Evoluţie personală

8 lucruri pe care să ți le spui în fiecare zi

septembrie 16, 2012

Distribuie!

Am renunțat de mult la a mă mai lupta cu mine, pentru că am înțeles că cea mai dificilă luptă este aceea pe care o duci cu tine însuți. De care parte poți să fii atunci?

Așa că am început să lupt pentru mine.

Și aceste lupte m-au învățat că datoria mea ca om este aceea de a-mi număra binecuvântările, nu necazurile, de a trăi fiecare zi că și cum ar fi ultima, de a permite durerii să se stingă treptat, de a oferi mai mult decât am, de a caută binele în orice om și situație, cu riscul de a mi se spune că asta mă face naivă…

Luptele m-au învățat că, uneori trebuie să îți faci timp pentru cei care contează, nu se știe cât vor mai fi lângă tine, că pot să rad și să-mi permit să plâng atunci când simt nevoia, că este benefic să mă concentrez asupra lucrurilor importante pentru mine, că este necesar să iau decizii, nu să îmi inventez scuze, și că, indiferent dacă voi ieși sau nu învingătoare, voi reuși să îmi păstrez echilibrul sufletesc de-a lungul vieții rămânând fidelă valorilor mele.

Am înțeles cândva că nu ai cum să treci prin viață fără luptă… dacă nu duci nici măcar o bătălie, nu trăiești, nu exiști, ci supraviețuiești. Dacă nu te arunci în vâltoare, riști să rămâi o umbră.

N-ai să gusti niciodată din dulceața vieții dacă nu ai să te ridici și ai să-ți spui:


1. Sunt dispus să lupt din răsputeri pentru lucrurile pe care mi le doresc cu adevărat.
 Majoritatea lucrurilor nu se dobândesc ușor, dar merită să lupți pentru ele. Cu cât aștepți mai mult acel “ceva”, cu atât mai mult îl vei aprecia atunci când îl vei obține. Cu cât mai aprig lupți pentru ceva, cu atât mai valoros va fi pentru tine când îl vei avea. Cu cât mai mare este suferința pe care o vei îndura în călătoria ta, cu atât mai dulce va fi sosirea ta la destinație.

2. Acționez acum. Și ce dacă există posibilitatea să dai greș? Întotdeauna există riscuri și întotdeauna vei face greșeli. E în natura umană. Iar o viață petrecută făcând greșeli, este nu doar mai plăcută, dar mult mai utilă decât o viață petrecută făcând…nimic. Multe lucruri mărețe pot fi realizate într-o zi, atâta timp cât nu faci acea zi “de mâine”.

3. Sunt conștient de frumusețea mea. Indiferent de aspectul fizic, ești frumos și trebuie să o știi. Cum te văd ceilalți, nu este important. Cum te vezi tu contează cu adevărat. Frumusestea sălășluiește în ochii celui care privește. A fi frumos înseamnă a te privi frumos, a fi încrezător. Este viața ta, sunt alegerile tale, greselile tale și lecțiile tale, cele care te fac frumos.

4. Fac tot ceea ce îmi stă în putință.
 Tot ceea ce faci te ajută să te dezvolți. Chiar și acele lucruri pe care le crezi o pierdere de timp. Uneori, acestea se transformă în cele mai frumoase lucruri pe care le-ai făcut vreodată. Dacă lupți pentru ceva și nu vezi rezultate, nu renunța, lucruri uimitoare se pot întâmpla chiar atunci când te aștepți mai puțin. În fiecare zi din viața ta, ai parte măcar de un zâmbet sincer, de un act de bunătate, de o realizare, sau de o lecție, care te va aduce mai aporape de visul tău.

5. Îmi permit să iau o pauză. Uneori ne este atât de greu să fim fericiți pur și simplu, pentru că refuzăm să ne desprindem de lucrurile, care ne supără. Lasă-le să treacă, desprinde-te. Ziua de mâine îți va spune o poveste despre speranță, despre noi oportunități, despre posibilitatea de a trăi mai frumos.

6. Este suficient timp astăzi pentru a face și ceea ce-mi place.
 Spune-mi: unde ți-ai părăsit fericirea? În brațele unei iubiri de mult apuse? Într-un vis la care ai renunțat cândva? În paginile unei povești pe care nu ai scris-o niciodată până la sfârșit? Acordă-i puțin timp astăzi fericirii tale, meriți să ai parte de ea.

7. Sunt neprețuit în ochii cuiva. Există oameni care cred că totul li se cuvine, că o persoană li se cuvine… Nu te dărui unor astfel de persoane. Concentrează-te asupra celor care te iubesc și te acceptă pentru cine ești, așa cum ești, fără să încerce să te schimbe. Și prețuiește-i pe oamenii care te-au văzut, atunci când pentru toți ceilalți erai invizibil.

