Dezvoltare personală Evoluţie personală

De ce te ocolește fericirea și cum poți să o atragi în viața ta?

octombrie 11, 2011

Distribuie!

De multe ori m-am întrebat,care sunt acele lucruri pe care fiecare om și le dorește în viață. Evident, cu toții ne dorim să experimentăm fericirea, acea fericire despre care tot auzim că se vorbește și pe care considerăm că alții o trăiesc pe deplin.

Fericirea este subiectivă. Dacă o să-i întrebi pe cei din jurul tău ce înseamnă pentru ei fericirea, vei realiza că fiecare are o viziune diferită. Unii, îți vor spune că fericirea înseamnă bunăstare, bani, case, mașini, lucruri materiale. Posesiunile – pansament pentru suflet. Alții îți vor spune că fericirea înseamnă dragoste, sex, prestigiu, recunoaștere, aventură, iubire. Puțini vor fi cei care îți vor spune că fericirea izvorăște din iubirea de sine.

Obișnuim să alergăm bezmetici în căutarea factorului fericire și de multe ori îl confundăm cu plăcerea. Ne mulțumim cu false promisiuni, care ne satisfac pe termen scurt.

Câți dintre noi știu oare că. fericirea este de fapt o stare mentală izvorâtă dintr-o alegere conștientă? Atât de simplu! Te trezești dimineața și te decizi să fii fericit. Zâmbești, pentru că asta îți oferă valoare și începi să scotocești în adâncuri:

Cine ești?

Ce te pasionează?

Care este menirea ta pe acest pământ?

Ce poți face pentru tine ca mai apoi să poți oferi altora?

Fericirea este direct proporțională cu autocunoașterea. Cu cât aflii mai multe despre tine și cu cât înveți mai mult să te înțelegi, să te accepți, să te iubești, cu atât mai fericit ești.

Am fost condiționați să credem că factorii externi sunt cei care ne potolesc setea de fericire, și astfel am ajuns să căutăm în exterior ceea ce de fapt ar trebui să se nască în interior. Toate aceste condiționări ni s-au înrădăcinat în minte și de aceea, de multe ori ajungem să ne autosabotăm și să ne distrugem șansele la fericire.

Vrei să știi de ce nu ești fericit? Pentru că nu îți dai voie să fii!

Înainte de toate, e important să îți oferi permisiunea, altfel, oricât de multă iubire sau succes ai avea, nu le vei putea simți cu adevărat. Nu contează ce cred alții că meriți, contează doar ceea ce te convingi pe tine că să crezi!
Mulți oameni consideră că, merită tot ce e mai bun și totuși nu înțeleg unde greșesc de nu primesc toate acele lucruri.

Nu e nevoie să simți că meriți fericirea, trebuie doar să îți permiți să o experimentezi. Fericrea, succesul sau dragostea nu trebuie condiționate, trebuie premise!

Ipotetic vorbind, dacă ți-aș oferi un milon de dolari, ce ai face? I-ai refuza, pentru că nu ai făcut nimic să îi meriți sau i-ai accepta cu plăcere? Sunt convinsă că, i-ai accepta, chiar dacă nu ai făcut nimic pentru ei.
La fel trebuie să fie și cu fericirea. O poți câstiga, poți considera că o meriți, dar primordial este să o accepți în viața ta.

Da, meriți să fii fericit, meriți să ai succes!

Meriți, de asemenea, să fii iubit, apreciat și valorizat. Dar nu vei experimenta cu adevărat niciunul dintre aceste sentimente minunate, până când nu îți vei permite ție să le trăiești!

Începe acum călătoria ta de autocunoaștere, de explorare, de exploatare! Pemite-ți să trăiești! Scrie-ți propria poveste  cu happy end!

Ce ai de gând să faci pentru a cunoaște fericirea autentică?

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

5 Comments

 • Manu021 octombrie 12, 2011 at 8:42 am

  Foarte multi dintre noi isi cauta fericirea in exterior. Ei cred ca daca isi cumpara masina visata, casa visata si daca castiga o anumita suma de bani, vor fi fericiti. Se intampla sa obtina lucrurile materiale pe care si le doresc, iar atunci vor altceva.

  Asa este cum ai zis, fericirea vine din interior, din autocunoastere. Mai cred ca pe langa ingredientele spuse de tine, mai este un ingredient: implinirea vocationala. Cred ca vei fi cel mai fericit cand te vei descoperi pe tine si cand vei fi cunoscut si apreciat pentru ceea ce stii si faci, iar ce faci o faci din placere. Am spus cred, pentru ca inca nu am ajuns la treapta aceea de dezvoltare.

 • angela octombrie 17, 2011 at 7:19 pm

  Implinirea vocationala INSEAMNA FERICIRE PENTRU MINE,DAR INCA ESTE UN ABSOLUT.

 • angela octombrie 17, 2011 at 8:57 pm

  cand aveam 18 ani

  • Andreea noiembrie 11, 2011 at 1:07 pm

   La o varsta destul de frageda. Fii persevernta si vei avea rezultate. Diferenta dintre un om care are succes si unul care nu are consta in perseverenta! Cultiva-ti abilitatea de a persevera!

  Leave a Reply