Dezvoltare personală Evoluţie personală

8 motive pentru care nu înaintezi frumos în viață

decembrie 13, 2012

Distribuie!

Viața presupune schimbare. Nimic nu este static, totul se modifică, totul se transformă. A rămâne blocat într-o situație, este o chestiune de alegere. Pentru că alegerile și nu șansa, ne determină destinul. Iar cei mai mulți oameni aleg să se mulțumească cu mai puțin decât merită. 

Este greu de înțeles faptul că, ne datorăm nouă înșine să ne schimbăm. Este dificil de acceptat faptul că, dacă vrem mai mult, este necesar să acționăm în acest sens. Ne este greu să ne desprindem de zona de confort și ne complacem în situație, gândindu-ne că poate, într-o zi, totul se va așeza de la sine, și vom trece fără efort către o etapă mai frumoasă, către o etapă de mai bine.

Și nimic nu îți poate provoca o mai mare durere și o mai mare dezamăgire decât trecerea timpului și lipsa rezultatelor.

Pasivitatea nu îți permite să înaintezi frumos în viață pentru că te împiedică:

Să îți asumi responsabilitatea. Mult prea mulți oameni și-au creat un obicei din a pune circumstanțele neplăcute în care se află sau greșelile pe care le fac, pe seama ghinionului sau a sorții. Prea puțini admit faptul că, situația lor este rezultatul direct al alegerilor pe care le-au făcut. În viață, acesta este lucrul asupra căruia e necesar să lucrezi pentru a-ți permite să creșți. Acceptă-ți propria situație, asumă-ți responsabilitatea, învață din greșeli, fă schimbări și perseverează!

Să îți depășești fricile. Atunci când faci lucruri mărețe și înaintezi către îndeplinirea visurilor tale, întâlnești întotdeauna situații,care te sperie și care te fac să te simți inconfortabil. De cele mai multe ori, fricile se nasc în imaginație, și creează bariere, care ne împiedică să ajungem acolo unde visăm. Atunci când îți este frică, înseamnă că ești pe drumul cel bun. Așadar, înaintează!

Să îți urmezi vocația. Ceea ce cauți, conștient sau inconștient, este sentimentul de a fi viu, de a trăi viață în propriul fel. Nu trebuie să mulțumești pe nimeni altcineva în afară de tine. Trebuie doar să găsești acel ceva în care să crezi cu toată ființa ta, acel ceva care te ține ancorat și care te ajută să mergi înainte, indiferent de ceea ce fac sau spun cei din jur. Pentru că este mai bine să îți trăiești propriul destin imperfect, decât să trăiești cu perfecțiune viața altcuiva.

Să gândești pozitiv. Nu contează lucrul pe care îl privești, ci felul în care îl vezi. Cel mai mare zid pe care îl poți urca este cel pe care l-ai construit în propria minte. Dacă nu reușești să îți controlezi atitudinea, atunci ea te va controla pe tine. Preia controlul asupra destinului tău. crede în tine. Ignoră-i pe cei ce încearcă să te descurajeze. Evită oamenii negativiști, locurile, lucrurile și obiceiurile care nu îți aduc beneficii.

Să apreciezi ceea ce ai. Oprește-te pentru câteva clipe din activitatea ta. De câte ori ai mulțumit pentru ceea ce ai? De puține ori? Niciodată? Dar de câte ori te-ai plâns de ceea ce îți lipsește? De nenumărate ori cu siguranță! Poate te-ai trezit cu câteva dureri de spate de dimineață, dar te-ai trezit, nu-i așa? Sigur că, probabil ai avut și zile mai bune, dar sigur ai avut și zile mai rele. Poate că, nu ai tot ceea ce îți dorești în momentul de față, dar crede-mă pe cuvânt că ai tot ceea ce îți trebuie pentru a merge mai departe. Viața nu este perfectă, dar cu siguranță este frumoasă, dacă înveți să o trăiești.

Să te desprinzi de trecut. Nu poți avea un prezent frumos dacă încă ești ancorat în trecut. Nu contează ce ar fi putut sau ce ar fi trebuit să fie, acest moment este aici și acum, aceasta este clipa, care merită trăită la intesitate maximă. Este în regulă dacă nu ai încă toate răspunsurile. De fapt, nu vei avea niciodată toate răspunsurile. Doar continuă-ți călătoria, concentrează-te asupra a ceea ce trăiești în prezent, fă tot ceea ce poți mai bine și ai încredere în acest proces!

Să cauți fericirea în interiorul tău. Iluminarea nu este acumularea de cunoștințe, este conștientizarea a ceea ce deja ești. Bunăstarea nu are legătură cu posesiunile materiale, bunăstarea constă în abundența fără limite, pe toate planurile. Ceea ce tu cauți nu se află în altă parte și în alt timp, ceea ce cauți găsești aici și acum, în interiorul tău. Cu cât cauți mai mult în exterior cu atât șansele de a nu găsi ceea ce vrei sunt mai mici. Sursa celor mai adânci dorințe ale tale ești chiar tu, permite-ți să te descoperi și să simți fericirea autentică!

Să găsești drumul potrivit. Cândva, când te vei uita înapoi către viața ta, vei realiza că, toate lucrurile mărețe pe care le-ai îndeplinit au reprezentat la început o provocare. Și așa și trebuie să fie, pentru că, marile provocări deseori pregătesc oameni ordinari pentru un succes extraordinar. Fiecare zbatere constituie o experiență și te învață o lecție prețioasă. O călătorie minunată nu este niciodată ușoară, și nicio dificultate care se ivește în calea ta nu este o pierdere de vreme, atâta timp cât înveți din ea și te ajută să crești.

Te invit să îmi lași un comentariu în care să îmi spui care sunt lucrurile, care te-au împiedicat pe tine să înaintezi frumos în viață, și ce ai făcut pentru a trece peste ele. Experiența ta este valoroasă și poate întotdeauna ajuta pe cineva care este în dificultate.

Dacă vrei să știi mai multe despre cum îți poți asuma responsabilitatea și cum poți prelua controlul asupra propriului destin, pentru a înainta frumos în viață și pentru a cunoaște fericirea autentică, atunci aruncă o privire aici.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

7 Comments

 • Ciprian Bud decembrie 17, 2012 at 4:34 pm

  Buna Andreea,

  Frumos articol. In ceea ce ma priveste am fost impiedicat de sentimentul de procastinare, frica de necunoscut si de perfectionism. Practic asteptam ca toate luminele sa fie pe culoarea verde pentru ca sa pornesc la drum, asta pana am inceput sa citesc primele carti de dezvoltare personala si mi-am dat seama cat de mult greseam cu modul meu de gandire.

 • Raluca decembrie 18, 2012 at 2:17 pm

  este foarte adevarat ceeai ce ai spus, dar de multe ori atunci cand tu pui suflet si ceilalti nupun, oamenii te dezamagesc crunt pentru nu mai stiu aprecia ceea ce au, materialismul, banii au pus tapanire pe intreaga fire a omului, asa valoarea unui simplu zambet se ia ca si un material, lingusire, nu mai conteaza zambetul ofeirt sincer din inima.Concluzie: materialismul castiga si se pierde inima:(

 • Alex decembrie 19, 2012 at 3:00 pm

  As mai adauga de asemenea si faptul ca trebuie sa ai un plan pe termen lung.

  In mare trebuie sa stii unde vrei sa ajungi.

 • Mihai Robert decembrie 20, 2012 at 8:14 am

  Traim in inchisoarea propiilor noastre ganduri. Nimeni si nimica nu ne ingradeste; sunt doar propiile bariere mentale.
  Spargeti aceste bariere si vei fi cu adevarat Liber.
  Spargeti aceste bariere si iti vei traii visurile, scopurile, telurile; si vei avea o viata remarcabila si implinita.

  Un articol frumos si motivator Andreea.
  Multumesc.

 • andra decembrie 11, 2013 at 6:51 pm

  pot sa zic…ca ..sincer cateodata..sau defapt mai mereu..ma inchid in mine din cauza celor dragi(familie) ..sau cate un prieten..din simplu fapt ca spun mereu: nu faci, nu esti in stare…etc..si la un moment dat..uit de mine, uit sa trec peste..uit cine sunt…si ma consum foarte mult din cauza ca cei dragi nu ma pot accepta cum sunt eu ..cu bune si rele…momentan ma lupt cu gandurile mele pozitive si incers sa le mentin pt a face ceea ce-mi doresc…o cariera in cosmetica..si asistenta veterinara…si incerc sa lupt cu toata lumea care ma vede o persoana plina de(nu esti in stare)…lupt cu mine …

 • Adriana februarie 7, 2014 at 11:35 am

  Frumos scrii :)si inspirat!

 • Leave a Reply