Dezvoltare personală

Trăiește autentic! – Descopera secretul fericirii

august 4, 2012
Ziua în care m-am iubit cu adevărat - Partea I

Distribuie!

Am petrecut un timp întrebându-mă ce am făcut și ce nu am făcut pentru tine, de la începutul călătoriei noastre și până în momentul de față. Și mi-am dat seama că, am încercat să te ajut, și sper din suflet că, într-o oarecare măsură să fi reușit, dar că totuși am făcut-o din umbră. Nu prea ți-am vorbit până acum despre mine…

Nu ți-am vorbit despre mine, nu pentru că mi-a făcut plăcere să fiu învăluită în mister, ci pentru că până acum, nu am considerat niciun moment “momentul potrivit”. Astăzi, m-am hotărât să îți spun câte ceva despre povestea mea de viață, despre suferințele mele, și despre felul în care mi-am câștigat aripile. Pentru că, îmi doresc să știi că nu ești singur, că te înțeleg și că sunt alături de ține! Vreau să te ajut să îți regăsești puterea și să trăiești măreț. Pentru că meriți din plin să ai parte de o avalanșă de lucruri frumoase!

Așadar:

Nu am puteri supranaturale, deși cred că în fiecare dintre noi există un strop de magie. Dar sunt o persoană puternică, și am realizat că a fi puternic se învață. Sunt recunoscătoare pentru toate experiențele mele și îți spun cu mâna pe inima că nu aș schimbă nimic. Am înțeles într-un punct al vieții mele că suferința este o binecuvântare, și nu o povara. Și astăzi îmi doresc să transmit mai departe tot ceea ce știu, să te ajut și pe ține să înțelegi cum fiecare lucru cu care te confrunți, are scopul lui, și învățătura lui.

Dacă m-ai fi cunoscut cu 10 ani în urmă, ai fi spus despre mine că sunt o ființă condamnată izolării și suferinței.

Dacă m-ai fi cunoscut cu 10 ani în urmă, ai fi spus că naivitatea mea nu are limite, și nici leac.

Dacă m-ai fi cunoscut cu 10 ani în urmă, m-ai fi văzut extrem de complexată de cele 13 kilograme în plus, refugiindu-mă în mâncare după fiecare experiență negativă. M-ai fi văzut timidă, retrasă, dar în același timp tânjind după atenție și validare. M-ai fi văzut consumându-mă, plângând și suferind zile și nopți întregi, doar pentru că am aflat că există o persoană, care nu mă place.

Dacă m-ai fi cunoscut cu 10 ani în urmă, m-ai fi văzut rătăcind, suferind, trăind orbită de convingerea că viața e grea iar oamenii sunt răi.

Cu 10 ani în urmă, m-ai fi văzut autosabotându-mă și considerând că, oamenii sunt cei mai mari dușmani ai mei, când, de fapt, eu eram inamicul meu numărul unu. Nu mă ințelegeam și nici cei din jur nu o puteau face, nu mă acceptam și nu eram acceptată, nu mă respectam și nu eram tratată cu respect, nu aveam încredere în mine și nici cei din jur nu aveau. Nu eram prietena mea și nu aveam nici alți prieteni, nu reușeam să îndeplinesc ceea ce îmi propuneam, amânam, inventam scuze, care să-mi justifice delăsarea, lipsa acțiunii și insuccesul pe toate planurile, trăiam dominată de frici, adoptam comportamente neadecvate și nu-mi asumam responsabilitatea pentru nimic din ceea ce spuneam sau din ceea ce făceam.

Cu 10 ani în urmă, dacă se întâmpla cumva să nu am probleme reale, mi le inventam. Mă scăldam în suferință, o suferință profundă pe care nu mi-o puteam explica. Eram eu și lumea, iar disperarea mea nu avea limite. Cream conflicte și eram mai mereu bolnavă pentru că, doar așa simțeam că îi pasă cuiva… De unde să știu pe atunci că ceea ce făceam eu se cheamă manipulare și că îi făceam și pe cei din jurul meu să sufere?

Departe de a fi vorba doar de crizele specific adolescentine, pot spune că am fost o persoană hipersensibilă, neechilibrată și întotdeauna revoltată. Comparându-mă cu cei din jur, am realizat că ceea ce pe alțîi îi lasă reci și indiferenți, sau ii afecta într-o mică măsură, mie îmi producea o reală suferință. Luam totul la modul personal, atrăgeam doar oameni negativi și întâmplări defavorabile, și trăiam cu impresia că toată lumea are ceva împotriva mea…

Am fost la pământ pentru mult timp. Am suferit enorm de mult. Dar sunt profund recunoscătoare pentru asta. Pentru că din suferința mea cea mai mare s-a născut puterea mea cea mai mare. Într-o zi, m-am trezit și mi-am spus că, este momentul să cunosc fericirea. Și am realizat că, pentru asta este nevoie să schimb ceva, fericirea nu-mi va bate la ușa din senin să mă întrebe dacă o primesc în viața mea. Și am început să mă documentez, să citesc, să caut, să descopăr metode și soluții pentru problemele mele. Citeam și aplicam. Iar realitatea mea a inceput să se schimbe… nu tot ce am aplicat, a funcționat, am pierdut ceva timp până să descopăr ce produce rezultate, dar încercările s-au dovedit a fi experiențe neprețuite. Nu m-am transformat peste noapte într-un om puternic, optimist și determinat, dar nu am renunțat niciodată să cred că, fericirea autentică există și că eu o voi trăi.

