Dezvoltare personală Sănătate

Cum să te lași de fumat

iunie 29, 2010

Distribuie!

Dependența de nicotină este foarte dificil de depășit. Doar gândul de a renunța la țigări este de ajuns pentru a îi face pe cei mai mulți fumători să se simtă iritați. Cu toate acestea, renunțarea la tutun este o dorință realizabilă pe care mii de oameni reușesc să o ducă la îndeplinire anual. Cu siguranță, dacă citești acest articol, ești unul dintre cei conștienți de efectele negative ale nicotinei, și ai ca scop învingerea dependenței.

Ce trebuie să știi?

Renunțarea reprezintă un act de voință și este un proces de durată pe parcursul căruia foarte probabil să întâlnești suficiente obstacole. Și dacă vrei ca rezultatul eforturilor tale să fie unul pozitiv, poți începe parcurgând ideile următoare:

1. Schimbă gândirea dependenței!
Se vehiculează că partea mentală, psihologică, a dependenței de nicotină este mai greu de depășit decât dependența de cocaină sau heroină, din cauza faptului că obiceiul de a fuma este foarte bine înrădăcinat în viața noastră.

2. Adoptă o stare de spirit pozitivă!
Cum au renunțat alți oameni la fumat? Mai important, cum poți învața din succesul lor despre cum să renunți la fumat? Care este secretul de a te menține motivat pe toată durata procesului? Se întâmplă ca o persoană să renunțe pur și simplu că prin minune? Ai să afli că dacă te bazezi pe “a fi gata”, înainte de a te lăsa de fumat, riști să nu renunți niciodată. Nu există momentul potrivit pentru asta.

3. Acceptă sprijinul celor din jur!
Șansele de renunțare la fumat sunt de multe ori mai mari atunci când ai sprijinul unor oameni apropiați. Cere și acceptă dacă ți se oferă ajutorul membrilor familiei și al prietenilor apropiați care doresc ceea ce este mai bun pentru tine.

4. Ai răbdare!
Așa cum am mai precizat, renunțarea poate fi un proces care cere timp. Așteaptă-te să ai parte de suișuri și coborâșuri. E necesar să înveți artă răbdării și să o aplici mai ales cu tine însuți. Nu este ușor să spui stop unei adicții căreia te-ai supus ani de zile. Acordă-ți timpul și spațiul de care ai nevoie pentru a te vindeca.

5. Practica este necesară!
Un pas fundamental în renunțarea la fumat îl reprezintă practica. Procesul de renunțare nu poate fi grăbit astfel încât e preferabil să te relaxezi și să consideri că timpul lucrează în favoarea ta. Cu cât mai mult timp va trece de la ultima țigară fumată, cu atât mai puternic vei deveni. Nu uita că ai petrecut ani în care ai asociat fumatul cu practic fiecare activitate din viațăa ta, bună sau rea. Să te dezveți de a asocia țigara cu aceste obiceiuri necesită o lungă perioada de timp și foarte multă practică.

6. Fii puternic!
Crede în principiile recuperării tale, crede în tine! Ai ceea ce este nevoie pentru a reuși, consideră fumatul de domeniul trecutului, începe chiar acum!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply