeam pe stradă și, în loc să mă interiorizez, adoptam o atitudine pozitivă, observam lucrurile frumoase din jurul meu și începusem să mă simt bine în pielea mea. Mi s-a întâmplat să mi se zâmbească pur și simplu și să vibrez efectiv.

Iar lucrurile astea le obții doar atunci când înveți să fii natural, autentic și să te simți bine în pielea ta. Nu contează ce statut ai, cum te îmbraci, ce greutate ai sau cât de bine îți stă machiajul. Sunt lucruri mai presus de atât și începe cu a fi prezent în fiecare zi și a găsi lucrurile bune din lumea în care trăim.

Să observi lucrurile frumoase din jurul tău, să nutrești gânduri pozitive față de ele și să fii recunoscător pentru acele momente… să te simți bine trăind fiecare clipă. Fiecare moment pe care îl trăiești și fiecare lucru mărunt care îți aduce zâmbetul pe buze, merită apreciat.

Asta ține doar de tine, de atitudinea ta și de modul în care privești lucrurile. În concluzie, primul pas din metoda leneșă se rezumă la a fi atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Că tot este luna martie, am o surpriză pentru femei, pe care o poți accesa aici.

Cu drag,

Silviu.”

Acesta a fost Silviu. Eu sunt Andreea și pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, mă găsești pe contact@andreeasavulescu.ro

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply