Dezvoltare personală Evoluţie personală

Despre oamenii care inspiră

noiembrie 26, 2013

Distribuie!

“Pentru cei nebuni, neadaptati, rebeli, conflictuali, pentru cei ce se deosebesc de ceilalti, cei care vad lucrurile diferit. Lor nu le plac regulile, si nu respecta starea de status quo. Ii puteti cita, va puteti contrazice cu ei, ii puteti glorifica sau demoniza. Dar singurul lucru pe care nu-l puteti face este sa-i ignorati. Pentru ca ei schimba lucrurile. Ei motiveaza rasa umana sa progreseze. Si desi unii ii considera nebuni, noi ii consideram genii. Pentru ca cei care sunt destul de nebuni sa creada ca pot schimba lumea sunt cei care o si schimba.” – Steve Jobs

Se spune ca oamenii sunt diferiti. Si totusi, nu e greu sa-ti dai seama ca aproximativ 95% dintre ei sunt asemanatori. Oameni tristi, frustrati, deprimati, neincrezatori, neputinciosi, resemnati. Oameni nemultumiti, oameni critici, oameni pasivi. Oameni care se decalara invinsi chiar inainte de a incepe batalia. Oameni care au potential, dar care au si scuze. Oameni care ar putea contribui, care ar putea crea, care ar putea inova, dar care nu o fac. Oameni care se plang, desi au toate resursele necesare pentru a deveni mareti. Oameni care se multumesc cu a se declara normali desi normalitatea ii nefericeste.

Si exista restul. Cei 5%. Sunt cei care creeaza, cei care actioneaza, cei care salveaza. Cei care cunosc semnificatia cuvantului progres. Sunt cei care se lupta. Cei ce stiu sa invinga, chiar daca  soarta nu a fost atat de generoasa cu ei pe cat a fost cu altii. Sunt cei care ne inspira.

Acestia sunt oamenii care mi-au spus povesti. Povesti dureroase, dar totusi frumoase. Unele nu mi-au putut fi spuse in cuvinte… Altele nu mi-au putut fi aratate cu degetul. Cateva mi-au fost transmise din scaunul cu rotile iar unele mi-au fost impartasite prin lacrimile din ochii celor care, desi au fost loviti, au decis sa nu se lase prada disperarii. Acestia sunt oamenii care schimba oameni. Acestia sunt oamenii care schimba vieti.

Acestia sunt oamenii pe care ii iubesc. Acestia sunt oamenii carora le multumesc. Pentru ca ei sunt cei care ne motiveaza. Sunt cei care ne imping catre progres. Ei sunt cei care ne provoaca, cei care ne reamintesc ca suntem niste norocosi.

Iubesc oamenii diferiti. M-au invatat ca viata trebuie traita. M-au invatat sa nu renunt. M-au invatat ca orice e posibil atunci cand iti doresti. Omul ala fara o mana, manager la o mare companie, colegul lui, cel cu proteza la picior care-si conduce masina in fiecare zi, omul in scaun cu rotile care vorbeste despre mintea umana si comportament, copilul autist care reuseste in sfarsit sa spuna “mama”, “apa”, “papa”, “bobo” si mamica aceea grozava care deschide centre pentru recuperarea copiilor cu autism… acestia sunt oamenii frumosi! Acestia sunt oamenii care dau culoare lumii. Acestia sunt oamenii de la care imi doresc sa invat toata viata.

Ei sunt cei care ne provoaca sa fim mai buni. Ei sunt cei care, desi dezavantajati, gasesc avantaje. Nu sunt cei care au primit a doua sansa, sunt cei care ne ofera noua, celorlalti, o a doua sansa. Sansa de a trai, aici si acum, cu intensitate. Fara sa ne plangem, fara sa ne victimiza, fara sa ne resemnam. Sunt oamenii valorosi care ne ajuta sa dam sens vietii.

Daca nu cunosti astfel de oameni cauta-i! Ei te vor ajuta sa fii altfel, sa iesi din multime, sa gandesti in afara cutiei, sa vezi imaginea de ansamblu! Ei te vor provoca sa intelegi ca viata e frumoasa, ca prezentul este un dar si ca esti menit sa lasi o urma in univers. Ei te vor invata sa traiesti. Sa traiesti autentic!

Daca ti-a placut ce ai citit, te rog distribuie acest articol. Este despre oamenii frumosi :).

Iar daca ai intalnit si tu oameni care te-au inspirat, care te-au motivat sa iti schimbi viata in mai bine, te invit sa lasi un comentariu in care sa ne vorbesti despre ei!

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, mă găsești pe contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol! Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu și de acceptare a sinelui, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată, în cele două cărți ale mele, Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut, pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply