Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă

10 planuri ale vieții în care poți face schimbări pozitive în 2012

ianuarie 12, 2012

Distribuie!

Evoluția personală se datorează schimbării și reprezintă un proces de actualizare a sinelui, este o etapă de creație. Este un procedeu de sculptare, rafinare, echilibrare și articulare a planurilor vieții noastre, care ne permite să exprimăm cine suntem cu adevărat și ce ne dorim de la viață.

Și ce perioada ar fi mai propice pentru a reflecta asupra trecutului, asupra vieții tale din momentul prezent, cât și asupra viitorului, decât începutul noului an?

Și pentru că, uneori suntem atât de confuzi și absorbiți în cotidian, încât  știm că, ne dorim schimbarea, nu avem nici cea mai vagă idee cum, cu ce și de unde ar trebui să începem, îți voi prezenta mai jos câteva planuri ale vieții și o strategie, care te va ajuta să conștientizezi nivelul la care te afli și nivelul la care îți dorești să ajungi.

Planul fizic
Trebuie să recunoaștem, în fiecare început de an ne gândim la “cum să fim în formă”. Fie că nu ne încadrăm prin definiție în standardele nesănătoase promovate de media, fie că am exagerat la mesele de sărbători, suntem preocupați de a atinge perfecțiunea fizică. Dar ce-ar fi dacă în acest început de an am privi lucrurile dintr-o nouă perspectiva și, în loc de a ne consuma energia încercând să ne încadrăm în anumite standarde ne-am privi trupurile ca pe casă care ne găzduiește mințile și sufletele? Corpul nostru este de fapt cea mai importantă posesie a noastră și firesc ar fi să îl tratăm cu îngăduință și cu dragoste.

Conștientizare :
Cum ți-ai tratat corpul pe parcursul anului care a trecut? Ți-a fost prieten sau dușman?
Cum a reacționat trupul tău în urma modului în care te-ai îngrijit de el?
Care ar fi cel mai simplu lucru pe care l-ai putea face pentru a avea mai multă grijă de trupul tău?

Planul nutrițional
Nutriția presupune de asemenea a-ți îngriji corpul, iar alimentația are o importantă crucială asupra stării tale de bine. Alimentația potrivită nu doar îți menține sănătatea, dar îți furnizează de asemenea energie, te binedispune și îți menține bună funcționalitate a creierului.

Conștientizare :
Cu ce ți-ai hrănit minunatul trup în anul care tocmai s-a încheiat?
În ce mod a acționat această hrană asupra sănătății tale? A avut un impact pozitiv sau ți-a diminuat bunăstarea?
Care ar fi cea mai mică schimbare nutriționalăcare ți-ar putea îmbunătăți sănătatea?

Planul emoțional 

Emoțiile au un impact profund asupra fericirii și a succesului nostru în viață. Chiar și atunci când înțelegem că emoțiile pe care le trăim pot submina abilitatea noastră de a crește și de a evolua, de foarte multe ori ele ne copleșesc. Este știut faptul că, munca umană cea mai dificilă este aceea de a săpa în interiorul nostru pentru a dezgropa rănile trecutului, dar dacă le negăm ele se vor manifesta în diverse moduri debilitante. Astfel, apare depresia sau diverse comportamente precum mâncatul compulsiv, dicțiile, furia etc.

Conștientizare :
Care a fost starea ta emoțională generală pe parcursul anului trecut?
Poți identifica o problemă, un eveniment trecut sau un regret care ți-a sabotat fericirea și abilitatea de a dezvălui sinele tău autentic?
Care ar fi cea mai mică acțiune pe care ai putea-o îndeplini pentru a vindeca rănile trecutului și a-ți regăsi echilibrul emoțional?

Planul relațional
Deseori, relațiile noastre interumane ne afectează echilibrul emoțional. Oamenii apropiați nouă, cei care contează pentru noi, pot avea un mare impact asupra fericirii sau nefericirii noastre. Relațiile sănătoase cu partenerul de viață, cu copiii, cu membrii familiei, prietenii, asociații constituie baza unei fabrici de fericire.

Conștientizare :
Care este starea relațiilor tale celor mai importante în momentul de față?
Cum au impactat acțiunile, pasivitatea sau comportamentul tău relațiile pe care le ai în momentul de față?
Care ar fi lucrul pe care l-ai putea face pentru a îmbunătăți o relație care nu merge așa cum ți-ai dori?

Planul intelectual
Creierul uman este cea mai complexă mașinărie din univers. Nu este rigid și deloc static. El poate fi rescris, îmbunătățit și păstrat într-o stare funcțională pe măsură ce înaintăm în vârstă, învățând constant lucruri noi. În plus, acest lucru are un impact pozitiv asupra încrederii în sine și extinde posibilitățile noastre de a trăi îndrăzneț.

Conștientizare:
Ce lucruri noi ai învățat anul trecut?
Ce impact au avut asupra vieții tale lucrurile pe care le-ai învățat?
Care este acțiunea cea mai mică pe care ai pute-o face cu scopul de a învăța ceva nou și provocator?


Planul habitual

Viețile noastre se bazează pe o serie de obiceiuri, încă din clipa în care ne trezim și până când mergem din nou la culcare. Unele obiceiuri sunt benefice, altele nu ne aduc satisfacție. Și există unele obiceiuri pe care ne-am dori să le adoptăm, dar nu o facem. Introducerea unor obiceiuri noi în viața noastră nu este ușoară, iar pentru că o acțiune să devină obicei este necesar să fie repetată cel puțin 21 de zile. Totuși, este un lucru posibil dacă suntem motivat și știm să ne recompensăm pentru această realizare.

Conștientizare :
Ce obiceiuri sănătoase ai evitat să adopți în anul care tocmai s-a încheiat?
Cum ți-ar îmbunătăți viața întărirea unui astfel de obicei?
Ce acțiune te-ar putea ajuta să adopți un obicei pozitiv în viața ta?

Planul financiar
Nu cred că, este cazul să îți amintesc importanța pe care partea financiară o joacă în viețile noastre. Pentru a fi ferici,t este esențial să ai bani pentru a-ți satisface nevoile și anumite dorințe. Banii îți conferă încredere în sine și sentimental de securitate. Este esențial să te ferești de datorii, pentru că ele aduc în viața ta un stres nedorit.

Conștientizare :
Care este statutul tău financiar în momentul de față?
Cum definești tu o viață financiară sănătoasă și echilibrată?
Care sunt acțiunile pe care le-ai putea întreprinde pentru a ajunge cât mai aproape de ideal?

Planul profesional


Slujba ta și finanțele se află evident în strânsă legătură. Dar este cam neplăcut și epuizant să faci ceva ce nu te pasionează, doar pentru satisfacția financiară. Munca ta ar trebui să îți aducă bucurie, un sens în viață și împlinire. De aceea, este indicat să faci ceea ce te pasionează.

Conștientizare :
Ce îți place la munca ta în momentul prezent?
Ce nu îți place la slujba ta?
Ce ai putea face pentru a munci cu pasiune?

Planul aventurier
Distracțiile, aventurile, cunoașterea unor oameni noi, socializarea, călătoriile, toate aceste lucruri îți condimentează viața și te transformă într-o persoană mai interesantă și mai populară. Este important să știi faptul că, spontaneitatea aduce culoare în viața ta și te   scoate din rutina zilnică.

Conștientizare :
De ce fel de aventuri ai avut parte anul trecut?
Ce noi aventuri ai vrea să ai în 2012?
Care este acea acțiune care ar putea facilita una din aceste aventuri?

Planul practic
Sarcinile zilnice ne pot doborî și pot declanșa haosul în viețile noastre,dacă nu reușim să le îndeplinim. Aceste detalii practice ne pot strica bună dispoziție și ne pot inhiba fericirea. Foarte mulți oameni nu știu să se organizeze, nu își manageriază corect timpul, nu știu să prioritizeze și de aceea, ajung în situația în care echilibrul intern este tulburat de insatisfacție. Dacă vrei să ai parte de împlinire, este necesar să înveți să prioritizezi.

Conștientizare :
Ce obiective nu ai reușit să îndeplinești în 2012?
Cum te-ai simți dacă ele nu ar mai fi pe lista sau în mintea ta?
Ce acțiune ai putea întreprinde pentru a îndeplini unul dintre obiectivele tale?

Răspunde sincer la aceste întrebări, pentru că rolul lor este unul de conștientizare, de trezire și de orientare către acțiune, toate cu scopul de a-ți schimba viață într-un mod pozitiv. Răspunsurile tale constituie baza creșterii și evoluției tale în 2012. Iar dacă consideri că mai sunt și alte planuri în care fiecare dintre noi ar putea face o schimbare, nu ezita să împărtășești cu noi.

Aștept să-mi spui ce schimbări ai făcut tu în anul care s-a încheiat și ce dorești să îmbunătățești în anul care tocmai a început. Și nu uita să dai un Like dacă ți-a fost util acest articol!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

2 Comments

  • bogdan ianuarie 13, 2012 at 8:03 pm

    cum iti mai merge?

  • Sorin ianuarie 16, 2012 at 8:56 pm

    Si pe Plan Spiritual e indicat sa evoluam, sa fim mai buni cu noi (avand un dialog interior constructiv) si mai intelegatori cu cei de langa noi.

  • Leave a Reply