8. Nu este prea târziu. Oamenii nu trebuie judecați după ceea ce au făcut, ci după ceea ce ar putea să facă. Indiferent cine ești, de unde vii și ce ai făcut până acum, întotdeauna poți alege să devii un mai bun “tu”. Atunci când vei reuși să blochezi vocile critice ale celorlalți, pentru a reuși să distingi vocea puterii tale interioare, vei cunoaște pacea și vei distinge direcția. Acela va fi momentul în care vei realiza că nu este prea târziu să fii ceea ce ai fi putut deveni.

Astăzi este ziua perfectă pentru a te ridica și a lupta pentru tine!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Alex Pop septembrie 16, 2012 at 9:47 pm

  Imi place foarte mult punctul 5! Cateodata trebuie sa luam cate o pauza ca sa ne reicarcam bateriile si sa ne dam seama cine suntem in caz ca am uitat.

  Parerea mea e ca e foarte important sa ne folosim de aceasta pauza ca sa stim unde ne aflam in raport cu valorile noastre si cu ceea ce vrem sa facem cu viata noastra.

  Pauza poate fi una pe care ne-o dam singuri sau una care vine fortat. Aici ma refer la boala. Cred ca boala si accidentarile ne fac sa ne uitam in interiorul nostru si sa ne ajute sa mergem mai departe sau sa ne alegem un alt drum in caz ca cel care ne-a adus pana aici nu ne va duce si acolo unde dorim.

  Pauzele ne fac mai puternici din cauza ca te obliga pur si simplu sa existi fara sa faci nimic altceva. Cand esti bolnav sau cand stai singur in casa nu mai esti avocat, doctor, inginer sau sportiv ci esti pur si simplu TU. Si in acel moment poti vedea foarte clar cine esti si poti sa-ti reevaluezi valorile.

 • Mihaela septembrie 17, 2012 at 7:39 am

  Este foarte frumos si folositor ceea ce tu postezi cu atata caldura si bunatate. Multumesc pentru ca tot timpul imi reamintesti sa fiu fericita si sa ma bucur de ceea ce am si de ceea ce sunt.

 • florentina septembrie 17, 2012 at 12:41 pm

  Citind aceste randuri pot spune inca odata ” sunt un om puternic”,intotdeauna am stiut sa iau decizii bune in momente dificile,momente pe care nu le doresc nimanui,momente, ce iti pune mintea, sufletul la grea incercare. Sa lupti cu altul este o lupta usoara, dar sa lupti cu tine insasi ,cu destinul este cea mai grea lupta si eu pot sa spun intotdeauna , mintea mi-a invins sufletul ceea ce ma face foarte multumita, chiar daca, mi-a fost scris un destin urat plin de tristete, mintea mea il biruie.
  Fiti puternici , puterea vine din interiorul vostru ci nu din exterior cautati-o si o veti gasi !Succes!

 • mihaela septembrie 18, 2012 at 7:41 pm

  Da,viata este o lupta dar merita sa fie traita nu consumata,alaturi de oameni de calitate pe care sigur f.greu ii gasesti dar trebuie cautati.Sunt puternica,cu multa rabdare si dorinta de a ma inconjura de adevarati oameni,intelepti si buni.Mult succes si voua!

 • mirela septembrie 20, 2012 at 5:48 am

  In viata mea am avut parte numai de momente neplacute si multe lacrimi,alaturi de saitul tau am inceput sa devin mai puternica, iti multumesc pentru tot ce scrii si felicitari iti doresc sa ai o viata plina de realizari frumoase. SUCCES!

 • Ion septembrie 20, 2012 at 7:32 am

  Multumesc.

 • elena septembrie 20, 2012 at 5:20 pm

  multumesc din suflet pt articol.Te am descoperit cand aveam nevoie f mare de cateva sfaturi.

 • liliana septembrie 21, 2012 at 12:49 pm

  NU INTELEG EXPRESIA F.DES INTILNITA,,TRAIESTE FIECARE ZI CA SI CUM AR FII ULTIMA,,ADICA CU REGRETE CA NU AM FACUT MULTE LUCRURI PE CARE MI LE DORESC,CU PARERE DE RAU CA NU M-AM INTILNIT CU PERSOANE F. DRAGI DIN CAUZA DISTANTEI ETC……..

  • Andreea septembrie 22, 2012 at 7:35 am

   Nu! Traieste ca si cum nu ai mai avea nimic de pierdut! Asuma-ti riscuri, da-ti voie sa faci acele lucruri pe care regreti ca nu le-ai facut. Este trist faptul ca oamenii au regrete… Da, comitem greseli si lasam sa ne scape oportunitati, dar de ce sa traiesti privind la trecut si regretand, cand poti sa traiesti un prezent frumos si sa iti construiesti un viitor de vis? Persoanele dragi iti sunt dragi indiferent de distanta. Nu conteaza cat timp au fost plecate, ci cum stii sa traieste acele cateva clipe pe care le petreci alaturi de ei. Ele pot conta o eternitate… Iti spun pentru ca stiu :).

 • stan elena septembrie 23, 2012 at 6:57 am

  in viata mea am avut parte numai de suferinta si lacrimi ,iti multumesc

 • Leave a Reply