Dezvoltare personală Sănătate

Cum să te lași de fumat

iunie 29, 2010

Distribuie!

Dependenta de nicotina este foarte dificil de depasit. Doar gandul de a renunta la tigari este de ajuns pentru a ii face pe cei mai multi fumatori sa se simta iritati. Cu toate acestea, renuntarea la tutun este o dorinta realizabila pe care mii de oameni reusesc sa o duca la indeplinire anual. Cu siguranata daca citesti acest articol esti unul dintre cei constienti de efectele negative ale nicotinei, si ai ca scop invingerea dependentei.

Ce trebuie sa stii?

Renuntarea reprezinta un act de vointa si este un proces de durata pe parcursul caruia foarte probabil sa intalnesti suficiente obstacole. Si daca vrei ca rezultatul eforturilor tale sa fie unul pozitiv, poti incepe parcurgand ideile urmatoare:

1. Schimba gandriea dependenta!
Se vehiculeaza ca partea mentala, psihologica, a dependentei de nicotina este mai greu de depasit decat dependenta de cocaina sau heroina, din cauza faptului ca obiceiul de a fuma este foarte bine inradacinat in viata noastra.

2. Adopta o stare de spirit pozitiva!
Cum au renuntat alti oameni la fumat? Mai important, cum poti invata din succesul lor despre cum sa renunti la fumat? Care este secretul de a te mentine motivat pe toata durata procesului? Se intampla ca o persoana sa renunte pur si simplu ca prin minune?

Ai sa afli ca daca te bazezi pe “a fi gata”, inainte de a te lasa de fumat, risti sa nu renunti niciodata. Nu exista momentul potrivit pentru asta.

3. Accepta sprijinul celor din jur!
Sansele de renuntare la fumat sunt de multe ori mai mari atunci cand ai sprijinul unor oameni apropiati. Cere si accepta daca ti se ofera ajutorul membrilor familiei si al prietenilor apropiaticare doresc ceea ce este mai bun pentru tine.

4. Ai rabdare!
Asa cum am mai precizat, renuntarea poate fi un process care cere timp. Asteapta-te sa ai parte de suisuri si coborasuri. E necesar sa inveti arta rabdarii sis a o aplici mai ales cu tine insuti. Nu este usor sa spui stop unei adictii careia te-ai supus ani de zile. Acorda-ti timpul si spatial de care ai nevoie pentru a te vindeca.

5. Practica este necesara!
Un pas fundamental in renuntarea la fumat il reprezinta practica. Procesul de renuntare nu poate fi grabit astfel incat e preferabil sa te relaxezi si sa consideri ca timpul lucreaza in favoarea ta. Cu cat mai mult timp va trece de la ultima tigara fumata, cu atat mai puternic vei deveni. Nu uita ca ai petrecut ani in care ai asociat fumatul cu practic fiecare activitate din viata ta, buna sau rea. Sa te dezveti de a asocia tigara cu aceste obiceiuri necesita o lunga perioada de timp si foarte multa practica.

6. Fii puternic!
Crede in principiile recuperarii tale, crede in tine! Ai ceea ce este nevoie pentru a reusi, considera fumatul de domeniul trecutului, incepe chiar acum!

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, mă găsești pe contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol! Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu și de acceptare a sinelui, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată, în cele două cărți ale mele, Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut, pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply