Dezvoltare personală Sănătate

7 alimente împotriva îmbătrânirii

ianuarie 12, 2012

Distribuie!

Alegerile alimentare sănătoase pot adăuga câțiva ani în plus vieții tale. Urmând un stil de viață sănătos, făcând mișcare și consumând alimente bogate în nutrienți, vei reuși să încetinești procesul îmbătrânirii și probabil chiar să eviți apariția unor boli precum osteoporoză, diabetul sau bolile de inimă.

Începe de acum să ai grijă de sănătatea ta și include în alimentație următoarele 7 alimente, care te ajută să lupți împotriva îmbătrânirii:

Uleiul de măsline
În urmă cu patru decenii, studiile efectuate în 7 țări au demonstrat că, grăsimile monosaturate regăsite în uleiul de măsline au fost în mare parte responsabile pentru numărul redus al bolilor de inimă și a cancerului la populația de pe insula Creta. Astăzi știm că, uleiul de măsline conține, de asemenea, polifenoli, antioxidanți puternici care pot ajuta la prevenirea bolilor ce apar odată cu înaintarea în vârstă.

Iaurtul
În anii 70 se zvonea că Georgia sovietică avea mai mulți centenari pe cap de locuitor decât orice altă țară. Rapoartele făcute la vremea respectivă au arătat că secretul longevității lor era iaurtul, un aliment omniprezent în dietele acestora. Deși acțiunea directă a iaurtului asupra procesului îmbătrânirii nu a fost niciodată demonstrată, iaurtul este bogat în calciu,care împiedică apariția osteoporozei și conține așa-zisele “bacterii bune” benefice pentru menținerea sănătății intestinale.

Peștele
Cu 30 de ani în urmă, cercetători au efectuat studii pe nativii din Alaska, a căror rată de boli de inimă era foarte redusă. Astăzi, cercetătorii sunt convinși că motivul îl reprezintă consumul mare de peste. Peștele este o sursă abundentă de grăsimi Omega-3,care ajută la prevenirea acumulării de colesterol în artere și protejează împotriva ritmului cardiac anormal.

Ciocolată
Populația Kuna din insulele San Blas din largul coastei Panama, are o rată a bolilor de inimă de nouă ori mai mică decât a panamezilor de pe continent. Motivul? Kuna consumă o băutură făcută din proporții generoase de cacao, care este neobișnuit de bogată în flavanol, substanță ce ajută la păstrarea funcționarii normale a vaselor de sânge. Astfel, scade riscul apariției hipertensiunii, a diabetului de tip 2, a bolilor de rinichi și a demenței.

Nucile
Studiile realizate au demonstrat că, cei care consumă nuci trăiesc, în medie, cu doi ani și jumătate mai mult decât restul oamenilor. Nucile sunt surse bogate de grăsimi nesaturate, astfel încât acestea oferă beneficii similare cu cele ale uleiului de măsline. În plus, nucile conțin o concentrație mare de vitamine, minerale și alte substanțe fitochimice, inclusiv antioxidanți.

Vinul
Consumat în cantități moderate, vinul protejează împotriva bolilor de inimă, diabetului și a problemelor de memorie,care intervin odată cu înaintarea în vârstă. Se pare că, orice fel de băutură alcoolică ar avea acest efect asupra organismului, însă majoritatea studiilor s-au axat pe vinul roșu. Vinul roșu conține resveratol, un compus, care conform studiilor realizate pe animale, pot activa gene ce încetinesc îmbătrânirea celulelor.

Afinele
În 1999 cercetătorii de la Universitatea Tufts au efectuat un studiu pentru a descoperi efectele benefice ale afinelor. Ei au hrănit cu afine un număr de șobolani, pe parcursul unei perioade echivalente cu 10 ani umani. Aceșți șobolani au avut rezultate uimitoare în ceea ce privește echilibrul și coordonarea când au ajuns la limita de vârstă. Compușii din afine atenuează inflamațiile, au efecte antioxidante, păstrează capacitatea de memorare și ajută funcția motorie.

Dacă știi și alte alimente care pot completa această lista, te aștept să le enumeri mai jos într-un comentariu! Și nu uita să dai Like dacă ți-a plăcut articolul și ți se pare util!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply