Dezvoltare personală Evoluţie personală Încredere în sine Relaţii de cuplu

8 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe

mai 2, 2016

Distribuie!

Ştiai că niciodată în istoria omenirii femeile nu au fost atât de puternice, atât de evoluate, atât de dornice de dezvoltare şi de progres ca acum?

Niciodată femeia nu a avut acces la atât de multe informaţii şi nu a avut atât de multe oportunităţi ca în ziua de azi. Este era noastră. Este era femeii şi a feminităţii. Este vremea în care avem şansa de a ne cunoaște, de a ne evalua, de a ne valorifica potenţialul, de a ne descoperi vocaţia şi de a contribui la schimbarea noastră şi la schimbarea omenirii.

Este timpul perfect în care putem fi libere, în care ne putem exprima uşor și în care în sfârșit ne putem depăşi limitele pe care societatea ni le-a impus până acum.

Este vremea în care ne descoperim puterea interioară şi ne punem în slujba omenirii.

Este vremea în care noi, femeile, putem contribui la a schimba cursul acestei lumi, folosindu-ne inteligenta dar şi imaginaţia, puterea dar şi emoţiile şi vulnerabilitatea, tăria dar şi feminitatea, raţiunea dar şi spiritualitatea, copilul interior dar şi maturitatea.

Noi, femeile, avem toate aceste ingrediente, care, combinate în măsura potrivită, ne pot duce departe, într-un loc al frumuseţii interioare, al frumuseţii exterioare şi al frumuseţii umane, în toată profunzimea ei.

Dacă până în clipa aceasta nu ai simţit puterea feminină din tine, nu înseamnă că ea nu există, ci înseamnă că nu ai folosit uneletele potrivite pentru a o dezgropa.

Poate ai trecut prin momente grele până acum, poate ai suferit, poate ai rătăcit, poate nu te aşteptai la ceea ce ai primit până azi în viaţa ta. Poate eşti tristă sau dezamăgită, poate te simţi neiubita, neîmplinita, poate ţi-e greu, poate simţi că nu mai ai energia necesară de a porni pe un nou drum, de a căuta un nou început, de a scrie o nouă poveste, de a crea un nou tablou al vieţii tale şi de a-l picta în culori minunate.

Te rog însă, nu renunţa!

Lupta pentru tine, lupta pentru copilul tău interior, lupta pentru feminitatea ta!

Găseşte scânteia care se afla în suflet, pentru că ea te va ghida către feminitatea ta! Iar atunci când te conectezi cu feminitatea ta, miracolele încep să se întâmple! Dacă nu ai idee cum şi de unde să începi, poate că asta te va ajuta:

Trecutul tău e important! Nu îl poţi şterge, nu-l poţi ignora şi nu e sănătos să faci asta. Orice s-ar fi întâmplat în copilăria, adolescenta, viaţa ta de până acum, ce-a fost făcut nu mai poţi schimba. Frumos, urât, fericit sau îndurerat, trecutul e acolo şi este scris deja. Îmbrăţişează-ţi rănile, curăţă-le, pansează-le, iar ele se vor vindeca. Rănile deschise îţi provoacă constant durere. Rănile vindecate îţi amintesc constant de puterea ta. Indiferent de lucruile prin care ai trecut, iată-te aici, ai supravieţuit! Ai dreptul ca de azi să trăieşti fără durere. Ia bucuriile și reuşitele din trecut şi poartă-le cu mândrie în poşeta ta. Când simţi că nu poţi face un lucru, deschide poşeta şi priveşte la tot ceea ce ai reuşit să faci cândva! Ia de acolo puterea și fă din nou ceea ce ți-ai propus!

Nu-ţi fie frică să ceri ajutor! Vulnerabilitatea ta poate fi şi cea mai mare arma a ta! Nu o ascunde, nu o îngropa! Accept-o şi foloseşte-o, pentru că ea te va salva. Mulţi bărbaţi cad la picioarele femeilor care au curajul de a-şi arăta vulnerabilitatea. Poate nu ai nevoie de protecţie, dar un bărbat este construit şi pentru a te proteja. Dă-ţi ţie în primul rând şansa de a te simţi autentică satisfăcându-ţi nevoia de a fi vulnerabilă şi dă-i bărbatului pe care îl iubești ocazia de a fi eroul tău și de a-şi îndeplini nevoia de a te proteja.

Nu te mulţumi cu puţin! Setează-ţi întotdeauna standarde înalte. Fii o femeie valoroasă, nu accepta puţin nici de la viaţa nici de la cei din jur! Setează-ţi obiective înalte: o carieră de succes, o familie reuşită, împlinire sufletească, evoluţie, grijă pentru tine şi pentru nevoile tale. Nu e dovadă de egoism, e dovadă de iubire. Ca să-i poţi iubi pe ceilalţi este nevoie să te iubeşti mai întâi pe tine. Când te iubeşti pe tine te transformi într-o femeie valoroasă. O femeie valoroasă este o femeie fericită, iar când tu ca femeie eşti fericită, toată lumea în jurul tău devine fericită.

Nu căuta garanții! Nimic din ceea ce vei face în viaţa nu-ţi va garanta că o să fie bine. Nimic nu-ţi va garanta că o să obţii rezultatele dorite sau că  nu o să fii vreodată trădată, înşelată, părăsită, dezamăgită. Dar opreşte-te din a mai căuta asigurări! În viaţă nu există garanţii. Singurul lucru de care ar trebui să fii sigură este puterea ta. Putrea că indiferent de ce s-ar întâmpla, după ce-ţi vei da o vreme voie să simţi toate sentimentele negative, vei ieşi din starea de victima şi vei continua cu viaţa ta.

Nu-ţi pune niciodată viaţa pe „hold”! Mai ales pentru a trăi viaţa altcuiva! Nu accepta să trăieşti o viaţă care nu te reprezintă dar pe care altcineva şi-ar dori să o trăieşti, pentru a-ţi oferi la schimb aprobarea, aprecierea sau iubirea sa. Nu lasa pe nimeni să-ţi spună cine eşti, fie că e bunica ta, mama ta, tatăl tău, iubitul tău, soţul tău! Fii cine simţi că eşti şi trăieşte după inima ta! Cu riscul ca ceilalţi să se supere, să te şantajeze, să te excludă, să nu te accepte. Eşti minunată aşa cum eşti şi meriţi să îţi construieşti o viaţă doar a ta, în care să îţi îndeplineşti propriile obiective şi idealuri, nu pe ale altora. Nu te aştepta ca oamenii din jur să te susţină şi să te încurajeze, nu va fi întotdeauna aşa. În schimb învaţa să trăieşti cu faptul că există aceste doua variante: te pot accepta asa sau se pot supăra. Dacă ei o aleg pe a doua, nu te împotrivi! Lasă oamenii să fie supăraţi, le vei da un exemplu minunat mergând pe calea ta!

Nu încerca niciodată să ţii pe cineva lângă tine! Cu atat mai puțin dacă această persoană nu te vrea. Eşti specială, eşti minunată, eşti diferită, eşti unică, chiar dacă uneori tu nu te vezi aşa! Când o să înţelegi cu adevărat lucrul acesta, o să fie mai puţin intens când o să realizezi că cineva nu îşi mai doreşte să meargă alături de tine pe aceeași alee. Îţi aminesti ce ţi-am spus despre a fi o femeie valoroasă? Fii aşa! Setează-ţi ca prim criteriu să iubeşti pe cineva care te vrea. Dacă nu te vrea, nu investi, nu merită atenţia ta! Sunt atâtea persoane în lumea asta, încât nu știi de unde și când va înflori dragostea ta. Nici nu-ţi imaginezi când poţi cunoaşte pe cineva minunat care să te iubească aşa cum meriţi cu adevărat! Lasă locul liber pentru acest cineva!

Nu-ţi dori să fii normală, e plictisitor! Nu mai alerga după idealuri de frumuseţe care reflectă „normalitatea” din ziua de azi. Scoate-ţi din minte buzele umflate, sânii imenşi, picioarele de gazela şi iubeşte-te aşa! Gata, nu te mai chinui! Plasticul nu e sexy, photoshop-ul nu e sexy! Atitudinea e sexy, imperfecţiunile sunt sexy! Diferenţele ne dau frumuseţea, naturaleţea cucereşte şi iubirea de sine întinereşte! Iubeşte-te aşa, fă din oglindă cea mai bună prietenă a ta!

Fii blândă cu tine şi fii blândă cu ceilalţi! Dă-ţi voie să fii femeie şi să simţi tot ceea ce o femeie are privilegiul de a simţi! Fii îngăduitoare cu tine atunci când greşeşti şi fii înțelegătoare cu greșelile celorlalţi! Când o persoană are faţă de tine un comportament neadecvat, nu o urî, încercă să înţelegi că fiecare are în urmă o poveste şi poate nu ştii ce bagaj emoţional cară în fiecare zi în spate. Mergi mai departe cu viaţa ta, fără să cazi în capcana urei, a criticilor sau a judecăţii. E mai sănătos în primul rând pentru tine aşa!

Draga mea, sper că cea ce am scris te-a inspirat să mergi în continuare pe calea ta şi să nu renunţi niciodată la a fi tu, la feminitate, la a te conecta cu fiinţa ta! Sper că ceea ce ţi-am transmis să te ajute să conştientizezi cât eşti de minunată şi să nu renununti niciodată la a învesti în tine, în dezvoltarea ta! Ai puterea de a te iubi pe tine, de a-i iubi pe ceilalţi dar mai presus de toate de a schimba ceva! Acum e timpul tău, aceasta este era ta!

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, mă găsești pe contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol! Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu și de acceptare a sinelui, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată, în cele două cărți ale mele, Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut, pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply