Dezvoltare personală Evoluţie personală

Despre oamenii care inspiră

noiembrie 26, 2013

Distribuie!

“Pentru cei nebuni, neadaptați, rebeli, conflictuali, pentru cei ce se deosebesc de ceilalți, cei care văd lucrurile diferit. Lor nu le plac regulile, și nu respectă starea de status quo. Îi puteți cita, vă puteți contrazice cu ei, îi puteți glorifica sau demoniza. Dar singurul lucru pe care nu-l puteți face este să-i ignorați. Pentru că, ei schimbă lucrurile. Ei motivează rasa umană să progreseze. Și deși unii îi consideră nebuni, noi îi considerăm genii. Pentru că, cei care sunt destul de nebuni să creadă că pot schimbă lumea sunt cei care o și schimbă.” – Steve Jobs

Se spune că, oamenii sunt diferiți. Și totuși, nu e greu să-ți dai seama că aproximativ 95% dintre ei sunt asemănători. Oameni trișți, frustrați, deprimați, neîncrezători, neputincioși, resemnați. Oameni nemulțumiți, oameni critici, oameni pasivi. Oameni care se declară învinși chiar înainte de a începe bătălia. Oameni care au potențial, dar care au și scuze. Oameni care ar putea contribui, care ar putea crea, care ar putea inova, dar care nu o fac. Oameni care se plâng, deși au toate resursele necesare pentru a deveni măreți. Oameni care se mulțumesc cu a se declara normali, deși normalitatea îi nefericeste.

Și există restul. Cei 5%. Sunt cei care creează, cei care acționează, cei care salvează. Cei care cunosc semnificația cuvântului progres. Sunt cei care se lupta. Cei ce știu să învingă, chiar dacă  soarta nu a fost atât de generoasă cu ei pe cât a fost cu alții. Sunt cei care ne inspiră.

Aceștia sunt oamenii care mi-au spus poveșți. Povești dureroase, dar totuși frumoase. Unele nu mi-au putut fi spuse în cuvinte… Altele nu mi-au putut fi arătate cu degetul. Câteva mi-au fost transmise din scaunul cu rotile iar unele mi-au fost împărtășite prin lacrimile din ochii celor care, deși au fost loviți, au decis să nu se lase pradă disperării. Aceștia sunt oamenii care schimbă oameni. Aceștia sunt oamenii care schimbă vieți.

Aceștia sunt oamenii pe care îi iubesc. Aceștia sunt oamenii cărora le mulțumesc. Pentru că, ei sunt cei care ne motivează. Sunt cei care ne împing către progres. Ei sunt cei care ne provoacă, cei care ne reamintesc că suntem niște norocoși.

Iubesc oamenii diferiți. M-au învățat că viață trebuie trăită. M-au învățat să nu renunț. M-au învățat că orice e posibil atunci când îți dorești. Omul ăla fără o mână, manager la o mare companie, colegul lui, cel cu proteză la picior, care-și conduce mașina în fiecare zi, omul în scaun cu rotile, care vorbește despre mintea umană și comportament, copilul autist, care reușește in sfârșit să spună “mama”, “apă”, “papa”, “bobo” și mămica aceea grozavă, care deschide centre pentru recuperarea copiiilor cu autism… aceștia sunt oamenii frumoși! Aceștia sunt oamenii ,care dau culoare lumii. Aceștia sunt oamenii de la care îmi doresc să învăț toată viața.

Ei sunt cei care ne provoacă să fim mai buni. Ei sunt cei care, deși dezavantajați, găsesc avantaje. Nu sunt cei care au primit a doua șansă, sunt cei care ne oferă nouă, celorlalți, o a două șansă. Șansa de a trăi, aici și acum, cu intensitate. Fără să ne plângem, fără să ne victimizăm, fără să ne resemnăm. Sunt oamenii valoroși, care ne ajută să dăm sens vieții.

Dacă nu cunoști astfel de oameni caută-i! Ei te vor ajuta să fii altfel, să ieși din mulțime, să gândești în afară cutiei, să vezi imaginea de ansamblu! Ei te vor provoca să înțelegi că viața e frumoasă, că prezentul este un dar și că ești menit să lași o urmă în univers. Ei te vor învăța să trăiești. Să trăiești autentic!

Dacă ți-a plăcut ce ai citit, te rog distribuie acest articol. Este despre oamenii frumoși :).

Iar dacă ai întâlnit și tu oameni, care te-au inspirat, care te-au motivat să îți schimbi viața în mai bine, te invit să lași un comentariu în care să ne vorbești despre ei!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply