Dezvoltare personală Evoluţie personală Încredere în sine

Care este scopul meu în viață?

noiembrie 8, 2012

Distribuie!

Cine sunt eu ?

Sunt convins că, ți-ai pus această întrebare, este normal , vine din interiorul tău, este cu siguranță cea mai arzătoare întrebare din viața ta, este ok să te întrebi… cu toții o facem. Ne ascundem unii de ceilalți, ne punem pe față măștile de oameni inteligenți, de oameni de succes, însă pe toți ne macină această intreabare …. Cine sunt eu ? Ce caut eu aici ?

Venim pe acest Pământ cu un scop , fiecare are un scop diferit, însă apoi parcă ne pierdem pe drum, avem înaintea noastră toată măreția și splendoarea vieții, însă ne pierdem pe drum, începem să ne băgăm cât mai multe pietre în buzunar, crezând că sunt valoroase, dar, de fapt ele sunt niște simple pietre …astfel devenim greoi , parcă nu prea mai avem puterea de altă dată să alergăm, cum am mai face-o cu toate „bogățiile” atârnând în buzunare ?

Căutăm în permanentă să pozăm în niște persoane, care nu suntem, doar de dragul unui like pe facebook sau cine știe, și mai bine un comment : frumoasă poză; ok poate că, poza este frumoasăînsă în spatele ei oare câtă durere se ascunde, câtă suferință, câtă frustrare ?

Ești mulțumit sincer de viața pe care o ai acum? știuse zice că, trebuie să fim recunoscători, însă nu nepăsători; să fim serioși, acesta este marele tău vis? o slujbă normală, o relație mediocră, puțini prieteni, 0 oameni? Oare doar atât poți tu în această viață? mă îndoiesc.

Poți extraodinar de multe lucruri, însă pe drum te-ai pierdut, ai încetat să mai fii tu, ai lăsat lumea să îți zică că nu poți să faci nimic, însă trebuie să înțelegi că, lumea este lumea iar tu ești tu. TU ești UNIC, posibil să ți se pară puțin cam forțată această afirmație, posibil să îți sune ca un clișeu, asta însă din cauza tuturor reclamelor și emisiunilor de la tv, toți vorbesc despre iubire și autenticitate… să fim serioși…

Nu ai nevoie să îți zic eu sau altcineva că ești unic, tu o știi deja, se află în tine totul, doar că, de foarte mult timp nu i-ai mai dat atenție, astfel, timpul a trecut și comoara ta a fost acoperită cu praf, însă ea se află acolo, nu trebuie să sapi deloc, este de ajuns să o ștergi puțin de praf și va începe să strălucească cu adevărat.
Apoi oamenii vor face două lucruri, fie te vor admira sincer și te vor urma, fie te vor invidia și te vor critica; indiferent, însă de ce se întâmplă acum nu îți mai este frică, te-ai recuperat pe tine, cel mai valoros trofeu se află din nou în mâinile tale, ți-ai recăpătat esența.

Modul în care viața noastră se desfășoară pare un mister, însă în final, absolut totul se pare că se așază la locul lui. Începi să înțelegi acum o faptă banală de acum 5 ani, o faptă căreia nu îi vedeai rostul, acum înțelegi, acum știi că era o mică bucățică din harta comorii tale. Pas cu pas,  acțiune cu acțiune, ne redescoperim destinul, asemeni unui lup, ne plimbăm prin întuneric cu dorința de a mai zări luna încă o dată în viață noastră. Și ea apare în toată splendoarea ei și urlăm la ea, redevenim noi, ne redescoperim, în acel moment simți că ești doar tu singur cu luna, urli la ea ca o bestie, dar nu te mai gândești la asta pentru că urli de plăcere, de fericire, ai redevenit tu, căutarea a luat sfârșit, s-a dovedit că, totul are până la urmă un scop .

Apoi vine dimineața și razele soarelui îți mângâie încet față, te trezeșți și observi o nouă lume, o lume în care tu ai un scop adevărat, știi de acum că fiecare pas pe care îl faci lasă urmă pe pământînsă pășești cu grijă, nu îți dorești să lași urme prea adânci, este bine să se ia cineva după ele, însă nu trebuie să le urmeze întocmai. Ce rost ar mai avea viața lui dacă ți-ar urmări ție urmele întocmai?

Existența nu este repetitivă, fiecare are o misiune pe pământ, o misiune pe care nimeni altcineva nu a mai avut-o înaintea lui și nimeni nu o va mai avea după el. O misiune care la început, poate părea presărată cu mai mult rău decât bine, însă acelea sunt niște simple lecții, dacă am avea parte încă de la început de bine și toată viață noastră ar fi un bine continuu, am ajunge să îl banalizăm. Nu l-am mai aprecia la adevărată sa valoare.

Binele și răul sunt doar niște percepții ale tale, binele meu poate fi răul tău și invers, în final, însă, cel mai important este ca tu să faci ceea ce simți în această viață. Fă mereu ceea ce simți, astfel vei ști că faci bine.

Pune-ți zilnic întrebarea: “ Cine sunt eu ? ” și vei observa că viața ta va capăta încet,încet altă culoare.

Eu cred în tine, începe și tu să o faci!
Marius Chirila – owner and founder http://atingemaretia.com

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Costel noiembrie 11, 2012 at 11:09 pm

    Te rog sa completezi cu tot ce poti aceasta tema .Este foarte pretioasa ( dupa parerea mea) si as aprecia foarte mult gestul.
    De asemenea ,mai multe „date” pe subiectul Acceptare, Responsabilitate ,Alegeri si Vinovatia mi-ar bucura sufletul foarte mult.Imi vor fi de ajutor orice material,incepind de la cele scrise si terminind cu video-uri ,filme,seminarii etc,chiar si „trimiteri” spre alte link-uri de acest gen .Iti multumesc din suflet pentru atentia acordata si astept ca legea compensatiei sa bata si la usa sufletului tau.

  • irina august 8, 2013 at 4:01 pm

    Buna,imi place foarte mult articolul,asta am simtit si eu ,acum parca imi citesc propriile ganduri.Ma intreb de ce nu ai comentarii.Multumesc

  • Leave a Reply