Dezvoltare personală Gândire pozitivă Încredere în sine Povești de viață Relaţii interumane

7 strategii pentru a-ți îmbunătăți relațiile cu oamenii

iunie 6, 2010

Distribuie!

Cu siguranță ai observat și tu că, în ceea ce privește relațiile interumane, există două tipuri de persoane: cei care luminează încăperea în momentul în care apar și cei care luminează încăperea în momentul în care pleacă.

Ca să eviți să fi încadrat vreodată în cea de-a două categorie, îți propun să-ți aloci un timp pentru o scurtă autoanaliză. Este important pentru echilibrul tău emoțional să îți conștientizezi punctele slabe în ceea ce privește comunicarea și consolidarea încrederii.

Dacă vrei să te simți plin de vitalitate pe plan emoțional, e necesar să te cunoști pe tine ca să poți stabili relații pozitive, bazate pe simpatie, încredere, iubire, fericire și țeluri comune. În acest sens poți lua în calcul câteva metode care te-ar putea ajuta:

  • Învață să-i asculți pe ceilalți. Așteaptă-ți rândul ca să vorbești și nu te limita doar la persoana și la lumea ta. Înainte de a vorbi despre tine, întreabă-ți interlocutorii de starea lor de sănătate, de nevoile și interesele lor. Nu uita, fiecărui om îi place să se simtă important!
  • Fii onest cu cei din jur, spune întotdeauna adevărul. Astfel vei câștiga credibilitate și vei fi apreciat mai mult.
  • Fii tu însuți. Renunță la măștile sociale și nu te strădui prea mult să fii amuzant și să te faci plăcut. Cei din jur vor simți că ești fals și te vor exclude din grupurile lor.
  • Nu apela la violență și nu manipula pentru a obține ceea ce vrei. Dacă-ți dorești ceva, cere politicos, nu ca și cum ți s-ar cuveni.
  • În orice confruntare, fii sigur pe argumentele tale, prezintă-le cu calm și cu interes. Fii diplomat, păstrează-ți integritatea și nu face lucruri care să-i ofenseze pe ceilalți.
  • Nu te victimiza și nu critica. Sunt convinsă că nici ție nu-ți place să ți se dea peste nas.
  • Pentru că relația cu partenerul să fie mai strânsă, comunicați, spuneți ceea ce simțiți, ceea ce vă doriți, ce așteptări aveți unul de la celălalt. Stabiliți anumite încurajări pe care să vi le spuneți reciproc în momentele dificile. Asta cu siguranță vă va apropia mai mult.

Trebuie să conștientizezi și să accepți faptul că nimeni nu este perfect. Cu toții avem defecte și calități într-o combinație care ne oferă unicitate. Învață să-ți valorifici calitățile, să-ți dezvolți abilitățile și cel mai important, să-ți temperezi defectele. Cu siguranță cei din jur vor fi mai atrași de tine, te vor aprecia și-ți vor cauta prezența.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply