Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă Încredere în sine

Cum îți menții perseverența

august 2, 2011

Distribuie!

Perseverența este acea stare mentală, care nu ne dă voie să renunțăm și ne îndeamnă să trecem peste obstacole mai mari decât ne-am fi putut imagina. Perseverența este cea care ne alimentează cu putere, astfel încât să putem îndura durerea și respingerea, greutățile și pirderile. Perseverența este cea care ne ajută să ne atingem scopurile. Perseverența constă în determinare, persistență, dorință

Chiar dacă în momentul de față simți că perseverența nu este unul din atuurile tale, află că ea, ca orice stare mentală, poate fi cultivată. Viața poate oferi oricui o cină și un pahar de vin. Pentru cei care au idealuri mult mai înalte și își doresc succes, este nevoie de perseverență. Iată cum o poți dezvolta:

Stabilește-ți scopuri. Este foarte important să știi ceea ce-ți dorești și unde vrei să ajungi. Cu siguranță, vor exista momente când te vei abate de la calea ta, dar a știi care îți sunt scopurile, poate constitui un stimulent puternic.

Nu te îndoi niciodată de tine. Dacă îți dorești să ai succes, nu e loc de incertitudini și neîncredere în propria persoană. Fii curajos și nu te lăsa pradă limitărilor.

Fii persistent. Ești cu atât mai perseverent în îndeplinirea obiectivelor, cu cât ești mai pasionat de ceea ce faci. Nu renunța. Fii deschis oportunităților, care s-ar putea ivi și caută întotdeauna un miracol. Ba mai mult, încearcă să devii chiar tu acel miracol.

Fii sincer cu tine și stabilește ceea ce trebuie schimbat.
 Schimbarea ar putea fi necesară pentru a-ți aduce succesul, așa că fii flexibil, deschis și onest.

Când ceva nu merge, treci mai departe. Nu te concentra asupra a ceea ce nu merge bine, nu pierde timpul și mergi mai departe.

Nu îți interpreta greșelile drept eșecuri. Greșelile constituie o sursă neprețuită de educației. Nu te împotmoli și nu renunța, dacă ai eșuat în ceva, ia-o de la capăt. Avem posibilitatea de a folosi fiecare eveniment pentru a învăța și a evolua, sau pentru a-l îndrepta împotriva noastră.

Trăiește cu recunoștință. Fii conștient de ceea ce ai în momentul de făță și fii recunoscător pentru viața ta. Simțul neîmplinirii se extinde și se multiplică, așa că alege să fii recunoscător.

Creează-ți noi obiceiuri. Perseverența este rezultatul direct al obiceiurilor, repetiției și curajului. Asumă-ți riscuri, fă lucruri noi, diferite și provocatoare. Scapă de temeri și crede cu adevărat că, cea mai bună cale de a-ți trăi viața este departe de mediocritate. Fii extraordinar!

Perseverența te va ține pe drumul cel bun în vremuri dificile. Visează întotdeauna măreț, și investește timp, efort şi flexibilitate pentru a realiza aceste vise. Fii persistent, dar totuşi relaxat, concentra, dar flexibil  atât în ceea ce priveşte obiectivele, cât şi planurile tale.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply