Dezvoltare personală

Cu ce te ajută disciplina?

februarie 26, 2013

Distribuie!

Astăzi am pentru tine un articol scris de un prieten drag, Alex Pop, despre importanța disciplinei, pe care ți-l recomand să îl citești și să îl iei în calcul.

Iată ce spune el:

Fiecare om își dorește multe lucruri, poate mai mulți bani, poate un job mai bun, poate să câștige un concurs sportiv sau poate pur și simplu să slăbească. Își face un plan, după care ia decizia că a două zi îl va pune în aplicare.
Prima zi, totul merge conform planului, a două zi la fel, a treia zi puțîn mai greu, a patra zi renunță la câteva puncte din plan și peste încă o perioada de timp renunță de tot la planul lui. Apoi își face alt plan și o ia de la capăt fără să aibă niciun rezultat real.

Întrebarea normală, care vine acum este: de ce nu are rezultate? Răspunsul stă în lipsa disciplinei.
Disciplina este izvorul succesului. În traducere liberă înseamnă că, degeaba îți faci planuri peste planuri dacă nu te ții de niciunul. Sunt sigur că,  un plan prost, dar dus până la capăt îți va aduce mult mai mult succes decât un plan perfect, dar care nu a fost pus în aplicare.

Așa că,  mai departe haide să vedem ce este disciplina și cum poți să o pui în folosul tău.
Disciplina este capacitatea de a respecta regulile pe care ți le-ai impus pentru a reuși să faci un anumit lucru.
Mai jos ți-am pregatit o listă cu trei metode prin care poți să fi mai disciplinat:

1. Fa-ți un plan și dedică-te
După cum spuneam la început, foarte mulți oameni își planuri, dar mai puțini le îndeplinesc. Lucrul ăsta se întâmplă, deoarece nu se implică și nu sunt dedicați planului lor. Îl scriu pe o foaie și au impresia că  totul se va întâmpla de la sine. Dar lucrurile nu stau deloc așa. Chiar trebuie să fii hotărât și decis că vei duce lucrurile până la capăt. Amintește-ți că tu vei duce greul, nu foaia pe care ai scris planul așa că tu trebuie să te implici.

2. Evită lucrurile care te-ar putea distrage
Mulți oameni sunt indisciplinați din cauză că, permit să fie întrerupți, sau permit altora să le distraga atenția de la planul pe care ei îl au de îndeplinit. Un bun exemplu poate fi cazul unui sportiv. Merge la antrenament și după aceea știe că ar trebui să meargă în cameră să se odihnească pentru al doilea antrenament, dar nu o face din cauză că îl sună un prieten să meargă cu el la cumpărături. În felul ăsta merge obosit la al doilea antrenament și nu dă randament maxim. Lucru care îi va afecta rezultatele.

Așa că, dacă vrei să fii disciplinat, evită distragerile. Închide-ți Yahoo Messenger când muncești, lasă Facebook pentru diseară și ascultă noua melodie de la Andra dimineața. În felul ăsta, vei rămâne concentrat.

3. Muncește cu pasiune și cu gândul la final
Un alt lucru care te face să fii disciplinat este gândul la final. Fii pasionat de planul tău și gândește-te la ce bine te vei simți în momentul în care obiectivele tale vor fi îndeplinite. În felul ăsta, vei fi mai concentrat pe ceea ce vrei și vei avea mai repede rezultate.

Cam asta e tot! Sper că îți sunt utile aceste sfaturi!

Cu prietenie,
Alex

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

3 Comments

  • TASNADI ALEXANDRU martie 1, 2013 at 3:10 pm

    Ce deosebire exista intre suflet si spirit ? Cultivarea sufletului este ignorata in raport cu jobul si banii. Ori „educo” inseamna a dezvolta din interior ! In jurul nostru misuna „hotii de timp”. Ei sunt cei ce ne distrag. Planul face parte dintr-o succesiune : vis-scop-obiectiv-plan-mijloace de actiune . Actiunea reflecta interiorul :ganduri si sentimente.Succesul nu este FINALUL ,draga ALEX, ci obstacolele invinse pentru atingerea lui ! Prof univ.dr, Alexandru TASNADI.

  • TASNADI ALEXANDRU martie 5, 2013 at 4:58 pm

    Draga Alex, de ce trebuie aprobat un comentariu? Ideile nu circula liber ?

    • Andreea martie 6, 2013 at 5:56 pm

      Nu Alex trebuie sa aprobe, ci eu :). Nu este vorba de libera circulatie a ideilor, ci de faptul ca orice comenatriu trebuie moderat, intrucat exista foarte multe spam-uri si sunt convinsa ca va imaginati in ce masura ar fi afectat site-ul daca acestea nu ar fi trecute printr-un filtru. Am muncit foarte mult pentru partea tehnica si este firesc sa imi protejez munca. Sunt sigura ca intelegeti acest lucru. Multumesc!

    Leave a Reply