Astăzi sunt alt om. Astăzi mă cunosc destul de bine, și, pentru că m-am ajutat pe mine, reușesc să îi ajut pe alții. Viața mea nu este nici pe departe perfectă! Încă mai experimentez și știu că o voi face până în ultima zi a călătoriei mele pe acest pământ. Dar îmi place la nebunie și trăiesc autentic! Încă mai am parte de dezamăgiri, încă mai eșuez, încă mai simt frică și încă mă mai lupt cu demonii interior. Dar astăzi știu că fiecare eșec mă învață ceva, ce fricile pot fi depășite iar demonii interiori pot fi învinși. Astăzi, nu mă mai simt neiubită, nici singură. Pentru că știu că orice s-ar întâmpla, mă am pe mine, iar eu mă voi accepta și mă voi iubi până în ultima clipă.

Îmi place să cred că, am ajuns la o anumită maturitate emoțională, deși uneori îmi permit să mai fiu copil. Am înțeles în acest punct al vieții mele că, obții de la viață exact cât investești în ea. Și încerc să semăn zilnic germenele unor noi posibilități. Am înțeles că fericirea este calea, și nu destinația în sine! Am înțeles că drumul spre succes este întotdeauna în construcție și că trebuie să îți câștigi aripile în fiecare zi! Am înțeles că dacă trec prin viață lăsând durerea să mă controleze, nu trăiesc, ci supraviețuiesc! Și-ar fi păcat, pentru că am atâtea de oferit!

Dacă crezi că a fost ușor să ajung unde sunt azi, te înșeli amarnic! În primii cinci ani am rătăcit.  M-am pierdut printre informații și am aplicat tot ce mi-a ieșit în cale pentru că până la urmă să descopăr ce funcționează. Am făcut psihologia pentru că, deși nu mă cunoșteam prea bine, am știut întotdeauna un lucru: scopul meu este acela de a ajuta! Am lucrat în diverse domenii și am cunoscut numeroase tipuri de oameni până să ajung să fac ce-mi place și să reușesc să îmi explic ce stă la baza comportamentului meu, dar și ce stă la baza comportamentului celorlalți. Am înțeles că oamenii nu sunt doar buni sau răi, ci că au atât părți bune, cât și părți rele, și că fiecare alege ce fațetă vrea să arate. Am înțeles că viața nu este albă sau neagră, că undeva, la mijloc, există griul, și că, dacă nu reușim să vedem în culori, uneori este util să vedem gri.

După 10 ani de încercări, eșecuri, iar încercări și iar eșecuri, viața mea începe să prindă forma pe care eu doresc să i-o dau. Și asta pentru că, nu m-am ferit să experimentez, să cad și să mă ridic… Astăzi, nu mai am căderi, dar mai am parte din când în când de alunecări. E firesc! Astăzi știu că oricare dintre noi deține în el resursele necesare pentru a deveni ceea ce își dorește să devină și pentru a ajunge acolo unde își doreșete să ajungă.

Și pentru că îți înțeleg zbaterile, sufernita, zbuciumul sufletesc, confuzia și rătăcirea, pentru că și eu am fost acolo, îmi doresc să te ajut să scutești ani de căutări, de încercări, eșecuri și dezamăgiri, și îți ofer toate informațiile, tehnicile și metodele,care au funcționat pentru mine și pentru alți oameni cunoscuți mie, toate adunate într-un material pentru care am muncit zile și nopți întregi, cu dragoste și determinare. Astăzi, îți ofer o carte cu suflet, care conține o metodă revoluționară, cunoscută de doar 5% din populația globului, care te va ajuta să găsești soluția pentru toate problemele cu care te confrunți în momentul de față, pentru a te transforma într-un om fericit pentru tot restul vieții tale!

Eu am reușit! Și îți spun cu sinceritate că, după toată munca epuizantă, după dezamăgirile, frustrările și uneori deziluziile inerente, peisajul de care mă bucur este magnific, este ceva ce voi prețui pentru tot restul vieții!

DESCOPERĂ AICI SECRETUL FERICIRII !!!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

4 Comments

 • cadouri barbati august 7, 2012 at 8:05 pm

  Da primu pas e sa accepti ca nu totu e bine si ti se cuvine in viata …

  Pasu doi e sa accepti ca e normal sa cazi din cand in cand ca apoi sa te ridici …

 • andreea septembrie 6, 2012 at 5:05 pm

  tot ce e bn ti se cuvine! este pacat ca prea multa lume gandeste gresit… sfatul meu urmariti documentarul The Secret !!

 • Codex Charisma septembrie 14, 2012 at 5:17 pm

  Puterea personalitatii tale este puterea succesului tau personal. Ceea ce este posibil sa nu realizam in acest punct este ca deja detinem aceasta putere si ca este doar un singur lucru care te separa de aceasta: gradul de constientizare.

 • Georgiana octombrie 23, 2012 at 4:23 pm

  Da, imi place mult ceea ce spui si pentru faptul ca o spui, asa e, nu e usor e chiar foarte greu si asa cum ziceai si tu intr-un articol cel mai greu e sa te lupti cu tine, cu demonasii de care vorbeai cu fricile care apar dar cred ca si mai important este sa iti doresti cu advarat sa treci peste toate astea si sa cauti solutii.E lucru mare zic eu sa poti simti ca ai nevoie de mai multa informatie, ca trebuie sa te dezvolti sa cauti si sa faci asta chiar daca cu pasi mici chiar daca mai cazi sau aluneci sa nu te descurajezi si sa mergi mai departe si sa lupti cu tarie caci in final lupti pentru tine si merita tot efortul! Va urez succes tuturor si nu uitati ca nimic nu e intamplator in viata si din toate avem de invatat chiar daca atunci cand ni se intample nu le vedem sensul…continuati sa cautati……

 • Leave a Reply