Dezvoltare personală Evoluţie personală Încredere în sine Sănătate

5 pași simpli pentru a pierde în greutate

august 30, 2011

Distribuie!

Sunt una dintre persoanele care s-au luptat toată viața cu greutatea. Întreabă-mă ceva despre orice dietă și-ți voi răspunde. Apoi, îți voi vorbi și despre efectul yo-yo și despre numeroase alte consecințe ale dietelor drastice. Am o vastă experiență în privința asta.

Cunosc foarte multe persoane, care își doresc să slăbească, să arate bine și să se mențină în formă, totuși nu acționează în acest sens. Știu că toți ne-am dori să avem acea bagheta magică, să rostim “abracadabra” și să ne transformăm în prinți și prințese. Din păcate, bagheta fermecată nu există și nu dobândim nimic fără muncă, fără să depunem puțin efort. E nevoie de determinare și răbdare. Și vă vorbește una dintre cele mai puțin răbdătoare persoane!

Spune-mi acum de câte ori ți-ai propus că “de mâine” sau “de luni” sau “la începutul lunii” să începi o dietă? Și de câte ori ai eșuat? Ei bine, în general, prin dietă, oamenii înțeleg o cură drastică de slăbire pe care majoritatea nu reușesc să o ducă la bun sfârșit, renunță, își spun că “asta e, am încercat, nu pot slăbi” și se complac în situație. E o concepție total greșită. Se poate slăbi fără dietă drastică, urmând câțiva pași simpli:

1. Mergi la o plimbare în timpul prânzului sau după serviciu.
Scoate-ți copiii în parc sau mergi la o plimbare cu soțul sau cu prietenii. Dacă este iarnă și nu poți face plimbări în aer liber, mergi într-un mall sau într-un spațiu închis unde poți face mișcare. Sau, de fiecare dată când mergi la supermarket, parchează mașina cât mai departe de intrare. Vei fi obligat să mergi de la mașină până în magazin și înapoi.

2. Bea multă apă.

Apa nu doar că este bogată în substanțele necesare pentru aproape toate funcțiile organismului, ea de asemenea, îți reglează apetitul și îți dă senzația de sațietate. S-a demonstrat că de multe ori, confundăm setea cu foamea și de aceea, mâncăm în exces. De fiecare dată când simți că îți este foame între mese, bea un pahar cu apă. De cele mai multe ori,  foamea va dispărea.

3. Împarte-ți cele 3 mese principale în 6 mese mai mici.
Aceasta poate fi una dintre cele mai productive schimbări pe care o poți face în rutina ta zilnică și care te poate ajuta să scazi în greutate. Dacă vei mânca mai puțin și mai des, îți vei accelera metabolismul și vei accentua arderile.

4. Mergi la sala sau fă-ți propria sala acasă.

Cu toții știm că, cea mai bună armă împotriva slăbitului este sportul și că nicio lupta cu kilogramele nu este câștigată fără mișcare. Dacă nu îți permiți să mergi la sală, caută pe internet programe speciale, garantez că ai de unde alege. De asemenea, îți poți achiziționa greutăți dacă vrei să îți tonifiezi corpul.

5. Hotarăștă-te să faci cu adevărat o schimbare.
Asta trebuie să faci de fapt prima dată. Până în momentul în care te vei decide cu adevărat că vrei să scazi în greutate, toți ceilalți pași nu se vor concretiza. Ia decizia ACUM! Nu mai amâna, amânarea este cel mai mare dușman al tău și un semn de autosabotaj.

Începe de azi să aplici aceste lucruri simple, care în timp îți vor aduce satisfacția pe care o cauți!

Câți dintre voi v-ați confruntat cu probleme de greutate și cum le-ați depășit, ce ați făcut în acest sens, dacă ați eșuat și cum v-a afectat eșecul?

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply