Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă

14 lecții de viață pe care le-am învățat în 2011

ianuarie 5, 2012

Distribuie!

Se spune că omul deține minunata capacitate de a cumula informații și că pe tot parcursul vieții noastre învățăm. Învățăm din succese, din greșeli, din eșecuri. În 2011 am trăit multiple situații și am învățat numeroase lecții. Lecții despre succesul în viață, dar și lecții dureroase.

Sunt o persoană încăpățânată și nicidecum perfectă. Greșesc des și învăț zilnic câte ceva din fiecare situație. 2011 a fost un an plin de învățăturicare îmi vor servi toată viața. Am investit timp și energie în acest site, pentru că îmi doresc să constituie o resursă în dezvoltarea ta personală și în descoperirea fericirii tale, pe toate planurile.
Nu voi face excepție și îți voi împărtăși ceea ce am învățat eu pe parcursul anului 2011 în speranța că, aceste lucruri te vor ajuta și pe tine:

1. Am învățat că sănătatea ar trebui să reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi și că dietele drastice nu sunt o soluție. Am slăbit adoptând un stil de viață sănătos, echilibrat și am reușit să mă mențin în forma pe tot parcursul anului, evitând efectul yo-yo.

2. Am învățat că, somnul este extrem de important. Am încercat diferite strategii, una dintre ele incluzând 5-6 ore de somn în ideea de a munci mai mult și a îndeplini mai multe sarcini. Dar programul care a dat cele mai multe rezultate a fost cel care include 7-8 ore de somn, în urma căruia am constatat că sunt mai focusată, mă refac mai repede fizic și mental, sunt mai fericită, râd mai mult și obțin rezultate de calitate.

3. Am învățat că, trebuie să îmi iau visurile în serios. Unii privesc la visurile lor și nu realizează că, ele ar putea cu adevărat să devină realitate. Chiar și cel mai neînsemnat vis merită luat în serios. Am învățat să le acord visurilor mele respectul cuvenit așternându-le pe foaie și elaborând un plan de acțiune, care să mă ajute să le îndeplinesc. Și am obținut și rezultate.


4. Am învățat că, este greu să mă concentrez dacă nu am un scop bine stabilit. Majoritatea dintre noi își trăiesc viața îndeplinind lucrurile pe care alții își doresc să le îndeplinim, fără a ști ce ne dorim cu adevărat să facem. Am învățat că, pentru a trăi viața pe care mi-o doresc cu adevărat este important să aflu ce îmi doresc să realizez și ce vreau să las în urmă mea.

5. Am învățat că fiecare om de pe planeta asta are o poveste și că de la fiecare dintre ei putem “fura”câte ceva care ne poate ajuta să ne desăvârșim.

6. Am învățat că în fiecare situație cu care ne confruntăm există o oprtunitate. Atunci când lucrurile nu merg bine ne îndepărtăm de imaginea de ansamblu și nu vedem lecțiile pe care viața ni le oferă. Atunci când ceva nu merge conform așteptărilor mele, încerc să descopăr, care este lecția ascunsa din spatele acelor împrejurări.


7. Am invatat ca este extrem de greu sa fii prezent si sa traiesti momentul, dar este imperios necesar daca ne dorim sa cunoastem fericirea autentica. A fi prezent are ca si consecinte o productivitate ridicata, relatii de calitate, invataturi remarcabile, mai multa ditractie si mai multa buna-dispozitie.
Iti doresc un an plin de realizari si mult echilibru sufletesc!


8. Am învățat că, oricât de prinși am fi în cotidian, e important să îmi găsesc timp pentru propria persoană, să fac săptămânal ceva pentru mine. Fie că este vorba despre o plimbare, o baie relaxantă cu uleiuri aromate, o mască de par naturistă sau un tratament de înfrumusețare, nu ratez niciodată momentele de răsfăț. Ele constituie o bună oportunitate de a-mi încărca bateriile.

9. Am învățat că, schimbarea este un lucru minunat. Nu poți ieși din mulțime, nu poți aduce invoatie, nu poți fi creativ decât căutând constant schimbarea. Este cea mai bună modalitate de a trăi o viață palpitantă.

10. Am învățat să îmi confrunt fricile și să le depășesc. Pentru a ne dezvolta pe toate planurile vieții este necesar să ieșim din zona de confort. Nu este o soluție să așteptăm că oportunitățile să ne bată la ușă, trebuie să le căutăm și să profităm de ele.


11. Am învățat că în viațăexistă numeroase lucruri pentru care putem fi recunoscători. Sunt foarte norocoasă că am o familie, care mă înțelege și mă susține, am relații care îmi aduc satisfacție, am un potențial pe care zilnic încerc să îl valorific.


12. Am învățat că greșelile sunt inevitabile, dar în același timp prețioase. Învățăm din greșeli la fel cum învățăm din succese. Putem, de altfel, să învățăm și din greșelile altora, economisind astfel timp și energie și ajungând mai repede acolo unde ne dorim.

13. Am învățat că, este extrem de important să îmi ascult cititorii. Astfel că,sunt foarte atentă la emailurile și comentariile pe care le primesc pe site. Una dintre nevoile mele dominante este aceea de a fi utilă, iar calea pentru a o satisface este aceea prin care îți ascult ție nevoile și încerc să ți le satisfac prin materiale de calitate.

14. Am învățat că, prea multe posesiuni pot sta în calea porgresului, pot omorî creativitatea. Așa că, încerc să le rulez și cel puțin odată pe an să dau lucrurile, care nu îmi mai folosesc, unor oameni cu posibilități modeste, care chiar au nevoie. În acest fel, mă debarasez de trecut și sunt mai deschisă către nou.

Acestea sunt principalele lucruri pe care le-am învățat în 2011 și care m-au ajutat să îmi îmbunătățesc viața.Sper căte vor ajuta și pe ține și aștept să îmi spui care sunt lecțiile pe care viața ți le-a oferit ție în anul care tocmai s-a încheiat. Și dacă îți place articolul, apasă pe butonul “Îmi place” pentru a împărtăși informațiile și prietenilor tăi.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

9 Comments

 • Manu021 ianuarie 6, 2012 at 8:13 am

  Multumesc pentru toate lectiile. Iti doresc ca anul acesta (2012) sa iti dea si mai multe posibilitati de a invata cate ceva.

 • andrei ianuarie 6, 2012 at 9:51 pm

  Mersi (mi-a cazut bine articolul )
  foarte asemanatoare lucruri am invatat si eu ! ma bucur sa vad o unda comuna. succes si multe lectii din care sa inveti in continuare !

 • Demetra ianuarie 7, 2012 at 5:17 pm

  14 teme de meditat!
  Succes si inspiratie in continuare!

 • Sorin ianuarie 9, 2012 at 7:37 pm

  Frumos ca ai inceput si ai sfarsit articolul cu „a da mai departe”

 • myky mai 16, 2012 at 10:18 am

  doamne ,cat de mult mi-a pacut!!!!multumesc!!!voi medita si voi pune in aplicare!!!
  poti sa ma ajuti in legatura cu ,,puterea subconstientului,,legea atractiei,,,,multumesc!

 • Leave a Reply