Dezvoltare personală Gândire pozitivă Încredere în sine Povești de viață Relaţii interumane

7 strategii pentru a-ți îmbunătăți relațiile cu oamenii

iunie 6, 2010

Distribuie!

Cu siguranta ai observat si tu ca in ceea ce priveste relatiile interumane, exista doua tipuri de persoane: cei care lumineaza incaperea in momentul in care apar si cei care lumineaza incaperea in momentul in care pleaca.

Ca sa eviti sa fi incadrat vreodata in cea de-a doua categorie, iti propun sa-ti aloci un timp pentru o scurta autoanaliza. Este important pentru echilibrul tau emotional sa iti constientizezi punctele slabe in ceea ce priveste comunicarea si consolidarea increderii.

Daca vrei sa te simti plin de vitalitate pe plan emotional, e necesar sa te cunosti pe tine ca sa poti stabili relatii pozitive, bazate pe simpatie, incredere, iubire, fericire si teluri comune. In acest sens poti lua in calcul cateva metode care te-ar putea ajuta:

  • Invata sa-i asculti pe ceilalti. Asteapta-ti randul ca sa vorbesti si nu te limita doar la persoana si la lumea ta. Inainte de a vorbi despre tine, intreaba-ti interlocutorii de starea lor de sanatate, de nevoile si interesele lor. Nu uita, fiecarui om ii place sa se simta important!
  • Fii onest cu cei din jur, spune intotdeauna adevarul. Astfel vei castiga credibilitate si vei fi apreciat mai mult.
  • Fii tu insuti. Renunta la mastile sociale si nu te stradui prea mult sa fi amuzant si sa te faci placut. Cei din jur vor simti ca esti fals si te vor exclude din grupurile lor.
  • Nu apela la violenta si nu manipula pentru a obtine ceea ce vrei. Daca-ti doresti ceva, cere politicos, nu ca si cum ti s-ar cuveni.
  • In orice confruntare, fii sigur pe argumentele tale, prezinta-le cu calm si cu interes. Fii diplomat, pastreaza-ti integritatea si nu face lucruri care sa-i ofenseze pe ceilalti.
  • Nu te victimiza si nu fii critic. Sunt convinsa ca nici tie nu-ti place sa ti se dea peste nas.
  • Pentru ca relatia cu partenerul sa fie mai stransa, comunicati, spuneti ceea ce simtiti, ceea ce va doriti, ce asteptari aveti unul de la celalalt. Stabiliti anumite incurajari pe care sa vi le spuneti reciproc in momentele dificile. Asta cu siguranta va va apropia mai mult.

Trebuie sa constientizezi si sa accepti faptul ca nimeni nu este perfect. Cu totii avem defecte si calitati intr-o combinatie care ne ofera unicitate. Invata sa-ti valorifici calitatile, sa-ti dezvolti abilitatile si cel mai important, sa-ti temperezi defectele. Cu siguranta cei din jur vor fi mai atrasi de tine, te vor aprecia si-ti vor cauta prezenta.

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, mă găsești pe contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol! Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu și de acceptare a sinelui, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată, în cele două cărți ale mele, Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut, pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply