Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă

Cum să fii fericit cu ceea ce ai

iulie 17, 2011

Distribuie!

 

Sunt momente în viață, când simțim că nu avem destul,atât pe plan sentimental, cât și în ceea ce privește celelalte planuri ale vieții. Sunt momente în viață când tindem către mai mult, când ceea ce avem nu ne mai aduce satisfacție, când realitatea ne copleșește, ne provoacă nemulțumire și ne face nefericiți. De multe ori, uităm că noi suntem făuritorii propriei noastre fericiri, că noi suntem cei care alegem care parte a paharului dorim să o vedem.

Succesul se dobândește prin muncă, iar fericirea se învață, și dacă vrei să ai succes cu adevărat, e necesar să înveți să fii fericit cu ceea ce ai. Iar dacă nu știi cum să faci asta, iată câțiva pași pe care poți să-i urmezi:

Concentrează-te asupra a ceea ce ai, nu asupra a ceea ce-ți lipsește. De multe ori, ne gândim numai la ceea ce am vrea să avem și uităm de lucrurile pe care deja le deținem. Sigur, este sănătos și indicat să ai dorințe și idealuri, dar de cele mai multe ori, gândindu-te la lipsuri, îți faci griji și îți provoci nefericirea. Uiți să fii recunoscător pentru ceea ce deții. Notează-ți într-un carnețel toate lucrurile pe care le ai în momentul de făță și pentru care vrei să mulțumeșți. Partener, slujba, prieteni. Spiritual sau material, fii recunoscător!
Reține: oricât de mult ai avea, întotdeauna îți vei dori mai mult, așa că învață să găseșți fericirea în jurul tău.

Stabilește-ți un nou obiectiv. Îți dorești să slăbeșți 5 kilograme? Vrei să îți faci mai mulți prieteni? Începe de acum! Să ai un obiectiv stabilit și să te mobilizezi pentru îndeplinirea lui îți alungă orice sentiment de nesiguranță și îți conferă încredere în propriile forțe,  mai ales atunci când îl duci la îndeplinire.
Reține: oamenii care-și stabilesc obiective au mult mai multe șanse de reușită, deoarece știu exact pentru ceea ce trebuie să lupte și își canalizează energia către îndeplinirea scopului propus.

Înconjoară-te de lucruri care te fac fericit.
 Iubeșți florile? Înconjoară-te de cât mai multe. Acasă, la birou, oriunde îți petreci o mare parte din timp. Același lucru se aplică și în cazul oamenilor: te simți foarte bine cu prietenii? Stai cât mai mult în compania lor. Iubești succesul și vrei să-l dobândești? Înconjoară-te de oameni de succes, ascultă-i, studiaza-i, preia atitudinea lor.

Desprinde-te de trecut. Se spune că, oamenii fericiți sunt cei care își acceptă trecutul, își trăiesc prezentul și nu se tem de viitor. Orice s-ar fi întâmplat în trecutul tău, acceptă că parte din tine și mergi mai departe. Dacă vrei să realizezi ceva, e necesar să-ți canalizezi energia către o direcție, așa că încetează să o mai risipești privind în urmă, lasă regretele și stabilește-ți scopuri. Poate deveni chiar distractiv.

Distrează-te. Nu te izola, socializează, mergi la o petrecere, fă o plimbare pe plajă, ieși cu prietenii sau cu partenerul, faceți ceea ce va place. Ieși din zonă de confort și leagă noi prietenii, fă-ți noi cunoștințe. Încearcă să te ocupi de lucrurile care te mulțumesc și care sunt în concordanță cu propriile tale valori.
Reține: Ești fericit atunci când există echilibru între ceea ce gândeșți, ceea ce simți și ceea ce faci.

Ignoră comentariile negative la adresa ta. Oricine ai fi,oriunde ai fi, orice ai face, mereu vor exista nemulțumiri, critici sau comentarii în ceea ce te privește. De multe ori, acest lucru te poate demoraliza, și oricât de mult ți-ai propune să fii indiferent, nu e garantat că îți va reuși întotdeauna. Deja am învățat și încercăm să acceptăm că, nu există perfecțiunea așa ca ține minte că nu-i poți împăca pe toți. Ceea ce trebuie să înțelegi este faptul că, mereu vor exista persoane care îți  vor ataca stima de sine, te vor contrazice și-ți vor tăia elanul. Să îți pese de toate astea, ar fi risipă de energie, energie pe care o poți folosi în scopuri creatoare.
Reține: oamenii împăcăți cu ei înșișisunt oameni care se cunosc foarte bine, își acceptă defectele, își conștientizează calitățile, sunt siguri pe ei și niciodată dependenți de părerile altora.

Spune-mi părerea ta în legătură cu acest articol, iar dacă îți place și consideri că poate ajută și alte persoane, nu ezita să dai un Like sau un Share pe Facebook.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply