Dezvoltare personală Gândire pozitivă Relaţii de cuplu Relaţii interumane

Cum să te reconectezi cu partenerul de viață

noiembrie 9, 2011

Distribuie!

Viața nu este întotdeauna așa cum o visăm. Ne lăsăm ușor descurajați, atunci când ne lovim de obstacole și ne pierdem încrederea în noi și în cei din jur. Ajungem, astfel să întâmpinăm dificultăți în diverse domenii ale vieții și de multe ori punem în pericol relația cu partenerul de viață. Ne îndepărtăm, ne deconectăm și nu găsim metodele potrivite pentru a reveni pe drumul cel bun.

Cu toții, avem momente de rătăcire. E cât se poate de uman. Iar atunci când astfel de provocări ne ies în cale, important este să învățăm să le învingem si să gestionăm situațiile dificile, astfel încat să readucem echilibrul în relație.

Simți ca relația ta este în dificultate?

Tu și partenerul v-ați indepărtat?

Vrei să știi cum să vă reconectați?

Iată câteva lucruri pe care ar fi util sa le înțelegi pentru a te reconecta cu partenerul de viață:

Dezordinea poate aștepta.
În general acest aspect vizează femeile. Majoritatea trăiesc cu impresia că sunt judecate în funcție de cum arată casa sau spațiul în care locuiesc. În consecință, în loc să petreacă mai mult timp cu partenerul, se concentrează pe treburile casnice. Dacă faci parte din această categorie, gândește-te la toate lucrurile frumoase pe care le-ai putea face pentru relația ta în acest timp.

Sigur, este important aspectul locului în care trăiești, dar crezi ca este prioritar? Îți aduce asta mai multă satisfacție sufletească decât echilibrul relației tale? Alege o zi pe săptămână în care să te ocupi de curățenie si încearcă să împarți cu partenerul treburile gospodărești. E cert că, bărbații sunt mai retrași când vine vorba de acest aspect, dar fă-l să înțeleagă că scopul este unul nobil.

Fă-ți timp pentru tine.
La acest capitol, de cele mai multe ori, tot femeile dau greș. Bărbaților le este mai ușor să își mențină aspectul. Nu au nevoie de prea multe artificii, de timp sau de efort. În schimb, starea de spirit pozitivă a unei femei este direct proporțională cu aspectul fizic.

Nu uita să te îngrijești, înlocuiește pantalonii de trening și tricoul larg cu jeanșii strâmți și o bluziță provocatoare. Nu e nevoie să arăți ca un model, dar dacă nu te neglijezi te poți simți ca unul.

Creează o întâlnire.
O greșeală comună în relațiile de lungă durată este aceea că, partenerii renunță la a-și mai da întalnire. Ce rost are dacă oricum locuiți împreună si vă vedeți destul de des? Te întrebi. Ei bine, e necesar să încercați să ieșiți în oraș măcar o dată pe săptămână. Îți amintești ce sentimente ai trăit la începutul relației voastre? Încearcă să redescoperi acele sentimente de început. Doar așa puteți combate rutina zilnică.

Conștientizeză-ți sentimentele.
Femeile și bărbații sunt construiți diferit și răspund în diverse feluri la stimulii externi. Felul în care fiecare reacționează la situațiile, care apar poate determina conflicte. De aceea indicat este să îți conștientizezi emoțiile și cauza care le determină. De cele mai multe ori suntem frustrați și dăm naștere unor stări divergente și contradictorii, care afectează echilibrul de cuplu.

Înainte să începi să țipi la partener, gândește-te de ce o faci de fapt. Este el cu adevărat cauza, sau factorii externi îți creează frustrarea?

Acordă-i mai multă importanță partenerului.
Atunci când îți găsești timp pentru a face ceva special pentru cel de lângă tine, te bucuri și de beneficiile acestei acțiuni. Lucrurile simple ca bilețelele de dragoste sau mesajele drăguțe pot reprezenta un mod plăcut de a-i arăta partenerului că îți pasă de el. Fiecăruia dintre noi îi place să se simtă special.

Fii creativ.
Dacă nu poți ieși din casă, găsește diverse moduri de a-ți surprinde jumătatea. Creează o seară romantică sau lucrați împreună la anumite obiective pe care v-ați propus să le îndepliniți. Găsiți activități care vă plac amândurora și profitați pentru a petrece timp frumos împreună.

E necesar să înțelegi faptul că, nimic nu merge de la sine și că oricât de puternica ar fi  dragostea, pentru echilibrul unei relații trebuie să depui puțin efort. Nu mai aștepta ca cel de lângă tine să se schimbe, dacă vrei să trăiești momentele pe care le meriți, încercă să te schimbi pe tine. Dacă nu o vei face, vei primi în continuare același lucru ca și până acum.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

3 Comments

 • nagy maria august 27, 2012 at 3:43 pm

  Buna andreea iti multumesc pt aceste sfaturi citite de mai sus!Eu cu sotul meu suntem impreuna de 10 ani si acum patru ani am facut nunta.Dupa o perioada sa schimbat f multe in viata noastra,dificultati cu bani cu diverse probleme!Eu la varstra de 24 de ani m-am imbolnavit de o boala care necesita tratament pe toata perioada vietii,din pacate!Acum sotul meu e preocupat cu munca ,vine obosit mereu nu pre-a comunicam prea multe,e mai secretos fata de mine,mai bn vorbeste cu familia mea in general cu sora mea de anumite idei decat cu mine!eu ma simt asa ca intr-o colivie de multe ori si mi-am facut propriul meu univers in mine!il iubesc mult ,il respect cat pot de mult dar din partea lui nu am mai auzit cuvinte de genu”te iubesc,te ador si etc…!mi-e greu dar nu stiu ce sa mai fac poate am si eu vina mea ,probabil e vina mea de la inceput nu stiu ce sa mai zic!iti multumesc daca imi raspunzi!

 • Alexandra aprilie 25, 2013 at 10:51 am

  Interesant articolul. Insa nu inteleg de ce, mai peste tot, femeia trebuie cea care trebuie sa „spice things up”.

  Oare nu ne saturam de monotonie si noi, la fel ca si ei?
  Oare noi nu ne plictisim de ei cand stau in casa in pantaloni de treining, nerasi?
  Cred ca acest rol care si l-a asumat femeia(treptat, de-a lungul timpului) de a satisface relatia/barbatul/familia, de a fi cea care trebuie sa incerce sa schimbe lucrurile, i-a adus mai multe prejudicii decat avantaje.

  • ovidiu august 18, 2013 at 7:57 pm

   Eu zic ca propotia e invers, daca am o statistica de articole pro barbati si pro femei. Cel mai bine e ca fiecare partener sa isi vada de jumatea lui de relatie. Asa zic eu ca merge treaba.

  Leave a Reply